Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi svigter kvinderne!

Hvor er støtten til de kvinder, som risikerer deres frihed for at kunne smide det islamiske tørklæde?

Der sker vigtige ting i Iran. Der er en stigende utilfredshed med det islamiske styre, og vi kan måske være vidne til de første skridt mod en egentlig revolution. De seneste dage har vist borgere, som er gået på gaden og vist deres modstand. Det har de gjort før, men denne gang er det massivt, og man demonstrerer ikke kun mod den dårlige økonomi og præsidenten. Denne gang er der også et krav om flere rettigheder for kvinder, altså et angreb mod den religiøse leder og præstestyret.

Vi har nok alle set billeder fra Iran inden den islamiske revolution i slut-1970’erne. Kvinder, der sad på fortovsrestauranter. Kvinder, der badede i bikini på stranden. Kvinder, der var toneangivende i studentermiljøet og udfoldede sig kunstnerisk.

Kan vi være vidne til, at disse kvinder nu får disse grundlæggende rettigheder tilbage her 40 år efter? Jeg håber det så inderligt.

Måske ser vi snart en fremtid, hvor kvinderne stolt kan smide deres tørklæde uden frygt for at blive fysisk straffet, enten af en mand eller styret. På de sociale medier har jeg fulgt kvinder, som trodser styret og mændene. Det gør de vel vidende, at konsekvenserne er store. Man kan kun have dyb respekt for sådan en frihedskamp, hvor alt er på spil. Disse kvinder er stærke, modige og forbilleder.

De udstiller samtidig de danske politikere, kommentatorer og meningsdannere, der i årevis indirekte har medvirket til at fastholde kvinderne i det islamiske greb her i Danmark, ved at acceptere kravet om tørklæde og tildækning.

Selvfølgelig vil hele venstrefløjen og centrum-venstre stå og hylde de iranske kvinder, når det hele er overstået, eller de kan se, hvilken vej vinden blæser, men sandheden vil de aldrig kunne løbe fra.

De svigtede. Ligesom de svigter de muslimske kvinder her i Danmark.

Islamismen er en grusom totalitær ideologi, og den stopper ikke, før den bliver bekæmpet. Derfor skal vi have et forbud mod det islamiske tørklæde i folkeskoler og andre offentlige steder. I alt for mange år har vi svigtet disse unge piger.

Forbud er absolut ikke noget, man som frihedselskende borgerlig bryder sig om. Men det er et kompromis, som er nødvendigt. Nødvendiggjort af politikernes forfejlede indvandring gennem årtier. Nødvendiggjort af politikernes manglende vilje til at tage et opgør med den voksende islamisme, som de passivt har accepteret blive dominerende flere steder.

Ville det være bedst, hvis kvinderne selv kunne tage det af? Absolut! Men sådan virker en totalitær ideologi ikke. Den vil ikke frivilligt give slip, og derfor må vi som samfund træde til og bekæmpe den.

Jeg anerkender, der er kvinder, som fastholder, de bærer tørklædet frivilligt. Men jeg ved grundet mit mangeårige professionelle arbejdsliv, at for mange kvinder og unge piger, så er det ikke et reelt frit valg.

De risikerer fysisk afstraffelse. De risikerer at blive forvist fra familie, hjem og lokalområde. Disse kvinder er under et massivt socialt pres, og det er blevet forstærket af en dansk stat, som reelt set bakkede op om islamismens selvbestaltede love og krav.

Det er dybt pinligt, at kvinderne i Iran muligvis er tættere på at kunne smide det islamiske tørklæde end kvinderne her i Danmark.

Magthaverne burde skamme sig og komme ind i kampen mod islamismen.
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
18.09.18, 19:47
Grænser er tegnet om på ny hele vejen gennem historien. Det vil også ske i USA en dag. Læs mere
Af Anders Vistisen
18.09.18, 16:44
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.09.18, 15:31
Hvorfor lukker politikerne kulturelle tv- og radiokanaler, der er klassisk public service? Det giver ikke mening. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
18.09.18, 09:52
121 forskellige grupperinger, i 66 forskellige lande. Truslen er global, de fleste ofre er dog muslimer. Denne form for terrorisme har kun været voksende, også i Vesten, og intet peger på, at den har toppet. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.09.18, 22:50
Men hvordan kan danske politikere navigere rundt i indblanding fra kinesere, amerikanere og russere? Det kan de naturligvis ikke. Og der er projekter i gang i Grønland, som faktisk er langt mere bekymrende. Men af uvisse årsager er det umuligt at få danskere til at forstå Kinas interesser i Grønland. Dette selv om det vil påvirke den danske stat på mange måder. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
17.09.18, 22:27
Var Venstre-politikeren en ægte frihedselsker, ville han forsvare Danmarks frihed og sin egen frihed til at sige sin mening. Han gør ingen af delene. Læs mere
Af Mikael Jalving
15.09.18, 07:35
Den ideologiske globalisering er for nedadgående og findes efterhånden kun i EU, blandt svenske journalister og skønlitterære forfattere. Læs mere
Af Nauja Lynge
14.09.18, 10:34
De bruges som usmagelig valgflæsk på bekostning af de unge. Læs mere
Af Jens Kindberg
13.09.18, 22:22
Den europæiske generationskontrakt er vigtig for fremtidens Danmark. Læs mere
Af Gitte Seeberg
13.09.18, 21:32
Respekt for den nye politiske fokus på de forsømte erhvervsuddannelser, men spørgsmålet er, om den ikke kommer en postgang for sent. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her