Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tre fornuftige ufravigelige krav fra Nye Borgerlige

Slut med lappeløsninger og symbolpolitik. Det er det klare budskab til de andre partier fra Nye Borgerlige.

Nye Borgerlige har tre ufravigelige krav. Ikke ultimative krav, men ufravigelige krav. Der er en helt grundlæggende forskel. Det handler nemlig om to meget forskellige måder at opføre sig på.

Kort fortalt, så peger ’Ultimativ’ ind i spillet på Christiansborg. ’Ufravigelig’ peger derimod ud mod vælgerne, og os selv i Nye Borgerlige.

De tre ufravigelige krav er altså krav, vi stiller til os selv - ikke til de andre partier. Det er det, vi lover vælgerne. Det er den tillidskontrakt, vi indgår med danskerne.

Nye Borgerlige truer ikke Lars Løkke med noget. Vi fortæller blot, at hvis han vil tælle vores mandater med til et parlamentarisk flertal bag en regering, så SKAL han løse udlændingepolitikken fra bunden. Man skal ganske enkelt stoppe med de ligegyldige lappeløsninger og symbolpolitiske håbløsheder.

Derfor har Nye Borgerlige tre ufravigelig krav. Konkrete forslag, som ethvert borgerligt parti burde kunne stemme for.

  • Vi skal have et asyl stop.
  • Vi skal smide de kriminelle udlændinge ud.
  • Vi skal kræve at udlændinge forsørger sig selv.


Asylstop

De fleste partier er i dag enige om, at den nuværende asylpolitik ikke er holdbar. De få heldige ressourcestærke får en adgangsbillet til Danmark, og et liv betalt af skatteborgerne, mens de reelle flygtninge lever i nærområderne. Middelhavsruten handler mest om velfærdsmigranter. For to år siden blev Nye Borgerlige udskammet for at sige dette, men nu anerkendes det af de fleste.

Men politikerne på Christiansborg svigter. Her tænker jeg ikke på Alternativet, Radikale eller Enhedslisten. Jeg har ingen forventning til, at de ændrer deres samfundsskadelige politik. Det egentlige svigt sker hos regeringen og Dansk Folkeparti. De foregiver befolkningen, at de forstår problemet. De gik endda til valg på en straksopbremsning. De forsøger med ligegyldige lappeløsninger og symbolpolitik. De forsøger med konstant manipulation, at få befolkningen til at tro, at der reelt sker en forandring. Intet kunne være mere forkert. Kursen er stadig den samme, og de har tydeligvis ikke viljen eller modet, til at gøre det nødvendige for at redde Danmark på egen hånd. Derfor er Nye Borgerlige opstået. Vi har både modet og viljen.


Udvisning af kriminelle udlændinge

Hvis man kommer som gæst til Danmark, og man besvarer gæstfriheden ved f.eks. at voldtage kvinder her i landet, så skal du selvfølgelig straffes, og udvises derefter. Det burde være sund fornuft for alle. Men det sker bare ikke. Jeg kan ganske enkelt ikke begribe, hvad der får partier som Venstre, Liberal Alliance, Konservative og Dansk Folkeparti til at insistere på, at disse mennesker skal tilbage ud i vores samfund. Ud blandt alle os andre, hvor de så kan fortsætte deres kriminelle handlinger, og flere kvinder må grundet politikernes svigt, leve med risikoen for at blive det næste offer.

I Nye Borgerlige siger vi det klart. Hvis du er kriminel, må du tage tilbage til dit eget land.


Udlændinge skal forsørge sig selv

Nye Borgerlige er ikke et protektionistisk parti. Danmark skal ikke lukke sig fra omverden. Men vi har ganske enkelt ikke råd til at agere socialkontor for resten af verden. En fortsættelse af den nuværende kurs, vil langsomt tømme kasserne, og danske statsborgere vil opleve massive serviceforringelser, og fortsat være tvunget til at betale verdens højeste skat. Derfor skal muligheden for offentlig forsørgelse tilknyttes dansk statsborgerskab. Ved dette simple greb, så stopper den mangeårige udnyttelse af danske skatteborgere, som politikerne på Christiansborg har tilladt og accepteret. Vi vil fortsat have råd til at tage vare på de borgere, som har behov for hjælp, og vi sikrer endeligt, at den indvandring der forekommer, rent faktisk er til økonomisk gavn for Danmark.


Hvad er så et ultimativt krav?

Et ultimatum er derimod en fordring, som forlanges opfyldt og ledsages af en trussel, som bliver iværksat, hvis kravet ikke opfyldes. Det seneste eksempel er Liberal Alliances ultimatum om afskaffelse af topskatten. I historiens klare lys, ved vi alle nu, at det var et rent strategisk træk, der alene pegede mod spillet på Christiansborg. En adgangsbillet til at få opfyldt personlige karrieremål. Man truede sig til personlig gevinst.

Der er ikke nogen trussel i Nye Borgerliges ufravigelige krav. Det er et vilkår. Det er en kontrakt mellem vores kommende valgte folketingsmedlemmer og vores vælgere. Hvis NB viger tilbage på det, så kan man lige så godt stemme på dem man plejer, og få mere af det samme. Hvorfor så i det hele taget stifte et nyt parti?

Derfor er Nye Borgerlige en trussel for de eksisterende partier på Christiansborg. For de traditionelle partier er der ikke noget mere farligt, end et parti, der ikke kan købes. I takt med Nye Borgerliges stigende opbakning i befolkningen, bliver de derfor mere desperate og komiske i deres angreb.

Seneste kunne man læse, at Dansk Folkeparti panisk advarede mod, at en stemme på Nye Borgerlige, kunne være en stemme på Mette Frederiksen. Mere komisk bliver det næppe. Når man betragter de seneste to års flirteri mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, og Morten Messerschmidts seneste udmelding om, at DF burde støtte Mette Frederiksen, så er der vist ingen tvivl blandt vælgerne om, hvem der går med disse tanker.

Men lad os bare slå det fast. Nye Borgerlige er som navnet siger et borgerligt parti. Hvis der er et ”Blåt” flertal i folketinget, så vil der også være et blåt flertal imod Mette Frederiksen, med mindre Dansk Folkeparti gør alvor af deres flirteri og skifter side. Længere er den ikke.

Kan det så betyde et par måneder med svære forhandlinger mellem de blå partier på Christiansborg efter et valg? Muligvis, men det burde det ikke.

De andre partier i blå blok burde, uden problemer, kunne støtte Nye Borgerlige i vores kamp for Danmark. De vil sikkert forsøge forskellige tricks. De vil sikkert klandre os for at sende Danmark ud i en parlamentarisk krise. Det tager vi nu ganske roligt i Nye Borgerlige. Vi tager hellere nogle måneder med taktisk fnidder på Christiansborg, end en fortsættelse af den nuværende dybt forfejlede og skadelige kurs.

Derfor er vores tre krav ufravigelige. Det handler nemlig ikke om os, men om Danmark og danskerne.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
26.05.20, 18:13
De fleste er med på nedlukningen, men nu må det være tid at kræve svar: Hvem anbefalede at lukke Danmark ned?   Læs mere
Af Peter Kofod
26.05.20, 11:41
Først den ene vej og så den anden vej. Det synes at være logikken bag den konservative stemmeafgivelse de sidste to måneder. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.05.20, 10:31
Vi betaler til en radio, ingen mennesker lytter til. Træk stikket på Radio Loud og giv os Radio24Syv tilbage Læs mere
Af Henrik Højlund
25.05.20, 19:46
Vi er en del, der hele tiden har rumlet med en skepsis overfor nedlukningen, fordi vi mere eller mindre intuitivt har anet, at den på den lange bane kunne koste langt mere, end det ville have kostet, hvis vi havde beholdt en del af samfundsåbenheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
25.05.20, 16:10
Den sande panik kender man først, når den viser sig i praksis. Læs mere
Af Jens Kindberg
25.05.20, 14:15
Anders Storgaard og jeg har skrevet denne blog som modsvar til Morten Uhrskov. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.05.20, 19:55
Nominelt konservative har overtaget venstrefløjens måde at tænke på, når det drejer sig om etnicitet og dermed også kultur. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.05.20, 10:00
EU’s nye eurofond trækker på en planøkonomisk føderalisme, vi kender fra en helt anden union. Læs mere
Af Louis Jacobsen
23.05.20, 17:57
Når vi kigger med forfærdelse på det coronalukkede tyske slagteri Westfleisch, skal vi huske på, at historien lige så godt kunne udspille sig herhjemme. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.05.20, 15:08
Ikke Generation Identitær, som injurieres af formanden for Konservativ Ungdom. Læs mere