Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Bodegapolitiker – og stolt af det!

Jeg har hørt mere straight-talk en fredag eftermiddag på bodegaen - end i hele mit politiske liv.

Den tidligere udenrigsminister og Venstreleder Uffe Ellemann-Jensen er i medierne, hvor han i skarpe vendinger kritiserer den nuværende udvikling i dansk og europæisk politik - og de politikere der står bag. Nu er der nærmest noget religiøst betryggende ved tidligere politikere, der højtideligt fastslår at det hele var meget bedre dengang de selv havde magten. Derfor var tilfredsstillelsen også betydelig, da jeg med klarhed kunne konstatere at Uffe Ellemann-Jensen ligesom andre, også ser det som sit kald at fortsætte denne på sin vis ligegyldige, men lejlighedsvise morsomme tradition.

 Da han så valgte at sammenfatte den nuværende udvikling med udtrykket bodega-politiker, så måtte jeg ganske enkelt overgive mig i uforbeholden hengivenhed. Man bliver fortryllet af den magiske evne som Uffe Ellemann-Jensen er eksponent for. Det, at man stadig i 2017 som menneske, politiker og meningsdanner kan bevæge sig så langt væk fra virkeligheden og ind i en isoleret boble, er antropologisk fascinerende og på sin vis rammende for håndteringen af de udfordringer vi står med i Danmark.

 På intet tidspunkt giver den nuværende udvikling tilsyneladende Ellemand bevæggrund til en snert af tiltrængt selvrefleksion. Så lad mig da her hjælpe den gode Hr. Ellemand.

 Vi står i en kaotisk og uholdbar situation både i Danmark og i Europa. Kontinentet bliver oversvømmet af migranter, som ikke kan bidrage til øget vækst og velstand. Denne udvikling har stået på nu i de seneste 40 år, og de katastrofale konsekvenser af netop Ellemann og ligesindedes handlinger står nu lysende klart. Uffe Ellemann-Jensen har velvilligt og stolt ringet med omgangs klokken, men løber tydeligvis nu fra regningen. Det har vi faktisk et ord for i bodega-verdenen…

 Fremlagt denne skinbarlige sandhed om stadig stigende kultur- og værdisammenstød, ofte eksemplificeret ved voldelige handlinger, - Ja, så fortsætter Ellemand ufortrødent med at give os andre skylden for elendigheden. Jeg bliver derfor nødt til at melde løgn og bede Hr. Ellemann løfte bægeret. Det har jo været ren bluff hele vejen igennem.

 Som bodegapolitiker tillader jeg mig at trække i håndbremsen over for dette multikulturelle eksperiment, som de frelste har påtvunget den danske befolkning. Hvis billardkøen er i stykker, så hjælper det ikke at putte mere kridt på.

Uffe Ellemann mener, at vi bodega-politikere kommer med simple, uholdbare og populistiske løsninger til komplicerede samfundsproblematikker. Fair nok.

Jeg kan til fulde forstå Ellemanns notoriske manglende evne til at se de simple løsninger. Tidligere generationers politiske ledelse har uden tvivl et ufravigelig ansvar for tilvejebringelsen, af det monster af en offentlig sektor vi i 2017 er vidende til. Et system så kompleks, at det uden afbræk kræver stadig flere og flere akademikere, jurister og Djøffere, blot for at holde sulten stangen. Det er ganske enkelt blevet en organisme, der har som ypperste formål at vokse i en selvforstærkende rus, hvor The final destination bliver stadig mere dyster.

 Når man (som Ellemann) har været en central del af denne selvforstærkende organisme i en så omfattende årrække, så ER der kun komplicerede løsninger på simple problemer tilbage. Det bliver vigtigere at bevare systemets position end at håndtere og løse de udfordringer og problemer man møder.

 Som bodegapolitiker ser vi dette system og denne organisme udefra. Vi ryster på hovedet og accepterer ganske enkelt ikke, den fra systemet, opsatte grundpræmis om mere kompleksitet for at løse opgaverne. Vi er systemets modsætninger. Vi er handlingsorienterede – ikke proces. Vi har intet problem med at opstille alternativer og insistere på den rationelle tilgang.  Mennesker har gjort systemet kompleks – mennesker kan gøre det simpelt igen.

 Hver eneste regering siden slut 70’erne har bygget hvert deres lille lag ovenpå. Skiftende regeringer har alle gået til valg på at forenkle og simplificere. Men magthaverne ser ikke  rationelle-, logiske- og handlings- baserede løsninger, men systemiske. Derfor står vi nu i den groteske virkelighed, at folk til trods for systemets lange uddannelse, ganske enkelt kan have svært ved at læse deres egen lønseddel, for slet ikke at tale om at udfylde deres selvangivelse. Er det vitterligt Ellemands påstand, at det kræver endnu mere af den samme medicin som har forsaget sygdommen - til at løse problemet?

 Som bodegapolitiker siger jeg tingene klart: Stop for asyl - Udvis kriminelle udlændinge – sænk skatten – genindfør tilliden til medarbejderne - og start forfra med lovarbejdet på de enkelte ansvarsområder.

 - Jeg satser gerne en kølig med sidevogn på at det er et langt bedre bud, end at fortsætte ud af den nuværende vej.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her