Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Loftet over familiesammenføringer er fup!

Der er intet paradigmeskifte på vej, men blot endnu en omgang lappeløsninger.

Så er politikernes skattefinansierede spin-maskine i gang igen. Det handler om det berømte paradigmeskifte i udlændingepolitikken – specifikt familiesammenføringer.

Nu ville vi slet ikke have disse problemer, hvis man tog fat om nældens rod og løste problemerne fra bunden. Man kunne indføre et asylstop. Derved ville behovet for familiesammenføringer helt automatisk forsvinde. Men regeringen og Dansk Folkeparti insisterer endnu en gang på at brodere flere små lappeløsninger, som de så givetvis vil forsøge at sælge som et paradigmeskifte. Det er vigtigere, det kan sælges og omsættes til stemmer – end at det reelt løser problemet.

Her kan det så være sjovt at kigge på loftet på familiesammenføringer, som man uden tvivl vil forsøge at sælge som en del af dette paradigmeskifte.

Og det lyder jo også godt. Et loft.

Ordet loft er noget, der kan sælges. Det er noget, medierne kan sælge. Der er bare ét problem …

For ligesom udvisningen er LTF-lederen Shauib Khan reelt heller ikke var en udvisning, men blot et midlertidig indrejseforbud, så er det reelt heller ikke et egentligt loft på antallet af familiesammenføringer.

Her er, hvad embedsværket skrev om det berømte loft i det interne regeringsnotat:

»Ikke vil formindske det samlede antal familiesammenføringstilladelser eller væsentligt udskyde familiesammenføring«.

Derfor konkluderer man, at »forskellen til i dag vil være marginal«.

Altså, forskellen vil være marginal, og det samlede antal vil ikke formindskes.

Det er tragikomisk faktisk hele humlen i den nuværende forfejlede udlændingepolitik. Politikerne på Christiansborg forsøger at bilde befolkningen ind, at de har styr på det, og at deres konstante tiltag hver gang er de rigtige. De vil sandsynligvis fremhæve de ændringer i forhold til første udkast, som de har forhandlet hjem. Men resultatet tør jeg godt spå, bliver det samme. Det har det nemlig været hver gang. Tallene i statistikkerne fortæller historien om konstante ligegyldige og fejlagtige politiske tiltag.

Hvert evig eneste år bliver der væsentlig flere ikkevestlige indvandrere og efterkommere i Danmark. Hvis vi ser på den seneste fremskrivning fra DST, så er det yderst bekymrende læsning. Politikerne er ganske enkelt i gang med at afmontere det danske samfund og lave en befolkningsudskiftning.

Ingen af partierne på Christiansborg har vilje til at gøre det nødvendige og redde Danmark og sikre, at kommende danske generationer også kan vokse op i et trygt, sikkert og demokratisk samfund. I det lukkede Christiansborg-univers handler det om positionering, taktik, og rejsen mod ministerbiler. De vil givetvis forsøge at sælge fortællingen om, at denne gang er det anderledes. Men det vil være nøjagtig den samme fortælling som sidst. Men vi borgere vil ikke længere holdes for nar.

Når vi oplever, at antallet af ikkevestlige indvandrere og efterkommere er gået fra 95.025 i 1988 til 493.468 i 2018 og vil ramme 867.258 i 2060, så er det en hån mod befolkningen, når magthavere forsøger at bilde os ind, at deres politik virker. Det gør den ikke!

Det har den aldrig gjort til trods for de mange løfter, og der er intet, som tyder på, at de nuværende partier har bare en snert af vilje til at gøre det nødvendige og ændre på den katastrofe kurs, vi som nation er på. Kig bare på Marrakesh og FN-migrantaftalen. Denne fatale aftale, som regeringen vil underskrive, og som DF åbenbart bare lader sejle igennem. Selvfølgelig flankeret af de klassiske ligegyldige floskler fra DF, som alle nu griner af, da de blot er til for at skabe illusionen over for egne medlemmer, om at man gør noget.

Det er et gigantisk svigt mod hele den danske befolkning, der foregår i disse år, og historien vil dømme de ansvarlige hårdt.

Der vil det desværre være for sent.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere
Af Harun Demirtas
07.07.20, 14:50
Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv. Læs mere
Af Martin Ågerup
07.07.20, 13:51
DF er reelt et enkeltsagsparti: ældre og islam. S har overtaget disse dagsordner Læs mere
Af Martin Ågerup
06.07.20, 11:13
Kimen til den borgerlige krise blev lagt, da Fogh trak Venstre mod midten Læs mere