Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Borgerne har nu fået påtvunget stats-tv

Det seneste medieforlig understreger, hvor forskruet det borgerlige kompas er blevet på Christiansborg.

I debatten om licens og mediestøtte er det vigtigt at skelne mellem kvalitativt indhold og det grundlæggende princip, hvorvidt politikerne har ret til at påtvinge os at betale for bestemte medier.

Jeg er absolut ikke fan af alt hvad DR sender, men der er også både programmer og indslag jeg nyder, og som jeg mener har ganske høj kvalitet. Men det kvalitative argument vil oftest være subjektivt, og er reelt set ugyldigt i denne debat. Tilmed kan man rettelig påpege, at hvis noget skaber personlig værdi, så burde man jo også være villig til at betale for det.

Det helt grundlæggende problem er magthavere, som har tilegnet sig uendelige mange socialistiske træk. Det er nu så omfattende, at selv den selvudnævnte borgerlige-liberale regering overhovedet ikke ser det som et problem, at den i realiteten indfører stats-tv i Danmark.

Langt de fleste danskere betaler licens. Det gør de, fordi politikerne allerede på skammeligste vis har nedfældet lovgivning således, at det handler om hardware i stedet for hvilke programmer, man reelt set ser. Nu har Christiansborg så taget skridtet helt ud, og indført tvunget stats-tv. Samtidig vil det for flere familier betyde øget beskatning. Tak kære Regering. Tak!

Aftalen er så proppet med politisk detailstyring, at partierne for evigt nu har mistet retten til at tale om armslængdeprincippet. Det passer mig i grundet fremragende, da begrebet er fuldstændig nytteløs, og mest af alt er en politisk opfindelse for at forsvare unødig brug af skattekroner. Med dette medieforlig er politikerne sprunget ud, som kontrollerende, styrende og indholdsbestemmende – en klassisk socialistisk tilgang.

Politikerne misser heller aldrig en mulighed for at tvinge borgerne til at finansiere partiernes selvpromovering. Og selvom politikerne for kort tid siden tilranede sig endnu flere at borgernes penge til selvpromovering via øget partistøtte, så er de slet ikke færdige. Magten skal jo bevares, og nu åbnede der sig jo lige endnu en anledning. Derfor fik man også brugt endnu flere millioner på at sikre mediedækningen på sig selv til de næste valg.

Men hey! Så længe de bare fortsat påstår, at de er imod partistøtten, så er det jo åbenbart mindre vigtigt i deres optik, hvad de rent faktisk så beslutter.

Listen med unødvendige ”nice to have” projekter, som menes strengt nødvendig er umådelig lang. Men lad mig bare lige nævne mindst 3000 millioner til DR, 120 millioner årligt til filmstøtte, samt en ny tv-station til 50 millioner årligt.

Samlet set mener Venstre, Konservative, Liberal Alliance og DF at det skam er yderst fornuftigt her i landets med verdens højeste beskatning(OECD), at bruge ca. 23,7 milliarder af borgernes penge de næste 5 år på et yderst politisk detailstyret medieindhold.

Det er mere end hvad Storebæltsbroen kostede.

Det seneste medieforlig viser med al tydelighed, hvor forskruet det borgerlige kompas er blevet på Christiansborg. Man tiltror hverken borgerne at administrere deres egne penge, eller hvilke nyheder og underholdning, som de ønsker at betale for.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Anna Thygesen
17.11.18, 07:35
Hvad ville vi ikke vinde på integrationsfronten og udbredelsen af vores gode værdier, hvis alle ikkeetnisk danske unge fik muligheden for et år på efterskole? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.18, 20:47
Læger uden Grænser bør stadig undersøges for kriminelle aktiviteter. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.11.18, 20:11
Støjberg må følge Dansk Folkeparti og acceptere en dispensationsordning for udsendelse af børn. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.18, 16:45
Alternativet er udmeldelse af EU. Læs mere
Af Nauja Lynge
16.11.18, 09:27
Afskaf regionerne – og tag selv ansvaret! Læs mere
Af Signe Munk
16.11.18, 08:35
Jeg kan forstå, at regeringen endelig har fattet sympati for erhvervsskolerne. Læs mere
Af Rune Lund
15.11.18, 13:58
Det er virkelig det helt centrale spørgsmål, der presser sig på i forlængelse af dagens skandale i finanssektoren. I morgen er der nok en ny igen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
15.11.18, 11:45
Ansvarlighed er et nøgleord i diskussionen om Europas fremtid. At forlade EU er ikke løsningen på de udfordringer, vi står over for. I denne uge fik vi to meget forskellige bud på Europas fremtid. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.11.18, 09:17
Rigsfællesskabet er vigtigt for EU, USA, Kina og Rusland. Det er tragikomisk, at vi ikke selv kan se det. Læs mere
Af Anders Vistisen
15.11.18, 08:51
EU-tilhængere brugte 100-året for afslutningen på Første Verdenskrig til at hylde EU som fredens projekt. Men det er for letkøbt og historieforvanskning. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her