Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringen vil støtte homofober med milliard

Danske skattekroner sendes til land med vanvittig klapjagt på homoseksuelle.

I Tanzania er homoseksualitet ulovligt og kan straffes med op til 30 års fængsel. Alligevel støttede Danmark landet med 349 millioner danske skattekroner i 2017.

John Magufuli overtog magten i 2015, og har siden dikteret en kurs med stadig færre grundlæggende rettigheder. Han har insisteret på opretholdelsen af gamle love, der f.eks. forbyder unge piger at komme tilbage til deres uddannelse, hvis de har født.

Dette vanvittige ”moralske” korstog har nu taget endnu mere fart, da man i landets største by, Dar Es Salaam, nu officielt jagter homoseksuelle. Guvernør Paul Makonda, som er kendt for at være Magufulis nære allierede, har netop nedsat en specialstyrke til dette formål.

Denne specialstyrke har til opgave at opsnuse, identificere og jagte folk, man mistænker for at være homoseksuelle. Man har tilmed opfordret befolkningen til at kontakte myndighederne, hvis man betragter noget, der ville kunne defineres som homoseksuelt.

Regeringen og Dansk Folkeparti, som står bag de seneste finanslove, burde for længst have slået bremsen i og stoppet al støtte til landet. Men igen har man siddet passivt på hænderne og blot betragtet, hvorledes danske skattekroner bliver sendt ud af Danmark – og ned til Tanzania.

Nu får VLAK og Dansk Folkeparti så en ny chance med den kommende finanslov. Her foreslår regeringen nemlig at give tilsagn til, at Tanzania skal modtage 1.255.000.000 kroner i perioden 2019-2022.

Ja, du læste rigtigt!

Man lægger ganske enkelt op til at bruge over 1,2 milliard danske skattekroner på at støtte og hjælpe et land, som nu officielt jagter homoseksuelle. Dette tilsagn står beskrevet i finansforslaget 2019 (§ 06.32.01. og § 06.32.02.), som VLAK og Dansk Folkeparti netop forhandler i disse dage.

Der er dog intet, som tyder på handling, hverken fra Dansk Folkeparti eller VLAK. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler ganske klassisk, at hun da er bekymret, vil observere og tale med EU.

Sagt på en anden måde: De har tænkt sig at fortsætte ufortrødent med denne vanvittige brug af danskernes skattekroner.

Jeg ønsker ikke vi skal forfølge et ”Pax Danmark” via vores udviklingspolitik. Vi skal ikke pådutte Tanzania at kopiere det danske samfund. Men jeg kan på ingen måde acceptere, at danske skattekroner aktivt skal gå til at støtte op om et styre, der nu åbent og aktivt jagter homoseksuelle.

Det er ganske enkelt uacceptabelt. Det er moralsk forkasteligt og uetisk. Det er en hån mod både det danske LGBT-miljø og alle danske skatteborgere generelt.

Samme politikere, der år efter år står i kø for at promovere sig til Pride-festivalen, finder altså ikke en menneskeklapjagt på netop dette miljø så betydningsfuld, at det skal have konsekvenser for brugen af vores skattekroner.

Det er dobbeltmoralsk og hyklerisk ud over alle grænser.

Det eneste anstændige og ordentlige vil selvfølgelig være at meddele styret, at deres ageren ganske enkelt ikke er foreneligt med grundlæggende danske værdier, og at vi derfor selvfølgelig ikke vil støtte landet med danske midler.

Det burde faktisk være ganske simpelt og ligetil.

Så jeg vil opfordre VLAK og Dansk Folkeparti til at vågne op. Sig nu fra overfor denne vanvittige menneskeklapjagt på homoseksuelle. Vis nu lidt respekt for borgernes skattekroner.
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Lars Boje Mathiesen
18.12.18, 21:18
Debatten om kernekraft er ofte forfejlet, og burde reelt have en langt mere central rolle. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.12.18, 19:56
Søforklaringerne står i kø for at komme til. Læs mere
Af Christina Egelund
18.12.18, 17:43
Vi har i mange år talt om tonen i dansk politik. Er den for hård? Er den for skinger? Er den for lidt konstruktiv? Jeg må bare sige ja, ja og ja. Læs mere
Af Anders Vistisen
18.12.18, 09:25
Når menneskerettighederne i dag lovprises og tilbedes som en afgud af politikere, meningsdannere og andre ”humanister”, så er det værd at lave en refleksion over, hvad ”menneskerettighedsregime”, som vi nu har viklet os ind i, ville have betydet i en historisk kontekst. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.12.18, 18:24
Ironisk nok får et øget trusselsniveau rigsfællesskabet styrket ud af 2018. Færinger, kinesere, russere og amerikanere vil følge begivenhederne nøje. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
16.12.18, 21:23
Vi bliver som borgere holdt for nar. Mens magthaverne spiser festmåltidet, mundhugges vi som befolkning internt om resterne. Må du have din burka på? Skal jeg spise svinekød? Er han dansk? Læs mere
Af Mikael Jalving
16.12.18, 07:30
Den siddende franske præsident vil gå over i historiebøgerne som en sælsom overgangsfigur, ja, formentlig som det, der på godt dansk hedder en fransk klovn. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.12.18, 17:33
Hvis bølgen om safe spaces og lignende fra det venstreorienterede overdrev erobrer danske universiteter, er det slut med akademisk frihed. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
14.12.18, 14:11
Islam har brug for kritikken, islam skal enten reformeres eller forlades af muslimer, hvis ellers dine og mine oldebørn skal kunne komme på julemarkeder, uden antiterrorismeafspærringer. Det kan vores børnebørn formentligt ikke nå at opleve, nok ikke som børn i hvert fald. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her