Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Giv nu 92-årige Einer sin plejehjemsplads

Tag nu øjnene væk fra jeres kommunale computerskærm, og hør på, hvad manden siger til jer.

Der er for tiden to historier, som ganske rammende fortæller en del om, hvad der er galt med det offentlige system-Danmark, som politikerne står bag og konstant udbygger.

Den ene sag handler om Einer på 92 år, der ikke kan få lov til at komme på plejehjem, selv om han er utryg, har problemer med at klare sig selv og har søgt kommunen gentagende gange.

Samtidig kan vi så konstatere, at kommunerne siden den sidste byrådsperiode intet problem har haft med at brænde 224 mio. skattekroner af til godtgørelser – vedrørende fyrede kommunale chefer. 224 mio. skattekroner brændt af – på ingenting!

Jeg er sikker på, de politiske magthavere har en lang søforklaring på, hvorfor det bliver nødt til at være sådan grundet paragraf det og det og beslutning det og det … jeg gider bare ikke høre på det længere.

Enhver med bare en smule rational tankefunktion, og som ikke selv er fedtet ind i dette offentlige tag selv-bord for politikere og embedsfolk, kan jo se, det er galt.

Vi kæmper med Frankrig om at betale verdens højeste skat. Aldrig har politikerne haft flere penge at gøre godt med. Faktisk over en billion om året! Samtidig bevilliger politikerne gladeligt flere penge til deres egen selvpromovering.

Nu kommer der så fokus på Einer, og tak for det. Lur mig, om der ikke pludselig findes en løsning.

Det har selvfølgelig intet at gøre med det pres, de mærker, og de skal sikkert nok fedte den af på en gummiparagraf og vurdering. Men hvor er det trist, at politikerne på denne måde fuldstændig har mistet føling med, hvem de burde tjene – befolkningen.

I stedet hytter man sit eget og venners skind og tildeler disse vanvittige milliongodtgørelser til kommunalt ansatte, fordi man har bildt sig selv og hinanden ind, at det da er ret og rimeligt. Det er det på ingen måde.

Det er et gigantisk svigt – og de burde ærligt talt skamme sig og sige undskyld til befolkningen.

Jeg ved udmærket godt, at jeg åbner op for massiv kritik her. For selvfølgelig bliver der nødt til at være nogle regler og retningslinjer. Men jeg kan på ingen måde acceptere, at disse så samtidig må betyde, at vi siger farvel til ordentlighed og anstændighed i måden, vi behandler borgere, der har levet et langt liv og nu må opleve at blive svigtet, netop når man har brug for hjælpen.

Jeg tillader mig at insistere på, at der må være en anden vej, hvor tillid, respekt og ordentlighed tager førersædet, i stedet for rigide tolkninger af bekendtgørelser.

Det burde vi altså kunne gøre langt bedre.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
18.01.20, 23:16
Det grønlandske parti, Atassut, vil ikke fortsat deltage, hvis det blot er spild af økonomiske ressourcer. Det forstår jeg godt og har også flere gange foreslået at sætte den på hold af samme årsag. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.20, 08:44
Da reformen blev indført, mente regeringen, at vi bare skulle være tålmodige, så ville den virke. Nu er den igen evalueret og dumper – til -3 endda. Hvor længe skal vi vente? Hvor længe skal vi være tålmodige, i et håb om at reformen virker »lige om lidt«? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.01.20, 22:04
Måske er det på tide at vise vores egen styrke – og måske er det, hvad han provokerer os til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.01.20, 11:30
Jakob Ellemann-Jensens reaktion over for Kristian Jensen var nødvendig, for den tidligere næstformand har – igen – opført sig forbløffende illoyalt. Den eneste sejrherre er Mette Frederiksen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.01.20, 15:16
Alle dømte er arabere, afghanere eller andre fra ikkevestlige lande. Læs mere
Af Søren Gade
16.01.20, 14:59
Den svenske EU-kommissær Ylva Johansson er stolt af den meget lempelige svenske asylpolitik. Jeg begriber ikke, hvordan hun kan få sig selv til at rose, hvad enhver kan se har været en fiasko. Det er derfor dybt bekymrende, at netop hun skal stå i spidsen for et nyt asylsystem i Europa Læs mere
Af Annika Smith
15.01.20, 12:58
Lad os droppe fløjkrigen og kæmpe for børnene sammen Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.20, 12:44
Kronprins Frederik er en vigtig ingrediens for sammenhængskraften i rigsfællesskabet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.20, 09:57
Kirkegårdene skal være stillesteder og sansehaver i stedet for at tjene som støjende legepladser. Læs mere