<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Søren Papes islamistiske knæfald

Det vækker ganske enkelt afsky, når jeg oplever den konstante ansvarsfraskrivelse fra magthaverne i disse år.

Jeg er lodret uenig med den konservative justitsminister Søren Pape, når han mener at vi borgere skal vænne os til at have soldater i gaderne. Nej! Vi skal på ingen måde vænne os til hverken soldater eller koranklodser i gaderne. Det er ganske enkelt ikke det land jeg ønsker.

 At en dansk konservativ justitsminister overhovedet kan nærme sig denne forståelse er rystende. Man har ganske enkelt opgivet kampen for danske værdier og bevarelse af Danmark. Man har kapituleret og nu er fokus på at bremse udviklingen - i stedet for at ændre den.

 Hvis man som politiker ikke er villig til at gå forrest og kæmpe for nationen, så burde man ærligtalt skamme sig, forlade sit tillidshverv, og overlade posten til dem der har modet og viljen. Ansvarsfralæggelsen og ligegyldigheden er total.  

 Dette tydeliggøres ved Søren Papes egen konstatering: "Vi er ikke reddet af, at Islamisk Stat bliver nedkæmpet i Syrien. Fordi de er her iblandt os i Danmark og i Europa. Med dem mener jeg dem, som ikke ønsker vores levemåde og samfund. Og det skal politiet og efterretningstjenesten forholde sig til."

 Men spørgsmålet er:Hvorfor skal politiet og efterretningstjenesten forholde sig til at vi har islamiske terrorister blandt os?

 Svaret er ligetil! Fordi Søren Pape og resten af Christiansborg ikke har gjort sig ulejligheden. De har igennem utallige år siddet passiv og betragtet den stadig stigende trussel uden at handle. Altid har der været en undskyldning.

 Og vi har hørt dem alle sammen gentaget utallige gange. ” Jamen, du må jo forstå at konventionerne”. ”Vi skal være solidariske med Tyskland og Sverige”. Ja, fortsæt selv listen……

 Fælles for alle undskyldningerne? Borgerne må leve med et mere utrygt og usikkert Danmark.

 Det er bundlinjen, ligegyldigt hvor mange indsamlinger til blomster og chokolade de konservative står bag. Det er bundlinjen, ligegyldigt hvor mange svulmende floskler man blindt får medierne til at videreformidle. Det er bundlinjen, ligegyldigt hvor meget man prøver at gemme de faktuelle kendsgerninger ved deres utilgivelige svigt.

 Et grundlæggende ufravigeligt grundprincip i al indvandring bør naturligvis være, indvandringen bidrager positivt og er gavnligt for nationen og borgerne. Dette burde ikke være et politisk slagsmål, men en fællesforståelse, der burde ligge dybt i alle. Og som minimum hos samtlige borgerlige politikere.

 Jeg nægter ganske enkelt at acceptere den nuværende politiske fastsatte præmis, hvor magthaverne fuld bevidst tillader at der kommer et massivt antal til landet, som både på kort og lang sigt vil påføre landet og borgerne udgifter, utryghed og udfordringer

 Selvfølgelig har magthaverne et ansvar for borgernes grundlæggende sikkerhed. Men når man sender militæret i gaderne uden at tage et grundlæggende opgør med årsagen til nødvendigheden, så understreges det med al tydelighed det politiske ideologiske knæfald for fjenden.

 Søren Pape og resten af Christiansborg har ganske enkelt ikke viljen. Derfor vil udviklingen fortsætte. Fjenden giver ikke op. Derfor er det grundlæggende en selvdestruktiv politik der føres i disse år, under undskyldning om at tage ansvar.   

 At selvdestruere for at hjælpe andre er ikke at tage ansvar. Det er idioti.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.20, 08:29
DFs nye forslag rummer et afgørende perspektiv for at redde et samlet Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
30.11.20, 07:22
Usandsynligt at Kim Kielsen fortsætter som landsstyreformand. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
29.11.20, 23:42
Hvad blev der af ansvarsfølelsen og fællesskabet, hvis det enkelte land sætter egne økonomiske interesser over Europas borgeres helbred? Læs mere
Af Mikael Jalving
29.11.20, 10:00
Den socialdemokratiske regering sniksnakker om Muhammed og overlader problemerne til næste generation. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
28.11.20, 01:48
At forlade trygge velfærdsdanmark for at tilslutte sig ISIS gør det svært at tro på, at selvsamme mennesker vil dele værdier med det velfærdssamfund, de vendte ryggen. Læs mere
Af Utku H. Güzel
27.11.20, 21:03
Hvor stiller det så os helt almindelig dødelige? Ja, vi ser vel bare pænt på, imens politikerne - altså de mennesker, som vi ikke stoler på, men som styrer landet og sætter reglerne for, hvad vi må og ikke må m.m., endnu engang udstiller deres hykleri. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.11.20, 20:17
Man bør gøre sig endog meget store anstrengelser for at lade være, fordi man ellers er uden selvkontrol. Læs mere
Af Nauja Lynge
27.11.20, 19:48
Jeg vil have demokratiet tilbage, og kampen om corona skal foregå på befolkningen præmisser. Læs mere
Af Mikael Jalving
27.11.20, 14:53
Det sværeste af alt på en sort fredag: At komme arvesynden i hu. Læs mere
Af Marie Høgh
27.11.20, 14:00
Det uhyggelige​ er ikke Mette Frederiksen, men den socialistiske tyrkertrostat som ”den gode hyrde”. Læs mere