Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringen vil sende lærerne i fængsel

Desperationen i regeringen er nu så stor, at man truer lærerne og pædagogerne med fængsel.

Afmagt! Det er ordet, som bliver ved med at komme, når jeg ser flere og flere tiltag fra regeringens højprofilerede ghettoplan.

Først skulle det være op til de enkelte politidirektører at fikse kriminaliteten ved muligheden for at kunne sætte strafferammen op og ned, når de lige ønsker det. Dernæst var det op til lærerne og pædagogerne, som man ville sætte i fængsel, hvis de ikke passer deres job. Nu er det så op til boligselskaberne, som man vil tvinge til ekspropriation, hvis de ikke løser problemerne.

Hvad har alle disse tiltag tilfælles?

De handler om at give andre ansvaret, skylden og konsekvenserne for det, man selv har været ansvarlig for.

Samtidig påstår man tilmed, at der tages ansvar og handling, alt imens det, man reelt gør, er det modsatte. Man forventer, at andre skal løse problemerne, og truer dem derefter med alverdens dårligdomme, hvis de ikke leverer.

Det er ikke den stat og regering, jeg ønsker.

Den burde tage ansvaret på sig. Den burde tage fat om nældens rod og løse problemerne i stedet for at skubbe dem over på andre.

Den kunne tage ansvaret ved at:

1) stoppe asyl til Danmark

2) udvise kriminelle udlændinge konsekvent

3) kræve selvforsørgelse af udlændinge

4) stoppe med tilskud til integrationsprojekter

5) hjemsende udlændinge, som ikke længere er i fare.

Det er alle tiltag, som i løbet af ganske få år drastisk vil ændre sammensætningen i ghettoerne. Det er alle tiltag, som drastisk vil forbedre både Danmarks økonomi, tryghed og kriminalitetsniveauet. Det er løsninger, som en ansvarlig og handlingsorienteret regering ville forsøge at finde flertal for i folketinget.

Men det sker ikke, og afmagten stråler nu lystigt om kap med de håbløse tiltag, der kommer i lind strøm fra de forskellige ministre i regeringen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Jaleh Tavakoli
20.07.19, 18:56
Jeg trækker mig fra den offentlige debat. Voldsmanden vinder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.07.19, 12:24
Integrationsministeren skal have ros for at stå fast. Jeg udtrykker et lønligt håb om, at ministeren i fremtiden holder fast i, at han ikke udtaler sig om fakta, han ikke kender, og konsekvenser, han ikke har gennemtænkt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.07.19, 16:09
Det midlertidigt besatte område er heldigvis en lise for sjælen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under 1 af 10 muslimske indvandrere bliver integreret. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere