Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi svigter kvinderne!

Hvor er støtten til de kvinder, som risikerer deres frihed for at kunne smide det islamiske tørklæde?

Der sker vigtige ting i Iran. Der er en stigende utilfredshed med det islamiske styre, og vi kan måske være vidne til de første skridt mod en egentlig revolution. De seneste dage har vist borgere, som er gået på gaden og vist deres modstand. Det har de gjort før, men denne gang er det massivt, og man demonstrerer ikke kun mod den dårlige økonomi og præsidenten. Denne gang er der også et krav om flere rettigheder for kvinder, altså et angreb mod den religiøse leder og præstestyret.

Vi har nok alle set billeder fra Iran inden den islamiske revolution i slut-1970’erne. Kvinder, der sad på fortovsrestauranter. Kvinder, der badede i bikini på stranden. Kvinder, der var toneangivende i studentermiljøet og udfoldede sig kunstnerisk.

Kan vi være vidne til, at disse kvinder nu får disse grundlæggende rettigheder tilbage her 40 år efter? Jeg håber det så inderligt.

Måske ser vi snart en fremtid, hvor kvinderne stolt kan smide deres tørklæde uden frygt for at blive fysisk straffet, enten af en mand eller styret. På de sociale medier har jeg fulgt kvinder, som trodser styret og mændene. Det gør de vel vidende, at konsekvenserne er store. Man kan kun have dyb respekt for sådan en frihedskamp, hvor alt er på spil. Disse kvinder er stærke, modige og forbilleder.

De udstiller samtidig de danske politikere, kommentatorer og meningsdannere, der i årevis indirekte har medvirket til at fastholde kvinderne i det islamiske greb her i Danmark, ved at acceptere kravet om tørklæde og tildækning.

Selvfølgelig vil hele venstrefløjen og centrum-venstre stå og hylde de iranske kvinder, når det hele er overstået, eller de kan se, hvilken vej vinden blæser, men sandheden vil de aldrig kunne løbe fra.

De svigtede. Ligesom de svigter de muslimske kvinder her i Danmark.

Islamismen er en grusom totalitær ideologi, og den stopper ikke, før den bliver bekæmpet. Derfor skal vi have et forbud mod det islamiske tørklæde i folkeskoler og andre offentlige steder. I alt for mange år har vi svigtet disse unge piger.

Forbud er absolut ikke noget, man som frihedselskende borgerlig bryder sig om. Men det er et kompromis, som er nødvendigt. Nødvendiggjort af politikernes forfejlede indvandring gennem årtier. Nødvendiggjort af politikernes manglende vilje til at tage et opgør med den voksende islamisme, som de passivt har accepteret blive dominerende flere steder.

Ville det være bedst, hvis kvinderne selv kunne tage det af? Absolut! Men sådan virker en totalitær ideologi ikke. Den vil ikke frivilligt give slip, og derfor må vi som samfund træde til og bekæmpe den.

Jeg anerkender, der er kvinder, som fastholder, de bærer tørklædet frivilligt. Men jeg ved grundet mit mangeårige professionelle arbejdsliv, at for mange kvinder og unge piger, så er det ikke et reelt frit valg.

De risikerer fysisk afstraffelse. De risikerer at blive forvist fra familie, hjem og lokalområde. Disse kvinder er under et massivt socialt pres, og det er blevet forstærket af en dansk stat, som reelt set bakkede op om islamismens selvbestaltede love og krav.

Det er dybt pinligt, at kvinderne i Iran muligvis er tættere på at kunne smide det islamiske tørklæde end kvinderne her i Danmark.

Magthaverne burde skamme sig og komme ind i kampen mod islamismen.
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Lars Boje Mathiesen
22.02.19, 16:32
Når justitsministeren ikke er villig til at beskytte befolkningen, så burde han gå. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.02.19, 14:00
Partiet mener tilsyneladende, at Danmark er et stykke hvidt papir, en blank tavle, et hotel, som alle kan tjekke ud og ind på. Læs mere
Af Anna Thygesen
22.02.19, 11:12
Skal vi ikke bare lade være med at overdrive omfanget af alle de penge, vi kan tjene på det her cykelløb. Det lyder både dumt og naivt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.02.19, 08:48
Ja, fordi kaos er vejen frem. Læs mere
Af Louis Jacobsen
21.02.19, 15:16
Vi bør alle bakke op om Helga Mathiassen. Læs mere
Af Jan E Jørgensen
21.02.19, 14:41
Lad os give ordet til Pet Shop Boys og Barack Obama. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.02.19, 10:31
Skraldespandsmodellen er et af nyere tids værste eksperimenter, hvor man gambler med skrøbelige mennesker i et kollektivt narrespil, som udspiller sig helt ind i hjertet af Folketinget. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
21.02.19, 00:21
Når Naser Khader siger, vi ikke skal hente syrienkrigere hjem til retsforfølgelse, fordi de er til fare for os, glemmer han, at de uanset hvad vil være til fare for menneskene omkring dem. Om de så er i Danmark eller Syrien. Det udgør et problem, fordi han dermed også glemmer, at menneskeliv er lige meget værd – i Danmark og i Syrien. Læs mere
Af Jens Kindberg
20.02.19, 14:17
Din bankrådgiver ved det bare ikke endnu. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her