Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Facebook og uslam

Nej, det er ikke en stavefejl, men en sørgelig nødvendig konsekvens.

Det bliver stadig mere tydeligt, at Facebook ikke tillader kritik af den totalitære ideologi islam. 

Der er talrige eksempler, hvor kritikere har fået deres profiler spærret i dage, eller direkte lukket ned. Senest har jeg oplevet en Facebook-ven, som er blevet blokeret i syv dage for følgende opslag, hvor jeg her kun har ændret ét bogstav for at undgå at ryge samme tur. 

 “Jeg syntes USLAM er en syg kulturideologi, når den fx kalder min kone og jeg for urene vantro mennesker, fordi vi spiser svinekød”. 

Denne opdatering blev fjernet af Facebook, og brugeren blev blokeret. Det betyder, at vi simpelthen er kommet til et punkt, hvor man ikke må sige sin mening, hvis denne på nogen måde kan opfattes som kritisk eller fornærmende om denne totalitære ideologi, islam, eller dens tilhængere.

I Facebook-koncernen må der ligge en beslutning og ledelsesordre, hvor netop kritik af denne ideologi er blevet ophævet til speciel samfundsfarlig og i modstrid med Facebooks regler. Vi ser jo ikke samme censur, når der fremkommer kritik eller fornærmende opdateringer om kapitalismen, kristendommen, kristne eller danskere. Hvem i Facebook stå bag dette?

Jeg overvejer kraftigt fremover at bruge udtrykkene ”uslam og musling” i stedet ” islam og muslim”, når jeg befinder mig på Facebook.

Det er trist. Det er forkert. Og på et tidspunkt bliver myndighederne nødt til at forholde sig til dette. Men så længe Facebooks politik medvirker til at holde de nuværende ved magten, og samtidig fjerne kritik, så skal vi nok ikke forvente den store iver fra politikerne.

Det virker, som om ræsonnementet er tydeligt; så længe det ikke rammer mig, så kan jeg godt leve med, at det går ud over andre. 

Men kan jeg så ikke bare finde et andet medie, hvis jeg ikke vil acceptere Facebooks regler om Islams særstatus?

Det er jo et privat firma. Deres firma, deres regler!

– Jo, jeg kan i teorien godt finde et andet sted. Men faktum er, at Facebook uden sammenligning er langt den største platform til kommunikation med andre danskere. Sammen med Google er det nærmest monopollignende tilstande.

Et nyt parti, eller en ny politiker som jeg, har ganske enkelt ikke en chance, hvis man ikke også er med på de sociale medier. Så stor er magten blevet. Så det reelle valg står imellem Facebook, ikke at stille op eller kun udtrykke specifikke holdninger, som Facebook betragter som acceptable. 

Hvis man ikke kan se faren ved denne udvikling, så er man enten tilhørende den gruppe, som profiterer af Facebooks nye politiske profil, eller også er man frygtelig naiv, når det kommer til at forstå magtstrukturer i samfundet. 

 – Men Hey! Så længe det ikke lige rammer din holdning, ikk’?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Jaleh Tavakoli
20.07.19, 18:56
Jeg trækker mig fra den offentlige debat. Voldsmanden vinder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.07.19, 12:24
Integrationsministeren skal have ros for at stå fast. Jeg udtrykker et lønligt håb om, at ministeren i fremtiden holder fast i, at han ikke udtaler sig om fakta, han ikke kender, og konsekvenser, han ikke har gennemtænkt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.07.19, 16:09
Det midlertidigt besatte område er heldigvis en lise for sjælen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under 1 af 10 muslimske indvandrere bliver integreret. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere