Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Facebook og uslam

Nej, det er ikke en stavefejl, men en sørgelig nødvendig konsekvens.

Det bliver stadig mere tydeligt, at Facebook ikke tillader kritik af den totalitære ideologi islam. 

Der er talrige eksempler, hvor kritikere har fået deres profiler spærret i dage, eller direkte lukket ned. Senest har jeg oplevet en Facebook-ven, som er blevet blokeret i syv dage for følgende opslag, hvor jeg her kun har ændret ét bogstav for at undgå at ryge samme tur. 

 “Jeg syntes USLAM er en syg kulturideologi, når den fx kalder min kone og jeg for urene vantro mennesker, fordi vi spiser svinekød”. 

Denne opdatering blev fjernet af Facebook, og brugeren blev blokeret. Det betyder, at vi simpelthen er kommet til et punkt, hvor man ikke må sige sin mening, hvis denne på nogen måde kan opfattes som kritisk eller fornærmende om denne totalitære ideologi, islam, eller dens tilhængere.

I Facebook-koncernen må der ligge en beslutning og ledelsesordre, hvor netop kritik af denne ideologi er blevet ophævet til speciel samfundsfarlig og i modstrid med Facebooks regler. Vi ser jo ikke samme censur, når der fremkommer kritik eller fornærmende opdateringer om kapitalismen, kristendommen, kristne eller danskere. Hvem i Facebook stå bag dette?

Jeg overvejer kraftigt fremover at bruge udtrykkene ”uslam og musling” i stedet ” islam og muslim”, når jeg befinder mig på Facebook.

Det er trist. Det er forkert. Og på et tidspunkt bliver myndighederne nødt til at forholde sig til dette. Men så længe Facebooks politik medvirker til at holde de nuværende ved magten, og samtidig fjerne kritik, så skal vi nok ikke forvente den store iver fra politikerne.

Det virker, som om ræsonnementet er tydeligt; så længe det ikke rammer mig, så kan jeg godt leve med, at det går ud over andre. 

Men kan jeg så ikke bare finde et andet medie, hvis jeg ikke vil acceptere Facebooks regler om Islams særstatus?

Det er jo et privat firma. Deres firma, deres regler!

– Jo, jeg kan i teorien godt finde et andet sted. Men faktum er, at Facebook uden sammenligning er langt den største platform til kommunikation med andre danskere. Sammen med Google er det nærmest monopollignende tilstande.

Et nyt parti, eller en ny politiker som jeg, har ganske enkelt ikke en chance, hvis man ikke også er med på de sociale medier. Så stor er magten blevet. Så det reelle valg står imellem Facebook, ikke at stille op eller kun udtrykke specifikke holdninger, som Facebook betragter som acceptable. 

Hvis man ikke kan se faren ved denne udvikling, så er man enten tilhørende den gruppe, som profiterer af Facebooks nye politiske profil, eller også er man frygtelig naiv, når det kommer til at forstå magtstrukturer i samfundet. 

 – Men Hey! Så længe det ikke lige rammer din holdning, ikk’?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
20.02.19, 14:17
Din bankrådgiver ved det bare ikke endnu. Læs mere
Af Sonja Mikkelsen
20.02.19, 11:43
Dansk Folkeparti kan igen få sin vilje med Lars Løkke og regeringen, uanset hvor uklogt det er. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
19.02.19, 13:32
Hvor mange gange skal en imam have lov til at snyde os, før det officielle Danmark skærer alle bånd til vedkommende? Læs mere
Af Nauja Lynge
19.02.19, 11:04
Eksperimentets vigtigste redskab er offerkortet, som trækkes efter forgodtbefindende. Typisk sker det (som nu) i en valgkamp, eller når man vil opnå noget fra dansk side. Læs mere
Af Jesper Guldbrandsen
19.02.19, 10:56
Det er ikke dem, som rejser på de største strækninger, der kommer til at mærke konsekvenserne. Læs mere
Af Anders Vistisen
19.02.19, 10:06
Når EU og pro-europæeren Morten Løkkegaard skal indstille det moralske kompas, bliver hånden holdt over vennerne, mens de upopulære regeringer skal straffes Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.02.19, 12:03
Forfatterne kan da ikke selv tro på, at problemerne kan løses. Læs mere
Af Josephine Fock
18.02.19, 08:01
De konstante lovændringer på udlændingeområdet har enorme konsekvenser for mennesker med flygtningebaggrund. Samtidig efterlader stramningerne frivillige i meget vanskelige dilemmaer i forhold til flygtninges sundhed, familiesammenføring og integration Læs mere
Af Nauja Lynge
17.02.19, 17:40
Klogt; for det er nemlig blevet på bekostning af børn og unge, at uddannelse, sundhed og socialområdet nedprioriteres til fordel for kommissioner. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.02.19, 13:33
Statsrevisorerne bør honoreres efter fremmøde. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her