Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det her burde få politikerne til at vågne op

"De udviste en så aggressiv og konfronterende adfærd, at patruljen måtte trække sig"

I Skive udspillede der sig et både grotesk, men desværre en meget sigende episode her i mandags.

En patrulje stoppede en sort Porsche Cayenne. Det skulle udvikle sig til det seneste eksempel på politikernes håbløse forfejlede indvandring og den manglende konsekvens her i landet.

For inden politiassistenten kunne nå at gøre sit arbejde, havde føreren ringet til sine venner. På ingen tid kom der to biler til med 4 personer til stedet. De udviste så aggressiv og konfronterende adfærd, at politiet så sig nødsaget til at køre fra stedet, og derved lade føreren smutte.

Det lyder som noget taget ud fra en gangsterfilm fra Hollywood, men det er virkeligheden i en jysk provinsby anno 2019.

Jeg græmmes over at se vores smukke land bliver ødelagt indefra. Denne totale manglende respekt for vores land, vores love, og vores myndighedspersoner vækker en afsky i mig.

Først mod de respektløse og utaknemmelige unge, der er blevet givet mulighed for en langt bedre tilværelse, end den de havde i sigte. Dernæst mod de politikerne som sidder på hænderne, og bare lader Danmark forrådne.

Især de politikere, som år efter år forsøger at bilde befolkningen ind, at de tager vores sikkerhed og tryghed alvorligt. Jeg har længe opgivet både De Radikale, Alternativet og resten af de godtroende naive partier.

Men de nuværende partier i blå blok svigter.

De påstår, de forstår situationen. De påstår, de tager det alvorligt. De påstår, de gør det nødvendige.

Men intet kunne være længere fra sandheden. Udlændinge bliver stadig ikke udvist konsekvent og efter første dom, og der kom ingen straksopbremsning i 2015.

Det helt store flop er det såkaldte paradigmeskifte, som på tragisk vis understreger, at ikke et eneste parti i folketinget er villig til at sætte befolkningen før egne karrieremuligheder. Paradigmeskiftet er i sig selv ”kejserens nye klæder”, da der ikke bliver juridisk ændret på muligheden for asyl, permanent opholdstilladelse og statsborgerskab. Kursen mod katastrofen er nøjagtig den samme.

Men det forhindrer ikke Dansk Folkeparti i at sælge det til befolkningen. Skammeligt.

Politiet er presset, og partierne i folketinget har skåret år efter år. Jeg forstår til fulde de menige politibetjentes frustration. Det er ganske enkelt ikke rimelige vilkår, vi giver disse mennesker. Den konkrete politimand kan sagtens have truffet den korrekte beslutning i den givne situation. Men hvorfor kører han selv rundt? Og jeg vil som borger have et politi, som sætter sig i respekt, og ikke lader nogle kriminelle udlændinge sætte dagsordenen for et lokalområde og politiets arbejde. Det er uacceptabelt.

Den kære justitsminister, Søren Pape, stikker som sædvanligt hovedet i busken og nægter at tage noget som helst ansvar for udviklingen. Autopilotsvarene fra spindoktoren er let gennemskuelige, og fortællingerne utroværdige.

Det er et historisk svigt vi ser fra magthaverne på Christiansborg. Men vi ser ingen undskyldning til danskerne. Vi ser ingen skyldfølelse. Tværtimod, så fortsætter de ufortrødent videre i samme rille. De tror givetvis, de fortsat kan slippe afsted med deres ligegyldighed.

Regningen, den lander som altid hos borgerne, som langsomt - men sikkert, må se Danmark forandre sig til det ringere.

Det er ikke det Danmark, jeg ønsker.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
18.01.20, 23:16
Det grønlandske parti, Atassut, vil ikke fortsat deltage, hvis det blot er spild af økonomiske ressourcer. Det forstår jeg godt og har også flere gange foreslået at sætte den på hold af samme årsag. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.20, 08:44
Da reformen blev indført, mente regeringen, at vi bare skulle være tålmodige, så ville den virke. Nu er den igen evalueret og dumper – til -3 endda. Hvor længe skal vi vente? Hvor længe skal vi være tålmodige, i et håb om at reformen virker »lige om lidt«? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.01.20, 22:04
Måske er det på tide at vise vores egen styrke – og måske er det, hvad han provokerer os til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.01.20, 11:30
Jakob Ellemann-Jensens reaktion over for Kristian Jensen var nødvendig, for den tidligere næstformand har – igen – opført sig forbløffende illoyalt. Den eneste sejrherre er Mette Frederiksen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.01.20, 15:16
Alle dømte er arabere, afghanere eller andre fra ikkevestlige lande. Læs mere
Af Søren Gade
16.01.20, 14:59
Den svenske EU-kommissær Ylva Johansson er stolt af den meget lempelige svenske asylpolitik. Jeg begriber ikke, hvordan hun kan få sig selv til at rose, hvad enhver kan se har været en fiasko. Det er derfor dybt bekymrende, at netop hun skal stå i spidsen for et nyt asylsystem i Europa Læs mere
Af Annika Smith
15.01.20, 12:58
Lad os droppe fløjkrigen og kæmpe for børnene sammen Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.20, 12:44
Kronprins Frederik er en vigtig ingrediens for sammenhængskraften i rigsfællesskabet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.20, 09:57
Kirkegårdene skal være stillesteder og sansehaver i stedet for at tjene som støjende legepladser. Læs mere