Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nye ansigter, samme politik!

Jeg blev oprigtigt glad, lige indtil statsministeren proklamerede, at den nye minister havde meldt sig ind i Venstre.

Så kom der regeringsrokade. Der var selvfølgelig en ganske pæn overraskelse i udnævnelsen af Tommy Ahlers som Beskæftigelses- og forskningsminister, men i det store hele, så var det reelt endnu en dag i trædemøllen.

Jeg forventer faktisk stor driftsikkerhed med både Jakob Ellemann-Jensen og Eva Kjer Hansen. De er begge garvede politikere, der har befundet sig godt i det politiske univers gennem mange år. Men de er også to bundsolide Venstrefolk, som bakker entydigt op om den politiske linje, Lars Løkke har sat for både Venstre og Danmark de sidste 5-6 år.

Det er en socialdemokratisk linje, hvor man aktivt arbejder for en større offentlig sektor, og vælger bureaukratiet og ”Big Mother” tilgangen til udfordringerne. Det er hverken særligt liberalt eller borgerligt, og slet ikke hvad Danmark har brug for.

Jeg blev ligesom mange andre en smule overrasket over Tommy Ahlers. Men på den anden side, så var der ikke oplagte kandidater i Venstre egen gruppe, så det blev til et eksternt valg. Som selvstædig kan jeg kun bifalde, at der kommer en iværksætter ind bag murene på Christiansborg, men desværre er det også her en omgang blandede bolsjer.

Tommy Ahlers er nemlig en del af det højtbelagte disruptionsråd, som måske er det største ligegyldige floffy-tiltag overhovedet fra denne regering. Der er reelt intet brugbart kommet fra det råd, og jeg tror heller ikke nogen længere forventer dette. Et klassisk regeringsprojekt, som mest af alt skal signalere, at man da gør noget.

Men jeg har stor respekt for succesfulde folk. Der er utroligt nok stadig mennesker, som tror at succesfulde folk ofte bare har været heldige, når det kommer til at skabe økonomisk vækst. Det er noget vrøvl. Det ved alle, der selv har været i det private erhvervsliv eller været selvstædig.

Det kræver visioner, strategi, handleplaner, økonomisk sans og vigtigst, en udstrakt tro på projektet og viljen til at knokle helhjertet for dette. Det håber jeg Tommy Ahlers tager med ind i politik.

Jeg håber, han vil sparke til dåsen, så vi får rykket Danmark. Vi er først nu på vej ud af et økonomisk dødvande, og er stadig lidet stillet til den næste krise, som uden tvivl kommer nærmere.

Derfor blev jeg også gevaldigt skuffet, da jeg hørte Statsministeren proklamere, at Tommy Ahlers havde meldt sig ind i Venstre. 

Det betyder nemlig, at han må købe ind på hele den stagnationspakke, der i dag hedder Venstre. Han skal købe den voksende offentlige sektor. Han skal købe Løkkes bureaukratiske dagsorden, og han skal acceptere, at EU dikterer slagets gang.

Han er ikke den første forretningsmand, som indtræder i politik. Desværre har de tidligere ikke haft det fornødne mod og vilje til reelt at gøre oprør, og de er hurtigt blevet til endnu en halvlunken lemmingforestilling, neutraliseret af et Christiansborg, der slugte dem råt.

Jeg håber Tommy Ahlers har det fornødne mod, til at stå imod presset fra hele maskineriet derinde bag murene. Det vil vi hurtigt se i løbet af ganske få måneder. Vi har brug for forandring i Danmark. Det har Venstre desværre gjort klart, at de ikke har i sinde at gøre.

Derfor vil det kræve en rebelsk dagsorden og vilje, hvis Tommy Ahlers skal lykkedes med egentlige brugbare politiske tiltag. Tiltag, som vi som samfund i høj grad higer efter. Spørgsmålet er om Venstre vil acceptere dette i længden?

Jeg ønsker dem selvfølgelig alle personligt held og lykke med jobbet. Det er på sin plads, og selvom jeg er politisk uenig med Venstre ofte, så kan man godt ønske personerne bag det godt.

Politikere skal bedømmes på deres handlinger – og mindre på deres ord.

Derfor skal vi holde nøje øje med deres handlinger de næste par måneder.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
17.01.19, 20:29
Blablabla, økonomi, blablabla Læs mere
Af Casper Hedegaard
17.01.19, 19:21
Sådan lød det fra min politiske kollega fra Nordsjælland, da vi drøftede kommunalbudget for 2019. Er det retfærdigt, at der er kommuner, der har så mange penge, at de ikke kan nå at bruge dem, hvor andre kommuner må lukke børnehaver og skoler? Læs mere
Af Signe Munk
17.01.19, 17:04
Vi risikerer reformlammelse i hele vores sundhedsvæsen. Og det er virkelig, det sidste vi har brug for. Læs mere
Af Naser Khader
17.01.19, 16:30
Vi må aldrig lade vitale dele af vores samfund være afhængige af ikkedemokratiske stater og interesser, selv om der kan være en kortsigtet økonomisk gevinst. Læs mere
Af Rune Lund
17.01.19, 13:28
Der er mere centralisering, privatisering og ulighed i sundhed på vej, hvis regeringen kommer igennem med sin reform. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.19, 09:37
En befrielse, at akademikere kan skrive så gennemført fornuftigt. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
16.01.19, 20:12
Tag nu øjnene væk fra jeres kommunale computerskærm, og hør på hvad manden siger til jer. Læs mere
Af Jesper Guldbrandsen
16.01.19, 18:09
Vi skylder de 8 døde og deres pårørende at lære af ulykken på Storebæltsbroen d. 2. Januar 2019 Læs mere
Af Anders Vistisen
16.01.19, 16:19
EU understøtter - Ifølge den tyske kansler Angela Merkel - illegal migration. Hun og EU står med et forklaringsproblem. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her