Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nu er det Nye Borgerliges ansvar

De borgerlige partier på Christiansborg har desværre opgivet den borgerlige værdikamp, og opgaven ligger nu alene hos Nye Borgerlige.

Det borgerlige sell-out på Christiansborg, efterlader det borgerlige Danmark i en ny situation. Statsministeren har endegyldigt slået fast, at regeringen fremadrettet har forladt de grundlæggende borgerlige værdier, og nu accepterer Dansk Folkeparti og Socialdemokratiets dagsorden om en voksende offentlig sektor og ingen grundlæggende skattereformer. Det efterlader reelt det borgerlige-liberale Danmark uden repræsentation i nationens lovgivende forsamling.

 Det er umådelig trist og uacceptabelt. Derfor falder ansvaret nu alene på Nye Borgerlige. Det er op til Nye Borgerlige at den borgerlige del af befolkningen atter vil kunne føle sig repræsenteret. 

Desværre er Nye Borgerlige reelt set nu det eneste parti, der finder det moralsk forkastelig at tage mere end halvdelen af hvad folk tjener, og det eneste parti som ikke vil stemme for en styrkelse af den socialdemokratiske djøffiserede stat.

 Skattepolitik er i høj grad værdipolitik. Og her svigter de borgerlige partier på Christiansborg grundlæggende i disse år. Man har nu droppet grundlæggende ændringer på skatteområdet, og har lige fremsat og vedtaget en finanslovs, indeholdende en vækst i den offentlige sektor større end hvad Socialdemokratiet gik til valg på. Der er ganske enkelt stort set ingen reel forskel længere – alle er blevet til dårlige kopier af Socialdemokratiet.  

 Jeg kan godt forstå, hvis det ikke er rart at få dette præsenteret. Men nogen skal gøre det. Hvis vi i Nye Borgerlige gjorde som de andre borgerlige partier, så ville vi reelt stå i den katastrofale situation, hvor samtlige danske partier aktivt arbejder for at en af verdens største offentlige sektorer skal vokse sig endnu større, og at vi fortsat skal have verdens højeste skattetryk.

 Det kommer ikke til at ske.

 Danskerne skal vide, at der stadig findes ét borgerligt parti, der vil tage den nødvendige værdikamp. Selvfølgelig skal borgerne beholde langt flere af deres penge selv, og selvfølgelig vil vi som borgerligt parti insistere på et opgør på den massive stat. En stat og kommunal sektor, som på trods af sin størrelse ikke leverer et tilstrækkeligt niveau på grundlæggende kerneydelser til borgerne, men bruger stadig mere energi på at agere uudtømmelig bankboks for en ødelæggende alliance mellem politikere og offentlige projektmagere.

 Der skal ikke være tvivl om at et opgør med den forfejlede indvandring er det vigtigste problem at løse for Danmark. Hvis vi ikke løser dette, så er alle de andre debatter og diskussioner i grunden ligegyldige.

 Men udlændingepolitik hænger stærkt sammen med skattepolitik- ligegyldigt hvad statsministeren og resten af regeringen prøver at bilde befolkningen ind.

 Vi ved, at den forfejlede indvandring mindst koster 33 milliarder om året - og det er et yderst konservativt skøn. Hvis man havde den politiske vilje kunne man derfor frigøre massive midler til at lette skatten til gavn for både borgere og erhvervsliv.

 Men det er regeringen ikke villig til. Man vil ganske enkelt ikke lave de nødvendige ændringer i udlændinge politikken, så DF kan støtte skattelettelser. DF vil på den anden side heller ikke give tilstrækkeligt med skattelettelser i frygt for at miste stemmer til socialdemokratiet. Så hellere undlade at få de nødvendige ændringer på udlændinge området. Taberne i dette nytteløse taktiske Christiansborgs spil er på den korte bane borgerne og erhvervslivet. På langt sigt, bliver det de kommende generationer der kommer til at betale regningen for det fatale svigt der foregår i disse år.  

 Nye Borgerlige er det eneste parti i Danmark, som både kæmper for grundlæggende ændringer i udlændingepolitikken og en langt mindre kontrollerende og styrende stat, hvor borgerne har mere frihed, og mere kontrol over deres egne finanser og tilværelse.

 Det mener vi faktisk er kernesund borgerlig politik. Det er hvad vi går til befolkningen og ønsker deres opbakning til.

De nuværende partier på Christiansborg har desværre med al tydelighed vist, at de ikke har den nødvendige vilje til at løse de 3 helt grundlæggende problemer.

 - Forfejlet udlændingepolitik.

- Verdens højeste skat og en alt-omklamrende stat.  

- Stadig mindre national selvbestemmelse. 

 Der er brug for et borgerligt parti i Danmark, der har viljen og modet til at tage denne værdikamp. Der er brug for et borgerligt parti, som har villigheden til at sætte borgerne før sig selv.

 Det har vi i Nye Borgerlige. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.18, 20:34
Tonen i debatten er en trussel mod folkestyret Læs mere
Af Nauja Lynge
20.10.18, 18:21
De senere måneders skandaler i den private sektor, ikke mindst i bankverdenen må få os til at overveje om den markedsøkonomi, som i dag er grundlaget for den vestlige verdens konstante fokus på vækst og profit, er gået for langt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.18, 16:03
Det mener flertallet i det australske senat ikke. Så er man nemlig »white supremacist«. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
19.10.18, 12:29
Vi har brug for helt nye systemer, hvis Europa og nationalstaterne skal forsvares mod det værste i den globale udvikling. Milliarder, som kunne bruges på sundhed, de ældre, uddannelse osv., ryger i de forkerte hænder. Og vi gør meget lidt for at undgå det. Læs mere
Af Anna Thygesen
19.10.18, 11:21
Som man siger i sladderbranchen, så kommer pressen også til den onde skilsmisse, når man selv har inviteret til det romantiske bryllup. Sådan er gamet desværre, og det har Ilse Jacobsen og Morten Albæk måske lært den seneste uges tid. Læs mere
Af Sonja Mikkelsen
19.10.18, 11:21
De store aktionærers kortsigtede interesser er bankbestyrelsers eneste fokus. Det går ikke – slet ikke når de er megastore. Læs mere
Af Jens Kindberg
19.10.18, 11:02
– når man betaler over halvdelen af lønnen i skat, og staten ingen grænser kender for, hvad den vil blande sig i. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.10.18, 08:43
Af Signe Munk
18.10.18, 13:06
Skal vi forbedre vores sygehuse, skal vi også forbedre arbejdsmiljøet. Og der er flere steder, der skal tages fat. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her