Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nye ansigter, samme politik!

Jeg blev oprigtigt glad, lige indtil statsministeren proklamerede, at den nye minister havde meldt sig ind i Venstre.

Så kom der regeringsrokade. Der var selvfølgelig en ganske pæn overraskelse i udnævnelsen af Tommy Ahlers som Beskæftigelses- og forskningsminister, men i det store hele, så var det reelt endnu en dag i trædemøllen.

Jeg forventer faktisk stor driftsikkerhed med både Jakob Ellemann-Jensen og Eva Kjer Hansen. De er begge garvede politikere, der har befundet sig godt i det politiske univers gennem mange år. Men de er også to bundsolide Venstrefolk, som bakker entydigt op om den politiske linje, Lars Løkke har sat for både Venstre og Danmark de sidste 5-6 år.

Det er en socialdemokratisk linje, hvor man aktivt arbejder for en større offentlig sektor, og vælger bureaukratiet og ”Big Mother” tilgangen til udfordringerne. Det er hverken særligt liberalt eller borgerligt, og slet ikke hvad Danmark har brug for.

Jeg blev ligesom mange andre en smule overrasket over Tommy Ahlers. Men på den anden side, så var der ikke oplagte kandidater i Venstre egen gruppe, så det blev til et eksternt valg. Som selvstædig kan jeg kun bifalde, at der kommer en iværksætter ind bag murene på Christiansborg, men desværre er det også her en omgang blandede bolsjer.

Tommy Ahlers er nemlig en del af det højtbelagte disruptionsråd, som måske er det største ligegyldige floffy-tiltag overhovedet fra denne regering. Der er reelt intet brugbart kommet fra det råd, og jeg tror heller ikke nogen længere forventer dette. Et klassisk regeringsprojekt, som mest af alt skal signalere, at man da gør noget.

Men jeg har stor respekt for succesfulde folk. Der er utroligt nok stadig mennesker, som tror at succesfulde folk ofte bare har været heldige, når det kommer til at skabe økonomisk vækst. Det er noget vrøvl. Det ved alle, der selv har været i det private erhvervsliv eller været selvstædig.

Det kræver visioner, strategi, handleplaner, økonomisk sans og vigtigst, en udstrakt tro på projektet og viljen til at knokle helhjertet for dette. Det håber jeg Tommy Ahlers tager med ind i politik.

Jeg håber, han vil sparke til dåsen, så vi får rykket Danmark. Vi er først nu på vej ud af et økonomisk dødvande, og er stadig lidet stillet til den næste krise, som uden tvivl kommer nærmere.

Derfor blev jeg også gevaldigt skuffet, da jeg hørte Statsministeren proklamere, at Tommy Ahlers havde meldt sig ind i Venstre. 

Det betyder nemlig, at han må købe ind på hele den stagnationspakke, der i dag hedder Venstre. Han skal købe den voksende offentlige sektor. Han skal købe Løkkes bureaukratiske dagsorden, og han skal acceptere, at EU dikterer slagets gang.

Han er ikke den første forretningsmand, som indtræder i politik. Desværre har de tidligere ikke haft det fornødne mod og vilje til reelt at gøre oprør, og de er hurtigt blevet til endnu en halvlunken lemmingforestilling, neutraliseret af et Christiansborg, der slugte dem råt.

Jeg håber Tommy Ahlers har det fornødne mod, til at stå imod presset fra hele maskineriet derinde bag murene. Det vil vi hurtigt se i løbet af ganske få måneder. Vi har brug for forandring i Danmark. Det har Venstre desværre gjort klart, at de ikke har i sinde at gøre.

Derfor vil det kræve en rebelsk dagsorden og vilje, hvis Tommy Ahlers skal lykkedes med egentlige brugbare politiske tiltag. Tiltag, som vi som samfund i høj grad higer efter. Spørgsmålet er om Venstre vil acceptere dette i længden?

Jeg ønsker dem selvfølgelig alle personligt held og lykke med jobbet. Det er på sin plads, og selvom jeg er politisk uenig med Venstre ofte, så kan man godt ønske personerne bag det godt.

Politikere skal bedømmes på deres handlinger – og mindre på deres ord.

Derfor skal vi holde nøje øje med deres handlinger de næste par måneder.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Rune Lund
15.11.18, 13:58
Det er virkelig det helt centrale spørgsmål, der presser sig på i forlængelse af dagens skandale i finanssektoren. I morgen er der nok en ny igen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
15.11.18, 11:45
Ansvarlighed er et nøgleord i diskussionen om Europas fremtid. At forlade EU er ikke løsningen på de udfordringer, vi står over for. I denne uge fik vi to meget forskellige bud på Europas fremtid. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.11.18, 09:17
Rigsfællesskabet er vigtigt for EU, USA, Kina og Rusland. Det er tragikomisk, at vi ikke selv kan se det. Læs mere
Af Anders Vistisen
15.11.18, 08:51
EU-tilhængere brugte 100-året for afslutningen på Første Verdenskrig til at hylde EU som fredens projekt. Men det er for letkøbt og historieforvanskning Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.11.18, 08:21
De arbejdende ved DSB mødes med agressiv fremfærd og revolverdiplomati fra DSB's ledelse og Dansk Industri. Læs mere
Af Nauja Lynge
14.11.18, 12:16
En statsminister er minister for hele Danmark. Den evne har Støjberg ikke. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.11.18, 12:10
Fremtidens investerings- og lånemarked starter nu. Læs mere
Af Mikael Jalving
14.11.18, 11:45
Regeringskrisen i Sverige afspejler en langt dybere samfundskrise. Læs mere
Af Nauja Lynge
13.11.18, 15:38
Prisen for dansk berøringsangst betales af mindretal og udsatte borgere. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her