Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Giv nu 92-årige Einer sin plejehjemsplads

Tag nu øjnene væk fra jeres kommunale computerskærm, og hør på, hvad manden siger til jer.

Der er for tiden to historier, som ganske rammende fortæller en del om, hvad der er galt med det offentlige system-Danmark, som politikerne står bag og konstant udbygger.

Den ene sag handler om Einer på 92 år, der ikke kan få lov til at komme på plejehjem, selv om han er utryg, har problemer med at klare sig selv og har søgt kommunen gentagende gange.

Samtidig kan vi så konstatere, at kommunerne siden den sidste byrådsperiode intet problem har haft med at brænde 224 mio. skattekroner af til godtgørelser – vedrørende fyrede kommunale chefer. 224 mio. skattekroner brændt af – på ingenting!

Jeg er sikker på, de politiske magthavere har en lang søforklaring på, hvorfor det bliver nødt til at være sådan grundet paragraf det og det og beslutning det og det … jeg gider bare ikke høre på det længere.

Enhver med bare en smule rational tankefunktion, og som ikke selv er fedtet ind i dette offentlige tag selv-bord for politikere og embedsfolk, kan jo se, det er galt.

Vi kæmper med Frankrig om at betale verdens højeste skat. Aldrig har politikerne haft flere penge at gøre godt med. Faktisk over en billion om året! Samtidig bevilliger politikerne gladeligt flere penge til deres egen selvpromovering.

Nu kommer der så fokus på Einer, og tak for det. Lur mig, om der ikke pludselig findes en løsning.

Det har selvfølgelig intet at gøre med det pres, de mærker, og de skal sikkert nok fedte den af på en gummiparagraf og vurdering. Men hvor er det trist, at politikerne på denne måde fuldstændig har mistet føling med, hvem de burde tjene – befolkningen.

I stedet hytter man sit eget og venners skind og tildeler disse vanvittige milliongodtgørelser til kommunalt ansatte, fordi man har bildt sig selv og hinanden ind, at det da er ret og rimeligt. Det er det på ingen måde.

Det er et gigantisk svigt – og de burde ærligt talt skamme sig og sige undskyld til befolkningen.

Jeg ved udmærket godt, at jeg åbner op for massiv kritik her. For selvfølgelig bliver der nødt til at være nogle regler og retningslinjer. Men jeg kan på ingen måde acceptere, at disse så samtidig må betyde, at vi siger farvel til ordentlighed og anstændighed i måden, vi behandler borgere, der har levet et langt liv og nu må opleve at blive svigtet, netop når man har brug for hjælpen.

Jeg tillader mig at insistere på, at der må være en anden vej, hvor tillid, respekt og ordentlighed tager førersædet, i stedet for rigide tolkninger af bekendtgørelser.

Det burde vi altså kunne gøre langt bedre.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Peter Kofod
21.10.19, 11:46
Lad mig sige det ligeud: Jeg håber, brexit bliver gennemført - og jeg ser mig til, at det endelig bliver klaret. Læs mere
Af Camilla Burgwald
21.10.19, 09:54
Kun halvdelen af forældre til børn i 4. og 7. klasse taler med deres børn om børnenes onlineliv. Så hvem skal lære børnene, at det også er sundt at slukke – Youtube, Snapchat eller Tiktok? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.19, 22:17
Men ingen er skyldig uden dom Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.19, 00:23
Ingen vidste, hvad der egentlig blev stemt om i forbindelse med folkeafstemningen for tre år Læs mere
Af Mikael Jalving
19.10.19, 18:30
Det borgerlige menneske er blevet politisk hjemløst. Det anstændige ville være at give ham og hende et hjem, de kan kalde deres. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.10.19, 21:22
De ledende politifolk på Fyn må øjeblikkeligt arresteres og stilles for retten for højforræderi. Læs mere
Af Martin Ågerup
18.10.19, 14:19
Der, hvor kvaliteten er lav, kan højere normeringer forstærke den ringe kvalitet Læs mere
Af Anna Thygesen
18.10.19, 11:00
Religion skal ikke fylde mere end nu, og hvis vi skal til at vurdere, hvornår en eller anden udtalelse er religionskritik eller ej, så ender vi på en glidebane. Læs mere