Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nu er det Nye Borgerliges ansvar

De borgerlige partier på Christiansborg har desværre opgivet den borgerlige værdikamp, og opgaven ligger nu alene hos Nye Borgerlige.

Det borgerlige sell-out på Christiansborg, efterlader det borgerlige Danmark i en ny situation. Statsministeren har endegyldigt slået fast, at regeringen fremadrettet har forladt de grundlæggende borgerlige værdier, og nu accepterer Dansk Folkeparti og Socialdemokratiets dagsorden om en voksende offentlig sektor og ingen grundlæggende skattereformer. Det efterlader reelt det borgerlige-liberale Danmark uden repræsentation i nationens lovgivende forsamling.

 Det er umådelig trist og uacceptabelt. Derfor falder ansvaret nu alene på Nye Borgerlige. Det er op til Nye Borgerlige at den borgerlige del af befolkningen atter vil kunne føle sig repræsenteret. 

Desværre er Nye Borgerlige reelt set nu det eneste parti, der finder det moralsk forkastelig at tage mere end halvdelen af hvad folk tjener, og det eneste parti som ikke vil stemme for en styrkelse af den socialdemokratiske djøffiserede stat.

 Skattepolitik er i høj grad værdipolitik. Og her svigter de borgerlige partier på Christiansborg grundlæggende i disse år. Man har nu droppet grundlæggende ændringer på skatteområdet, og har lige fremsat og vedtaget en finanslovs, indeholdende en vækst i den offentlige sektor større end hvad Socialdemokratiet gik til valg på. Der er ganske enkelt stort set ingen reel forskel længere – alle er blevet til dårlige kopier af Socialdemokratiet.  

 Jeg kan godt forstå, hvis det ikke er rart at få dette præsenteret. Men nogen skal gøre det. Hvis vi i Nye Borgerlige gjorde som de andre borgerlige partier, så ville vi reelt stå i den katastrofale situation, hvor samtlige danske partier aktivt arbejder for at en af verdens største offentlige sektorer skal vokse sig endnu større, og at vi fortsat skal have verdens højeste skattetryk.

 Det kommer ikke til at ske.

 Danskerne skal vide, at der stadig findes ét borgerligt parti, der vil tage den nødvendige værdikamp. Selvfølgelig skal borgerne beholde langt flere af deres penge selv, og selvfølgelig vil vi som borgerligt parti insistere på et opgør på den massive stat. En stat og kommunal sektor, som på trods af sin størrelse ikke leverer et tilstrækkeligt niveau på grundlæggende kerneydelser til borgerne, men bruger stadig mere energi på at agere uudtømmelig bankboks for en ødelæggende alliance mellem politikere og offentlige projektmagere.

 Der skal ikke være tvivl om at et opgør med den forfejlede indvandring er det vigtigste problem at løse for Danmark. Hvis vi ikke løser dette, så er alle de andre debatter og diskussioner i grunden ligegyldige.

 Men udlændingepolitik hænger stærkt sammen med skattepolitik- ligegyldigt hvad statsministeren og resten af regeringen prøver at bilde befolkningen ind.

 Vi ved, at den forfejlede indvandring mindst koster 33 milliarder om året - og det er et yderst konservativt skøn. Hvis man havde den politiske vilje kunne man derfor frigøre massive midler til at lette skatten til gavn for både borgere og erhvervsliv.

 Men det er regeringen ikke villig til. Man vil ganske enkelt ikke lave de nødvendige ændringer i udlændinge politikken, så DF kan støtte skattelettelser. DF vil på den anden side heller ikke give tilstrækkeligt med skattelettelser i frygt for at miste stemmer til socialdemokratiet. Så hellere undlade at få de nødvendige ændringer på udlændinge området. Taberne i dette nytteløse taktiske Christiansborgs spil er på den korte bane borgerne og erhvervslivet. På langt sigt, bliver det de kommende generationer der kommer til at betale regningen for det fatale svigt der foregår i disse år.  

 Nye Borgerlige er det eneste parti i Danmark, som både kæmper for grundlæggende ændringer i udlændingepolitikken og en langt mindre kontrollerende og styrende stat, hvor borgerne har mere frihed, og mere kontrol over deres egne finanser og tilværelse.

 Det mener vi faktisk er kernesund borgerlig politik. Det er hvad vi går til befolkningen og ønsker deres opbakning til.

De nuværende partier på Christiansborg har desværre med al tydelighed vist, at de ikke har den nødvendige vilje til at løse de 3 helt grundlæggende problemer.

 - Forfejlet udlændingepolitik.

- Verdens højeste skat og en alt-omklamrende stat.  

- Stadig mindre national selvbestemmelse. 

 Der er brug for et borgerligt parti i Danmark, der har viljen og modet til at tage denne værdikamp. Der er brug for et borgerligt parti, som har villigheden til at sætte borgerne før sig selv.

 Det har vi i Nye Borgerlige. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Angela Brink
19.01.18, 20:27
I omtalerne i forbindelse med Synnøve Søes bortgang glemmes det, at hun var en virkelig verdensdame, der aldrig sagde et ondt ord – et kendetegn, man ikke just kan genfinde hos alle dem, der havde en holdning til hende. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.01.18, 19:01
Politikere er sjældent ideologer eller tænkere, og derfor finder idé- og værdidebatten som regel sted andre steder end på Christiansborg og Slotsholmen. Læs mere
Af Harun Demirtas
19.01.18, 14:25
Selvom sygeplejerskerne i årevis er blevet omrokeret, har en statsminister aldrig stået halvnervøst frem og meddelt dem og hele offentligheden om det. Læs mere
Af Eva Kjer Hansen
19.01.18, 10:09
Det er næppe en forudsætning for at løse rollen som økonomisk vagthund, at man er tilstede inde i Finansministeriet (eller at man kan gå dertil fra den nuværende adresse lige ved Amalienborg). Læs mere
Af Naser Khader
19.01.18, 08:09
Mainstream medierne kan simpelthen ikke komme sig over, at Trump blev valgt, og de er fast besluttede på, at han skal ned med nakken. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
18.01.18, 12:52
Hvis man ikke er villig til at sætte sin egen taburet og mandat på spil for befolkningens sikkerhed og tryghed, så er man ganske enkelt ikke værdig til at repræsentere borgerne. Læs mere
Af Jens Kindberg
17.01.18, 19:19
Giveren er privat, og modstanderen er kommunen, som ikke vil gøre det muligt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.18, 17:36
Mediernes behandling har været udsøgt ringe. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.01.18, 13:35
Europa-Kommissionens længede ventede plastikstrategi kommer med langsigtede mål, men med her-og-nu-handlinger på størrelse med mikroplastik. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
17.01.18, 12:15
København skal ikke leve af statslige arbejdspladser Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her