Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringens klimahysteri

Vi er nu kun én dårlig meningsmåling fra naturkatastrofeoverklistrede kødpakker.

Den danske klimapolitik har ramt et nyt lavpunkt. Som borgerlig vælger har man tidligere, lidt overbærende, kunne smågrine af Alternatives håbløse symbolpolitiske udmeldinger. Selv om De Konservative til tider desperat forsøgte sig med samme moraliserende dommedagsretorik, så kunne man stadig bevare et lille håb om, at den rationelle argumentation igen ville blive dominerende hos partierne i blå blok.

Ja, Venstre var godt nok blevet et socialdemokrati på den økonomiske politik. Men på klimaområdet kunne de da ikke lade sig forfalde til at forføre befolkningen med en lind strøm af håbløs manipulerende prosa og dommedagsretorik? Eller kunne de?

Hvis Liberal Alliance på noget tidspunkt skulle genfinde en smule troværdighed og retfærdiggøre deres totale sell-out på topskatten, så måtte det være på klimapolitikken. Her måtte de da træde i karakter og agere fornuftens stemme i regeringen, så vi ikke ville ende i den rene feel-good overbudspolitik.

Men da jeg tilfældigvis så den seneste skattefinansierede reklamefilm fra regeringen med statsministeren, hvor han interviewede nogle pinligt instruerede børn og spurgte dem til, hvad de da lige synes om global opvarmning, og hvad man dog skulle gøre ved det? … ja, så vidste jeg, løbet var kørt.

Politikerne havde igen valgt magten frem for fornuften. De havde igen lyttet til deres skattefinansierede kommunikationsfolk, som ganske givet kunne fremlægge en analyse med det facit, at man bare skulle mene det samme som centrum-venstre-partierne, og så ville vælgerne komme løbende tilbage.

Direkte komisk bliver det dog, når det største statsprovenubelastende post i hele plane ikke engang er forsøgt finansieret, men blot bliver sparket til hjørne via en klassisk kommission. Ansvarsfraskrivelse på højeste plan. For ganske få dage siden stod Lars Løkke og hånede Socialdemokratiet for at mangle nogle milliarder på deres økonomiske plan. Løkke mangler selv 50 milliarder kr.!

Jeg vil senere lave en længere blog, hvor jeg går i dybden med den håbløse danske klimapolitik, men som en lille forsmag så har regeringen f.eks. nu foreslået, at kød skal påføres et klimamærkat. Vi er nu kun én dårlig meningsmåling fra naturkatastrofeoverklistrede kødpakker. Formålet er klart. Du er et dårligt menneske, hvis du spiser kød.

Jeg gider ikke moraliseres af politikerne. Slet ikke af samme dobbeltmoralske politikere, som gang på gang fremkommer med symbolpolitiske håbløse formynderiske forslag, som de så ikke selv efterlever.
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
16.06.19, 06:05
Vi kan lukke øjnene, men står i et valg mellem nationalisme eller imperialisme. Læs mere
Af Anna Thygesen
14.06.19, 11:45
Det er egentlig vildt nok, at et parti, der i den grad bekender sig til markedskræfterne, ikke har fattet en brik, når det gælder partiets egne kunder i butikken. Læs mere
Af Signe Munk
13.06.19, 12:30
Vores forslag er en klimakonto, hvor vi justerer arbejdsmarkedsbidraget en smule og indfører en grøn topskat. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.06.19, 09:02
Især de to partier vil få en stadig stigende andel stemmer fra muslimer, der er antidemokratiske. Læs mere
Af Casper Hedegaard
12.06.19, 16:30
Som midterparti er det tæt på en naturlov, at Radikale Venstre skal med i regering, men denne gang bør vi holde os udenfor til at starte med. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.06.19, 13:42
Og er vores stemmer ligegyldige nu, hvor vi har sat kryds? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.06.19, 17:21
Et klassisk eksempel: Ikke fake news, men grov vildledning som følge af udeladte oplysninger. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.06.19, 11:30
Udendørssport foregår i Guds frie natur, det er en af dens dyder, og det skulle den gerne kunne fortsætte med. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
10.06.19, 22:37
Thulesen Dahl fortalte danskerne, at der er styr på udlændingepolitikken. De valgte at tro ham. Læs mere
Af Nauja Lynge
10.06.19, 21:28
Han har en vigtig opgave for sig som en af rigets sidste garanter for bevarelse af den danske stat. Læs mere