Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi svigter kvinderne!

Hvor er støtten til de kvinder, som risikerer deres frihed for at kunne smide det islamiske tørklæde?

Der sker vigtige ting i Iran. Der er en stigende utilfredshed med det islamiske styre, og vi kan måske være vidne til de første skridt mod en egentlig revolution. De seneste dage har vist borgere, som er gået på gaden og vist deres modstand. Det har de gjort før, men denne gang er det massivt, og man demonstrerer ikke kun mod den dårlige økonomi og præsidenten. Denne gang er der også et krav om flere rettigheder for kvinder, altså et angreb mod den religiøse leder og præstestyret.

Vi har nok alle set billeder fra Iran inden den islamiske revolution i slut-1970’erne. Kvinder, der sad på fortovsrestauranter. Kvinder, der badede i bikini på stranden. Kvinder, der var toneangivende i studentermiljøet og udfoldede sig kunstnerisk.

Kan vi være vidne til, at disse kvinder nu får disse grundlæggende rettigheder tilbage her 40 år efter? Jeg håber det så inderligt.

Måske ser vi snart en fremtid, hvor kvinderne stolt kan smide deres tørklæde uden frygt for at blive fysisk straffet, enten af en mand eller styret. På de sociale medier har jeg fulgt kvinder, som trodser styret og mændene. Det gør de vel vidende, at konsekvenserne er store. Man kan kun have dyb respekt for sådan en frihedskamp, hvor alt er på spil. Disse kvinder er stærke, modige og forbilleder.

De udstiller samtidig de danske politikere, kommentatorer og meningsdannere, der i årevis indirekte har medvirket til at fastholde kvinderne i det islamiske greb her i Danmark, ved at acceptere kravet om tørklæde og tildækning.

Selvfølgelig vil hele venstrefløjen og centrum-venstre stå og hylde de iranske kvinder, når det hele er overstået, eller de kan se, hvilken vej vinden blæser, men sandheden vil de aldrig kunne løbe fra.

De svigtede. Ligesom de svigter de muslimske kvinder her i Danmark.

Islamismen er en grusom totalitær ideologi, og den stopper ikke, før den bliver bekæmpet. Derfor skal vi have et forbud mod det islamiske tørklæde i folkeskoler og andre offentlige steder. I alt for mange år har vi svigtet disse unge piger.

Forbud er absolut ikke noget, man som frihedselskende borgerlig bryder sig om. Men det er et kompromis, som er nødvendigt. Nødvendiggjort af politikernes forfejlede indvandring gennem årtier. Nødvendiggjort af politikernes manglende vilje til at tage et opgør med den voksende islamisme, som de passivt har accepteret blive dominerende flere steder.

Ville det være bedst, hvis kvinderne selv kunne tage det af? Absolut! Men sådan virker en totalitær ideologi ikke. Den vil ikke frivilligt give slip, og derfor må vi som samfund træde til og bekæmpe den.

Jeg anerkender, der er kvinder, som fastholder, de bærer tørklædet frivilligt. Men jeg ved grundet mit mangeårige professionelle arbejdsliv, at for mange kvinder og unge piger, så er det ikke et reelt frit valg.

De risikerer fysisk afstraffelse. De risikerer at blive forvist fra familie, hjem og lokalområde. Disse kvinder er under et massivt socialt pres, og det er blevet forstærket af en dansk stat, som reelt set bakkede op om islamismens selvbestaltede love og krav.

Det er dybt pinligt, at kvinderne i Iran muligvis er tættere på at kunne smide det islamiske tørklæde end kvinderne her i Danmark.

Magthaverne burde skamme sig og komme ind i kampen mod islamismen.
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.18, 20:47
Læger uden Grænser bør stadig undersøges for kriminelle aktiviteter. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.11.18, 20:11
Støjberg må følge Dansk Folkeparti og acceptere en dispensationsordning for udsendelse af børn. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.18, 16:45
Alternativet er udmeldelse af EU. Læs mere
Af Nauja Lynge
16.11.18, 09:27
Afskaf regionerne – og tag selv ansvaret! Læs mere
Af Signe Munk
16.11.18, 08:35
Jeg kan forstå, at regeringen endelig har fattet sympati for erhvervsskolerne. Læs mere
Af Rune Lund
15.11.18, 13:58
Det er virkelig det helt centrale spørgsmål, der presser sig på i forlængelse af dagens skandale i finanssektoren. I morgen er der nok en ny igen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
15.11.18, 11:45
Ansvarlighed er et nøgleord i diskussionen om Europas fremtid. At forlade EU er ikke løsningen på de udfordringer, vi står over for. I denne uge fik vi to meget forskellige bud på Europas fremtid. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.11.18, 09:17
Rigsfællesskabet er vigtigt for EU, USA, Kina og Rusland. Det er tragikomisk, at vi ikke selv kan se det. Læs mere
Af Anders Vistisen
15.11.18, 08:51
EU-tilhængere brugte 100-året for afslutningen på Første Verdenskrig til at hylde EU som fredens projekt. Men det er for letkøbt og historieforvanskning. Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.11.18, 08:21
De arbejdende ved DSB mødes med agressiv fremfærd og revolverdiplomati fra DSB's ledelse og Dansk Industri. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her