Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Så er der gået Christiansborg i den igen igen

Stadig flere partier sætter desværre taktik og strategisk positionering før vælgerne.

For at konkretisere min pointe tager vi udgangspunkt i en højaktuel sag, hvor begrebets eksistensberettigelse valideres med en tydelighed og klarhed, så selv Esben Lunde må sige ” hva be hva”.

 Det handler om Dansk Folkeparti og deres ageren vedrørende udlændinges stemmeret til danske valg.

 Lad mig først slå det fast. Jeg er enig med grundessensen i udmeldingen, hvilket jo også vil være naturligt, da vi i Nye Borgerlige selv fremførte nøjagtig samme argumentation og politiske udmelding for 1-2 måneder siden. Ydermere burde dette være en grundtanke, som naturligvis indgår i enhver borgerlig politisk kultur, som en usagt selvfølgelighed der præciserer  - at kun danske statsborgere lovmæssigt kan afgive stemme til et dansk valg.

 Enhver anden holdning er i bund og grund blot en lidet flatterende nuance af de Radikales våde drøm om total og uoprettelig udfasning af al national identitet.

 At Dansk Folkeparti så utilsigtet bekender ren kulør som et fuldblods socialdemokratisk parti, ved med den største selvfølgelighed at foreslå en bureaukratisk, administrativ tung og dyr løsning om afholdelse af test for udlændinge som vil stemme, er desværre den triste men forudsigelige del ved denne sag.

 Men omdrejningspunktet i denne blog er ikke det substantielle i forslaget, men snarere det diametrale modsatte, og spørgsmålet som alle journalister burde stille er jo følgende:

 Hvorfor nu DF? Hvorfor bliver dette forslag fremlagt i medierne nu? Og hvorfor rejser man det i folketingssalen nu, hvis man overhovedet gør dette?

 Kalenderen fastslår jo med al tydelighed, trods enkelte unge KU-studerendes uvidenhed, at kommunal og regionsvalget kommer om ganske kort tid. Har man i Dansk Folkeparti vitterligt en formodning om reelt set at ændre noget her 1 mdr. før valget?

 Lad os anlægge den præmis, at DF rent faktisk mener det som de siger her. Så burde man selvfølgelig have rejst sagen i 2015 eller 2016, enten som et krav fx for at støtte Venstre regeringen eller den efterfølgende VLAK regering. Det ville have givet mulighed for at denne ændring kunne have været implementeret. Denne sag er jo stor og principiel, da det jo helt grundlæggende handler om hvem der kan bestemme hvorledes vor samfund skal formes og se ud i fremtiden. Men det var måske ikke så vigtigt for DF i 2015 eller 2016? 

 Man kommer derimod endnu en gang med dette forslag 1 måned. før et valg, hvor man med fuld bevidsthed kan fremføre disse synspunkter uden nogen konsekvens eller mulighed for reel politisk handling. Det er med andre ord: Ren spin og Christiansborg!

 Det er tilsyneladende væsentligere med medietiden op til endnu et valg, hvor der skal sikres flere poster og flere politiske ben i det kommunalpolitiske tragikomisk spil, som får selv Paridise Hotel til at virke seriøst.

 Nu har jeg været længe nok i politik til at kende de fleste automatiserede forsvarstaler, så lad os blot tage den som Dansk Folkeparti vil bruge her.  

 ”Jamen, der var jo ikke flertal for det”.

 Hør nu her! Flertal er ikke statiske. Flertal skabes. Men det kræver man er villig til at investere noget, villig til at risikere noget for at gøre det rigtige. Den vilje viser det nuværende DF med al tydelighed at de ikke har. Det er trist og skadeligt for Danmark. Man har ganske enkelt glemt man er til for borgerne - ikke egen interesser og magtfuldkommenhed.

 Er dette så en omgang DF bashing? Ja, det kan jeg love jer for at det er. Men det kunne ligeså godt have været møntet på et af de andre borgerlige partier, der agerer med nøjagtig samme kynisme og ligegyldighed over for borgerne.

 Jeg skal her blot nævne ”Udvisning af kriminelle udlændinge”, hvor andre partier gør sig tilsvarende skyldige, og ikke at gøre det rigtige for Danmark til trods for deres utallige udmeldinger i pressen om det modsatte.

 Det er ganske enkelt gået Christiansborg i den….

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her