Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringens klimahysteri

Vi er nu kun én dårlig meningsmåling fra naturkatastrofeoverklistrede kødpakker.

Den danske klimapolitik har ramt et nyt lavpunkt. Som borgerlig vælger har man tidligere, lidt overbærende, kunne smågrine af Alternatives håbløse symbolpolitiske udmeldinger. Selv om De Konservative til tider desperat forsøgte sig med samme moraliserende dommedagsretorik, så kunne man stadig bevare et lille håb om, at den rationelle argumentation igen ville blive dominerende hos partierne i blå blok.

Ja, Venstre var godt nok blevet et socialdemokrati på den økonomiske politik. Men på klimaområdet kunne de da ikke lade sig forfalde til at forføre befolkningen med en lind strøm af håbløs manipulerende prosa og dommedagsretorik? Eller kunne de?

Hvis Liberal Alliance på noget tidspunkt skulle genfinde en smule troværdighed og retfærdiggøre deres totale sell-out på topskatten, så måtte det være på klimapolitikken. Her måtte de da træde i karakter og agere fornuftens stemme i regeringen, så vi ikke ville ende i den rene feel-good overbudspolitik.

Men da jeg tilfældigvis så den seneste skattefinansierede reklamefilm fra regeringen med statsministeren, hvor han interviewede nogle pinligt instruerede børn og spurgte dem til, hvad de da lige synes om global opvarmning, og hvad man dog skulle gøre ved det? … ja, så vidste jeg, løbet var kørt.

Politikerne havde igen valgt magten frem for fornuften. De havde igen lyttet til deres skattefinansierede kommunikationsfolk, som ganske givet kunne fremlægge en analyse med det facit, at man bare skulle mene det samme som centrum-venstre-partierne, og så ville vælgerne komme løbende tilbage.

Direkte komisk bliver det dog, når det største statsprovenubelastende post i hele plane ikke engang er forsøgt finansieret, men blot bliver sparket til hjørne via en klassisk kommission. Ansvarsfraskrivelse på højeste plan. For ganske få dage siden stod Lars Løkke og hånede Socialdemokratiet for at mangle nogle milliarder på deres økonomiske plan. Løkke mangler selv 50 milliarder kr.!

Jeg vil senere lave en længere blog, hvor jeg går i dybden med den håbløse danske klimapolitik, men som en lille forsmag så har regeringen f.eks. nu foreslået, at kød skal påføres et klimamærkat. Vi er nu kun én dårlig meningsmåling fra naturkatastrofeoverklistrede kødpakker. Formålet er klart. Du er et dårligt menneske, hvis du spiser kød.

Jeg gider ikke moraliseres af politikerne. Slet ikke af samme dobbeltmoralske politikere, som gang på gang fremkommer med symbolpolitiske håbløse formynderiske forslag, som de så ikke selv efterlever.
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Elsebeth Gerner Nielsen
11.12.18, 09:58
Uden det private erhvervsliv går det i alt fald ikke. Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.18, 14:05
Der er jo langt flere tidligere kriminelle ude i det danske samfund end de godt 100, der kommer til at blive placeret på Lindholm. Læs mere
Af Casper Hedegaard
10.12.18, 13:47
I kampen om at fremstå ”stram” flytter man, med forslaget om Lindholm, blot problemet i stedet for løse det Læs mere
Af Nauja Lynge
10.12.18, 09:42
Kritikken af Grønland har været undertrykt. Jeg forholder mig kritisk, for at vi som grønlændere kan bevare værdigheden og selv være med til at sætte en inkluderende og ligeværdig kurs. Læs mere
Af Mikael Jalving
08.12.18, 17:00
Da de fremmede bankede på, greb vi forvirret ud efter menneskeligheden, som blev vor magiske ring. Læs mere
Af Martin Ågerup
08.12.18, 12:41
Hvad skal vi med hans personlige vurdering af Trumps skattereform? Manden er ikke økonom Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
08.12.18, 10:27
Venstres erhvervsordfører forhåner muslimernes og jødernes spiseregler. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.12.18, 12:34
Men af hensyn til rigsfællesskabet valgte man så en knap så øde ø i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
07.12.18, 12:04
Flosklerne vælter ud over siderne. Forældet inden vedtaget. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
07.12.18, 10:29
Løgn og fordrejning af fakta har afsporet debatten Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her