Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Facebook og uslam

Nej, det er ikke en stavefejl, men en sørgelig nødvendig konsekvens.

Det bliver stadig mere tydeligt, at Facebook ikke tillader kritik af den totalitære ideologi islam. 

Der er talrige eksempler, hvor kritikere har fået deres profiler spærret i dage, eller direkte lukket ned. Senest har jeg oplevet en Facebook-ven, som er blevet blokeret i syv dage for følgende opslag, hvor jeg her kun har ændret ét bogstav for at undgå at ryge samme tur. 

 “Jeg syntes USLAM er en syg kulturideologi, når den fx kalder min kone og jeg for urene vantro mennesker, fordi vi spiser svinekød”. 

Denne opdatering blev fjernet af Facebook, og brugeren blev blokeret. Det betyder, at vi simpelthen er kommet til et punkt, hvor man ikke må sige sin mening, hvis denne på nogen måde kan opfattes som kritisk eller fornærmende om denne totalitære ideologi, islam, eller dens tilhængere.

I Facebook-koncernen må der ligge en beslutning og ledelsesordre, hvor netop kritik af denne ideologi er blevet ophævet til speciel samfundsfarlig og i modstrid med Facebooks regler. Vi ser jo ikke samme censur, når der fremkommer kritik eller fornærmende opdateringer om kapitalismen, kristendommen, kristne eller danskere. Hvem i Facebook stå bag dette?

Jeg overvejer kraftigt fremover at bruge udtrykkene ”uslam og musling” i stedet ” islam og muslim”, når jeg befinder mig på Facebook.

Det er trist. Det er forkert. Og på et tidspunkt bliver myndighederne nødt til at forholde sig til dette. Men så længe Facebooks politik medvirker til at holde de nuværende ved magten, og samtidig fjerne kritik, så skal vi nok ikke forvente den store iver fra politikerne.

Det virker, som om ræsonnementet er tydeligt; så længe det ikke rammer mig, så kan jeg godt leve med, at det går ud over andre. 

Men kan jeg så ikke bare finde et andet medie, hvis jeg ikke vil acceptere Facebooks regler om Islams særstatus?

Det er jo et privat firma. Deres firma, deres regler!

– Jo, jeg kan i teorien godt finde et andet sted. Men faktum er, at Facebook uden sammenligning er langt den største platform til kommunikation med andre danskere. Sammen med Google er det nærmest monopollignende tilstande.

Et nyt parti, eller en ny politiker som jeg, har ganske enkelt ikke en chance, hvis man ikke også er med på de sociale medier. Så stor er magten blevet. Så det reelle valg står imellem Facebook, ikke at stille op eller kun udtrykke specifikke holdninger, som Facebook betragter som acceptable. 

Hvis man ikke kan se faren ved denne udvikling, så er man enten tilhørende den gruppe, som profiterer af Facebooks nye politiske profil, eller også er man frygtelig naiv, når det kommer til at forstå magtstrukturer i samfundet. 

 – Men Hey! Så længe det ikke lige rammer din holdning, ikk’?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Lars Boje Mathiesen
17.11.18, 20:58
Socialdemokratiet anklager Socialdemokratiet for inkompetence i ny skræmmekampagne. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.11.18, 07:35
Hvad ville vi ikke vinde på integrationsfronten og udbredelsen af vores gode værdier, hvis alle ikke-etnisk danske unge fik muligheden for et år på efterskole? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.18, 20:47
Læger uden Grænser bør stadig undersøges for kriminelle aktiviteter. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.11.18, 20:11
Støjberg må følge Dansk Folkeparti og acceptere en dispensationsordning for udsendelse af børn. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.18, 16:45
Alternativet er udmeldelse af EU. Læs mere
Af Nauja Lynge
16.11.18, 09:27
Afskaf regionerne – og tag selv ansvaret! Læs mere
Af Signe Munk
16.11.18, 08:35
Jeg kan forstå, at regeringen endelig har fattet sympati for erhvervsskolerne. Læs mere
Af Rune Lund
15.11.18, 13:58
Det er virkelig det helt centrale spørgsmål, der presser sig på i forlængelse af dagens skandale i finanssektoren. I morgen er der nok en ny igen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
15.11.18, 11:45
Ansvarlighed er et nøgleord i diskussionen om Europas fremtid. At forlade EU er ikke løsningen på de udfordringer, vi står over for. I denne uge fik vi to meget forskellige bud på Europas fremtid. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.11.18, 09:17
Rigsfællesskabet er vigtigt for EU, USA, Kina og Rusland. Det er tragikomisk, at vi ikke selv kan se det. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her