Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringen vil sende lærerne i fængsel

Desperationen i regeringen er nu så stor, at man truer lærerne og pædagogerne med fængsel.

Afmagt! Det er ordet, som bliver ved med at komme, når jeg ser flere og flere tiltag fra regeringens højprofilerede ghettoplan.

Først skulle det være op til de enkelte politidirektører at fikse kriminaliteten ved muligheden for at kunne sætte strafferammen op og ned, når de lige ønsker det. Dernæst var det op til lærerne og pædagogerne, som man ville sætte i fængsel, hvis de ikke passer deres job. Nu er det så op til boligselskaberne, som man vil tvinge til ekspropriation, hvis de ikke løser problemerne.

Hvad har alle disse tiltag tilfælles?

De handler om at give andre ansvaret, skylden og konsekvenserne for det, man selv har været ansvarlig for.

Samtidig påstår man tilmed, at der tages ansvar og handling, alt imens det, man reelt gør, er det modsatte. Man forventer, at andre skal løse problemerne, og truer dem derefter med alverdens dårligdomme, hvis de ikke leverer.

Det er ikke den stat og regering, jeg ønsker.

Den burde tage ansvaret på sig. Den burde tage fat om nældens rod og løse problemerne i stedet for at skubbe dem over på andre.

Den kunne tage ansvaret ved at:

1) stoppe asyl til Danmark

2) udvise kriminelle udlændinge konsekvent

3) kræve selvforsørgelse af udlændinge

4) stoppe med tilskud til integrationsprojekter

5) hjemsende udlændinge, som ikke længere er i fare.

Det er alle tiltag, som i løbet af ganske få år drastisk vil ændre sammensætningen i ghettoerne. Det er alle tiltag, som drastisk vil forbedre både Danmarks økonomi, tryghed og kriminalitetsniveauet. Det er løsninger, som en ansvarlig og handlingsorienteret regering ville forsøge at finde flertal for i folketinget.

Men det sker ikke, og afmagten stråler nu lystigt om kap med de håbløse tiltag, der kommer i lind strøm fra de forskellige ministre i regeringen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
20.02.19, 14:17
Din bankrådgiver ved det bare ikke endnu. Læs mere
Af Sonja Mikkelsen
20.02.19, 11:43
Dansk Folkeparti kan igen få sin vilje med Lars Løkke og regeringen, uanset hvor uklogt det er. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
19.02.19, 13:32
Hvor mange gange skal en imam have lov til at snyde os, før det officielle Danmark skærer alle bånd til vedkommende? Læs mere
Af Nauja Lynge
19.02.19, 11:04
Eksperimentets vigtigste redskab er offerkortet, som trækkes efter forgodtbefindende. Typisk sker det (som nu) i en valgkamp, eller når man vil opnå noget fra dansk side. Læs mere
Af Jesper Guldbrandsen
19.02.19, 10:56
Det er ikke dem, som rejser på de største strækninger, der kommer til at mærke konsekvenserne. Læs mere
Af Anders Vistisen
19.02.19, 10:06
Når EU og pro-europæeren Morten Løkkegaard skal indstille det moralske kompas, bliver hånden holdt over vennerne, mens de upopulære regeringer skal straffes Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.02.19, 12:03
Forfatterne kan da ikke selv tro på, at problemerne kan løses. Læs mere
Af Josephine Fock
18.02.19, 08:01
De konstante lovændringer på udlændingeområdet har enorme konsekvenser for mennesker med flygtningebaggrund. Samtidig efterlader stramningerne frivillige i meget vanskelige dilemmaer i forhold til flygtninges sundhed, familiesammenføring og integration Læs mere
Af Nauja Lynge
17.02.19, 17:40
Klogt; for det er nemlig blevet på bekostning af børn og unge, at uddannelse, sundhed og socialområdet nedprioriteres til fordel for kommissioner. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.02.19, 13:33
Statsrevisorerne bør honoreres efter fremmøde. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her