Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringen vil sende lærerne i fængsel

Desperationen i regeringen er nu så stor, at man truer lærerne og pædagogerne med fængsel.

Afmagt! Det er ordet, som bliver ved med at komme, når jeg ser flere og flere tiltag fra regeringens højprofilerede ghettoplan.

Først skulle det være op til de enkelte politidirektører at fikse kriminaliteten ved muligheden for at kunne sætte strafferammen op og ned, når de lige ønsker det. Dernæst var det op til lærerne og pædagogerne, som man ville sætte i fængsel, hvis de ikke passer deres job. Nu er det så op til boligselskaberne, som man vil tvinge til ekspropriation, hvis de ikke løser problemerne.

Hvad har alle disse tiltag tilfælles?

De handler om at give andre ansvaret, skylden og konsekvenserne for det, man selv har været ansvarlig for.

Samtidig påstår man tilmed, at der tages ansvar og handling, alt imens det, man reelt gør, er det modsatte. Man forventer, at andre skal løse problemerne, og truer dem derefter med alverdens dårligdomme, hvis de ikke leverer.

Det er ikke den stat og regering, jeg ønsker.

Den burde tage ansvaret på sig. Den burde tage fat om nældens rod og løse problemerne i stedet for at skubbe dem over på andre.

Den kunne tage ansvaret ved at:

1) stoppe asyl til Danmark

2) udvise kriminelle udlændinge konsekvent

3) kræve selvforsørgelse af udlændinge

4) stoppe med tilskud til integrationsprojekter

5) hjemsende udlændinge, som ikke længere er i fare.

Det er alle tiltag, som i løbet af ganske få år drastisk vil ændre sammensætningen i ghettoerne. Det er alle tiltag, som drastisk vil forbedre både Danmarks økonomi, tryghed og kriminalitetsniveauet. Det er løsninger, som en ansvarlig og handlingsorienteret regering ville forsøge at finde flertal for i folketinget.

Men det sker ikke, og afmagten stråler nu lystigt om kap med de håbløse tiltag, der kommer i lind strøm fra de forskellige ministre i regeringen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Anna Thygesen
17.11.18, 07:35
Hvad ville vi ikke vinde på integrationsfronten og udbredelsen af vores gode værdier, hvis alle ikkeetnisk danske unge fik muligheden for et år på efterskole? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.18, 20:47
Læger uden Grænser bør stadig undersøges for kriminelle aktiviteter. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.11.18, 20:11
Støjberg må følge Dansk Folkeparti og acceptere en dispensationsordning for udsendelse af børn. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.18, 16:45
Alternativet er udmeldelse af EU. Læs mere
Af Nauja Lynge
16.11.18, 09:27
Afskaf regionerne – og tag selv ansvaret! Læs mere
Af Signe Munk
16.11.18, 08:35
Jeg kan forstå, at regeringen endelig har fattet sympati for erhvervsskolerne. Læs mere
Af Rune Lund
15.11.18, 13:58
Det er virkelig det helt centrale spørgsmål, der presser sig på i forlængelse af dagens skandale i finanssektoren. I morgen er der nok en ny igen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
15.11.18, 11:45
Ansvarlighed er et nøgleord i diskussionen om Europas fremtid. At forlade EU er ikke løsningen på de udfordringer, vi står over for. I denne uge fik vi to meget forskellige bud på Europas fremtid. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.11.18, 09:17
Rigsfællesskabet er vigtigt for EU, USA, Kina og Rusland. Det er tragikomisk, at vi ikke selv kan se det. Læs mere
Af Anders Vistisen
15.11.18, 08:51
EU-tilhængere brugte 100-året for afslutningen på Første Verdenskrig til at hylde EU som fredens projekt. Men det er for letkøbt og historieforvanskning. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her