Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Facebook og uslam

Nej, det er ikke en stavefejl, men en sørgelig nødvendig konsekvens.

Det bliver stadig mere tydeligt, at Facebook ikke tillader kritik af den totalitære ideologi islam. 

Der er talrige eksempler, hvor kritikere har fået deres profiler spærret i dage, eller direkte lukket ned. Senest har jeg oplevet en Facebook-ven, som er blevet blokeret i syv dage for følgende opslag, hvor jeg her kun har ændret ét bogstav for at undgå at ryge samme tur. 

 “Jeg syntes USLAM er en syg kulturideologi, når den fx kalder min kone og jeg for urene vantro mennesker, fordi vi spiser svinekød”. 

Denne opdatering blev fjernet af Facebook, og brugeren blev blokeret. Det betyder, at vi simpelthen er kommet til et punkt, hvor man ikke må sige sin mening, hvis denne på nogen måde kan opfattes som kritisk eller fornærmende om denne totalitære ideologi, islam, eller dens tilhængere.

I Facebook-koncernen må der ligge en beslutning og ledelsesordre, hvor netop kritik af denne ideologi er blevet ophævet til speciel samfundsfarlig og i modstrid med Facebooks regler. Vi ser jo ikke samme censur, når der fremkommer kritik eller fornærmende opdateringer om kapitalismen, kristendommen, kristne eller danskere. Hvem i Facebook stå bag dette?

Jeg overvejer kraftigt fremover at bruge udtrykkene ”uslam og musling” i stedet ” islam og muslim”, når jeg befinder mig på Facebook.

Det er trist. Det er forkert. Og på et tidspunkt bliver myndighederne nødt til at forholde sig til dette. Men så længe Facebooks politik medvirker til at holde de nuværende ved magten, og samtidig fjerne kritik, så skal vi nok ikke forvente den store iver fra politikerne.

Det virker, som om ræsonnementet er tydeligt; så længe det ikke rammer mig, så kan jeg godt leve med, at det går ud over andre. 

Men kan jeg så ikke bare finde et andet medie, hvis jeg ikke vil acceptere Facebooks regler om Islams særstatus?

Det er jo et privat firma. Deres firma, deres regler!

– Jo, jeg kan i teorien godt finde et andet sted. Men faktum er, at Facebook uden sammenligning er langt den største platform til kommunikation med andre danskere. Sammen med Google er det nærmest monopollignende tilstande.

Et nyt parti, eller en ny politiker som jeg, har ganske enkelt ikke en chance, hvis man ikke også er med på de sociale medier. Så stor er magten blevet. Så det reelle valg står imellem Facebook, ikke at stille op eller kun udtrykke specifikke holdninger, som Facebook betragter som acceptable. 

Hvis man ikke kan se faren ved denne udvikling, så er man enten tilhørende den gruppe, som profiterer af Facebooks nye politiske profil, eller også er man frygtelig naiv, når det kommer til at forstå magtstrukturer i samfundet. 

 – Men Hey! Så længe det ikke lige rammer din holdning, ikk’?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Jaleh Tavakoli
20.09.18, 16:29
Et menneske må være dydig og have ære. Et menneske lever for sin dyd/ære. Kvinder med dårligt blod [af familier der lever uden ære] skal holde sig væk. Kvinder som dig. Læs mere
Af Signe Munk
20.09.18, 13:17
Får vi ikke stækket bankernes magt i samfundsøkonomien, så bliver det fællesskabet, som holder for, når det går galt. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
20.09.18, 09:53
Socialdemokratiet har sammen med fagbevægelsen i årevis pustet til myten om, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, dumper lønnen og forringer vilkårene for danskere. Problemet med den fortælling er bare, at det er forkert. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.09.18, 08:01
Alligevel ønsker man nu debat om placeringen af Center for Cybersikkerhed, som blev oprettet som en del af Forsvarets Efterretningstjeneste. Dermed er man så omsider åben overfor både kritik og løsningsforslag. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.18, 14:33
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.09.18, 10:43
Nationalstaterne har fejlet big time Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
19.09.18, 09:37
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand. Læs mere
Af Rune Lund
19.09.18, 08:45
Danske Bank har spillet hasard med stabiliteten og tilliden til den hele den finansielle sektor i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.09.18, 19:47
Grænser er tegnet om på ny hele vejen gennem historien. Det vil også ske i USA en dag. Læs mere
Af Anders Vistisen
18.09.18, 16:44
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her