Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Giv Trump noget respekt!

Merkel og Makron står efterladt måbende på perronen, mens Trump-toget buldrer afsted.

I 2016 lagde jeg hovedet på blokken i den offentlige debat, og forudsagde Trump ville vinde valget. Diverse eksperter og polls viste et andet billede. Men en stor del af ekspertsegmentet og poll industrien er holdningsmæssigt farvet, og en vigtig del af det etablerede magtunivers. De har en stor egeninteresse i at bevare det nuværende.

Trump vandt, og har siden leveret reelle konkrete fremragende resultater. Resultater, som alle medier ville have hyldet, hvis det havde været medie-darling Obama, det havde stået bag. Obama, som om 20-30 år vil stå i historiebøgerne, som en af de ringeste præsidenter i amerikansk historie. Endnu er det stadig så politisk ukorrekt at kritisere Obama, at langt de fleste gladelig ignorere det faktum, at Obama på otte år gældsatte amerikanerne mere, end hvad samtlige andre præsidenter præsterede sammenlagt.

Jeg er ikke fan af Trump. Jeg dyrker ikke politikere. Politikere behøver i min optik ikke være konger på de sociale medier, eller sjove i talk-shows. Jeg anerkender, at det desværre fylder så meget i dag, at man som politiker kan få det svært, hvis man ikke mestre disse discipliner. Men for mig er det resultaterne og troværdigheden som tæller. Get the job done….

Jeg bliver hverken imponeret over en bottle-flippende udenrigsminister, eller en dansende finansminister. Jeg gider i grunden ikke se på politiske kagebilleder, eller en justitsminister der turnerer rundt i belastede områder for at vise mod, alt imens han er tæt flankeret af både politi og bodygaurds. Nej, jeg vil have politikere, der går forrest og skaber mærkbare resultater til gavn for deres befolkning.

Så lad os kigge på nogle de konkrete resultater under Trump. Selvfølgelig vil man altid kunne debattere, om æren er hans alene. Men sådan vil det altid være.

 • Arbejdsløsheden er den laveste i 17 år.
 • 2 millioner nye jobs skabt.
 • Forbrugertillid på det højeste niveau i 17 år.
 • Rekord lav arbejdsløshed hos afroamerikanere og Latinamerikanere.
 • 16 love fjernet for hver ny lavet.
 • Reduceret selskabsskatten fra 35% -21%, hvilket betød direkte bonusser til mange medarbejdere.
 • ISIS nedkæmpet.
 • Første Møde med Nordkorea siden krigen.
 • Sikret veteraner bedre lægehjælp.
 • Reduceret antallet af illegale indvandrere.
 • Sænket prisen på F-35 fly.
 • Forhandlet bedre handelsaftale med Kina.
 • Kriminelle indvandrere udvises.
 • get decentralisering på skoleområdet.
 • Madmærker på det laveste niveau i 7 år.
 • Reduceret i central administrationsomkostninger i det Hvide Hus.
 • Anerkendt Jerusalem som Israels hovedstad.

Listen kunne såmænd have været væsentlig længere, men jeg tror I alle forstår min pointe. Hvis en demokratisk præsident havde været i nærheden af, at have leveret samme resultater, så ville medierne falder over hinanden i en pressenotorisk udgave af Hail to the chief.

Kig blot på det seneste G7 topmøde. Trump går igen forrest og efterlader Makron, May og Merkel stående måbende på perronen, mens Trumptoget buldrer derud af.

I flere måneder har de anklaget Trump for at være protektionistisk og ødelægge verdenshandlen. Hvad var Trumps svar:

No tariffs, no barriers. That’s the way it should be. And no subsidies.” Donald Trump.

Hvad skal de europæiske ledere nu gøre?

Fakta er jo, at EU selv pålægger en lang række told, afgifter og restriktioner, og nu vil Trump have alle lande afskaffer disse og åbne deres markeder op. Altså kort sagt – frihandel.

Vil Merkel, Makron og de andre fortsætte med deres protektionistiske politik? Det vil det jo nu udstille de europæiske ledere, som hykleriske og dobbeltmoralske.

Jeg er ganske enkelt vild med hvordan Trump gang på gang sætter disse klassiske politikere på plads, og så kan jeg sagtens leve med hans politiske ukorrekte tweets og skæve personlighed.

Trump skaber resultater. Det er i grunden alt, hvad vi bør vurdere politikerne på.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
 • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
 • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
22.10.18, 23:03
Som sædvanlig glimter fraværet af kritiske røster ved Arctic Circle-konference. Læs mere
Af Casper Hedegaard
21.10.18, 21:41
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden var situationen en helt anden, hvor opbakningen vaklede, og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkeligheden stået i EU’s midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.10.18, 19:43
I næsten otte år er den samme anekdote blevet gentaget gang på gang af useriøse journalister. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.10.18, 14:10
Kineserne siger, at ingen kan eje månen. Men man må, som kineser, åbenbart gerne lave sin egen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.10.18, 08:20
Uhyggeligt at fanatikere vil forhindre skatteministeren i at tale med tobaksindustrien Læs mere
Af Mikael Jalving
21.10.18, 07:30
Demokrati er et slagord i Vesten, længe før det kan nå at slå rod i Østen. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.18, 20:34
Tonen i debatten er en trussel mod folkestyret Læs mere
Af Nauja Lynge
20.10.18, 18:21
De senere måneders skandaler i den private sektor, ikke mindst i bankverdenen, må få os til at overveje, om den markedsøkonomi, som i dag er grundlaget for den vestlige verdens konstante fokus på vækst og profit, er gået for langt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.18, 16:03
Det mener flertallet i det australske senat ikke. Så er man nemlig »white supremacist«. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
19.10.18, 12:29
Vi har brug for helt nye systemer, hvis Europa og nationalstaterne skal forsvares mod det værste i den globale udvikling. Milliarder, som kunne bruges på sundhed, de ældre, uddannelse osv., ryger i de forkerte hænder. Og vi gør meget lidt for at undgå det. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her