<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ingen islamiske terrorister på dansk jord!

Når justitsministeren ikke er villig til at beskytte befolkningen, så burde han gå.

Når man forlader Danmark og slutter sig til en terrororganisation, som står bag de mest grusomme handlinger, vi længe har set, så har man ganske enkelt mistet retten til at mærke dansk jord under sine fødder igen. Længere er den ikke i min optik.

Når man aktivt deltager i en hellig krig og brutalt henretter folk, så har man også vendt ryggen til alt det, som gør os til mennesker, og man har derved frasagt sig de rettigheder, som man åbenbart så inderligt foragter og bekæmper.

Enhver politiker, der sætter disse personer over den danske befolknings mulighed og ret til at kunne leve trygt og sikkert i eget land, er ikke værdig til at sidde i Folketinget og burde tage konsekvensen og træde ud.

Jeg er flintrende ligeglad med, hvilke spindoktorproducerede floskler man så kan fremstamme for at bortforklare sin manglende vilje. Jeg afskyr ligegyldigheden bag den evindelige ansvarsfraskrivning, når man peger på internationale konventioner.

Danmarks selvudnævnte mest kompetente udenrigsminister, Anders Samuelsen, var tydeligvis så desperat for at beholde sin titel, at han derfor forsøgte sig med, at han ikke ville tillade, at de kom hertil.

Det vil han så gerne, og han klatrede derfor ned fra sit velkendte træ, lige så hurtigt som han kom derop.

Søren Pape tegner her hele regeringens holdning.

Men lad mig sige det klart: Hvis konventionerne forpligter os til islamiske terrorister, der ønsker at udrydde os eller tvinge os til underkastelse og vil bekæmpe alt, hvad vi har kært, så er det altså konventionerne, der er problemet – ikke os.

Hvis de ikke er danske statsborgere eller har dobbelt statsborgerskab, så burde det slet ikke være et problem at nægte dem muligheden for at komme tilbage.

Hvis det er statsløsekonventionen, der står i vejen, så forlad den, sæt den på pause, annuller den eller noget helt fjerde.

Men regeringen vil ikke sætte befolkningen først. Den sætter sig selv og sit image først. Den nægter pure at konfrontere de landsskadelige konventioner. Så hellere lade befolkningen leve med de fatale konsekvenser.

Så hører vi argumentet, at vi ikke kan nægte at tage imod danske statsborgere. Jeg er ikke jurist, så jeg skal ikke afvise, at der kan være udfordringer på dette område. Men det er udfordringer, der selvfølgelig må og skal kunne løses. England har formået at fratage statsborgerskabet fra folk. Det må udforskes og udfordres. Kan de fratages dette in absentia? Kan retssagen afholdes dernede? Er det krigsforbryderdomstolen i Haag, der skal involveres? Der er mange spørgsmål, men selvfølgelig er der løsninger på dette problem, hvis viljen er til stede.

Vi skal aldrig acceptere, at vores egne danske skattekroner bruges til at fragte islamiske terrorister hertil, som så unægteligt vil kunne se frem til et liv betalt af os, og med muligheden for at fortsætte deres gerninger, nu bare rettet direkte mod den danske befolkning.

Det er nu mindst seks år siden, at magthaverne blev gjort bekendt med, at der var rejst danske statsborgere af sted for at kæmpe hellig krig med IS. Seks år! Det rejser derfor det helt naturlige spørgsmål: Hvad har de forskellige justitsministre lavet? Hvorfor har de ikke taget de nødvendige skridt, så vi var klar til det her? De vidste jo, at problemstillingen ville komme. Hvorfor har de ikke gjort, hvad der var nødvendigt, for at beskytte den danske befolkning?

Her står Søren Pape ikke alene med ansvaret, da ansvaret også falder på Søren Pind, Karen Hækkerup, Morten Bødskov og ja … Mette Frederiksen.

Så hvis du undrer dig over Socialdemokratiets besynderlige tavshed i denne sag, så er det, fordi en del af ansvaret for det vanvid, vi nu står over for, falder tilbage på Socialdemokratiets bud på den kommende statsminister.

Hvornår tager hun ansvar for sit svigt? Kan vi virkelig have tiltro til, at hun sætter vores interesser først?

Love er lavet af mennesker og kan selvfølgelig derfor også ændres af mennesker. En justitsminister burde allerede have taget de nødvendige skridt for at sikre Danmark og danskerne. Søren Pape burde inddrage weekenden og forlange overtid af alle sine jurister, indtil de kom frem med en plan for, hvorledes vi kan holde islamiske terrorister ude af Danmark.

Men det gør han ikke. Tværtimod så forklarer han, at de er i fuld gang med det modsatte, nemlig at sørge for at fragte dem hertil. Det er et gigantisk svigt. Han burde forlade posten som justitsminister. Hvis han ikke gør det selv, så kan man kun håbe, at befolkningen viser ham døren ved næste valg.

Men han skal ikke føle sig alene. Det nuværende folketing har et lige så stort ansvar. De er den lovgivende forsamling. Alle folkevalgte kan fremsætte lovforslag.

Hvorfor har man ikke rejst spørgsmålet og fået den nødvendige lovgivning på plads, der ville kunne beskytte os?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere
Af Marie Høgh
17.09.21, 15:30
Det er til at græde over, at ligestillingskampen er blevet så afstumpet, at moderskabet omtales som et biologisk pligtarbejde, man i virkeligheden er for kompetent og for ligestillet til at udføre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.21, 13:14
Den nye barselsordning er et udtryk for en forfejlet gammeldags tilgang til ligestilling og familielivet. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
17.09.21, 11:32
Vild natur er ikke at sætte et hegn omkring naturen og sætte semivilde dyr derind. Det er at lege noget, som ikke er. Læs mere
Af Carl Holst
17.09.21, 11:29
Hvem havde forestillet sig, at regeringen ville give myndighederne mulighed for tvangsvaccination og ekspropriation? Det er i tilspidsede situationer, man får forstærket folks styrker og svagheder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.09.21, 09:57
Kære medborgere på Vestegnen. Nu ved vi så meget om vaccination, at vi tør lade os vaccinere. Læs mere
Af Søren Gade
16.09.21, 16:10
Jeg er umådeligt trist over, at EU blander sig i folks barsel. Som liberal arbejder jeg for at give familier flere valgmuligheder, ikke færre. De nye barselsregler er ikke liberale. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
16.09.21, 12:22
Hvorfor træffer skandinaviske kvinder mere kønsstereotype valg end kvinder i resten af verden? Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
16.09.21, 08:56
Danskerne går baglæns i ligestillingsdebatten – hvorfor går de ellers ind for, at kvinder skal pakkes ind, og er imod tvungen barsel til mændene? Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.09.21, 20:25
Først og fremmest burde der ikke herske nogen tvivl om, at vi i det kapitalistiske system, som vi lever under, bliver betragtet som arbejdere, der sælger vores arbejdskraft, og forbrugere, der køber de produkter, der bliver produceret – ikke ret meget andet. Læs mere