*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det er regeringens kristne pligt at beskytte os mod terroristerne - og bruge vold om nødvendigt

Kristendommen lærer, at myndighederne skal bruge sværdet til at skræmme dem, der gør det onde, dvs. terroristerne. Alligevel prædiker mange kirkelige magthavere det modsatte.

"​Hvad gør et kristent menneske, når man løber tør for kinder?"

Sådan skrev Lars Kaaber fra Nye Borgerlige forleden på Facebook.

Pointen var klar: Kristne mener åbenbart, at et angreb aldrig skal besvares med andet end ingenting. F​orsvarsløshed for ikke at sige pacifisme, det er kristendommens bud.

Kaaber er en begavet fyr, og når han skriver sådan noget sludder, skyldtes det, at store dele af den kirkelige elite har fremmanet et billede af Jesus som blød pacifist.

Tænk bare på paven. Han gik for noget tid siden så vidt som til at frakende præsident Trump kristennavnet, fordi Trump vil bygge sin famøse mur til Mexico. Vores egen første-biskop, biskoppen i København, har på sin egen småforsludrede måde også erklæret sig som modstander af mure, ”for det har vi ingen gode erfaringer med”. Og endelig har vi Ida Auken, der efter det seneste terrorangreb opfordrede os til ikke at blive vrede eller vise sorg. Som radicool kristen er man åbenbart hævet over at føle sorg og vrede, når små børn massakreres.

Ikke underligt, at mange får indtryk af kristendommen som en slags samfundsunderminerende hippi-ideologi.

Men sagen er, at det er ren kristendomsforvanskning, den kirkelige elite gør sig skyldig i.

For der er ikke noget ukristeligt ved at forsvare sig. Tværtimod, så udfører myndighederne deres gudgivne opgave, når de gør det.

Det kan man læse i Ny Testamente, hvor Paulus overfor menigheden i Rom understreger, at myndighederne ”skal skræmme dem... der gør det onde....Ikke for ingenting bærer myndighederne sværd; de er Guds tjenere og skal lade vreden ramme dem, der gør det onde”. (Romerbrevet 13)

Bemærk ordet vrede. Myndighederne må altså gerne lade vreden ramme terroristerne, ja, det er faktisk deres kristne pligt at lade dem smage vreden. Ida Aukens radicoole katekisme er med andre ord det rene, kristendomsforfuskende pladder.

Paulus siger faktisk ikke andet end Orwell, der i sin tid pointerede over for pacifisterne at ”folk kun sover fredeligt i deres senge, fordi barske mænd står parat til at besøge dem, som vil gøre dem fortræd”.

Paulus slår hertil fast, at myndighederne, der med sværd i hånden vogter os, er en del af Guds ordning. Simpelthen. Derfor har vi på vores side pligt til at adlyde myndighederne, også selv om vi ikke bryder os om dem. Som Paulus selv ikke  brød sig om den romerske, ”hedenske” myndighed, han var underlagt. Men myndighederne er nu engang Guds tjenere – også når de ikke selv aner,​ at de er det.

Det er ikke bare nytestamentlig kristendom, men også luthersk-evangelisk. Luther skrev et helt skrift om øvrighedens opgave og understregede, at ”enhver herre og fyrste har pligt til at beskytte sine folk og sørge for deres sikkerhed. Det er hans embede, det er det, han har sværdet til.”

Det kunne Lars Løkke og co. lære lidt af. I stedet for blot at komme med de sædvanlige sørgetirader, skulle de gå i gang med at beskytte os, der bor her i landet. Med grænser, konventionsopsigelser, hjemsendelser - og mure om nødvendigt. For det er kun oppe i pavens forvirrede hoved, at der er noget ukristeligt ved mure.

Der er brug for en ”mur om Israels hus” står der i Ezekiels bog i Det gamle Testamente, der igen citeres i vores egen middelalderlige Roskildekrønike.

Mure, grænser, hegn og fængsler er nemlig nyttige og nødvendige i vores syndige verden, især i dag i Europa, hvor vi står over for en folkevandringsbølge.

Derfor er det katastrofalt, at kirkens magthavere på det mest skamløse forsøger at fremstille kristendommen som bannerfører for grænseløshed og forsvarsløshed.

Hvad så med Jesu ord fra Bjergprædikenen: ”Slår nogen dig på din højre kind, så vend også den anden kind til”? Ja, der står jo ikke, at du skal vende din næstes kind til, så han eller hun kan få en ordentlig lussing, mens du passivt står og glor på.

Det er dig – det enkelte menneske – der skal være rede til at bære dit kors som Jesus bar sit, vel at mærke uden at han kastede det af sig og gav sine bødler et par på hovedet.

Dette personlige bud til det enkelte menneske – som er ligeså umuligt at opfylde som alle andre af Bjergprædikens bud - har intet at gøre med, hvordan myndighederne skal udføre deres opgaver. Det ville jo være grov, næste-foragtende uansvarlighed, hvis de lod stå til. For hvem ville det gå ud over andet end de svage, værgeløse mennesker, der ikke kan forsvare sig selv?

Og det er jo lige præcis det vi ser:

Det er svage, forsvarsløse børn, der i Manchester betalte prisen for den britiske elites sværmeriske drøm om grænseløshed.

Vi har brug for, at vores myndigheder læser op på deres Paulus og Luther og går i gang med at udføre den opgave, de har fået af Gud: Håndfast at forsvare vores land mod dem, der ønsker at ødelægge os.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Katrine Winkel Holm (f. 1970) er præst, forfatter og formand for Trykkefrihedsselskabet.
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
16.12.17, 20:09
Skal vi nu skabe et land, hvor hver enkelt skal opdrages til altid at handle for egennytte og ego, hvor det altid skal en tur igennem regnebrættet, før man kan række en hånd til nogen? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.12.17, 16:11
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.12.17, 16:42
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
15.12.17, 14:25
Det kan være fristende, men vi skal ikke gemme den kunst væk, vi ikke kan lide. Læs mere
Af Signe Munk
14.12.17, 12:20
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
14.12.17, 11:22
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation. Læs mere
Af Naser Khader
14.12.17, 11:22
… nu begynder kampen ved forhandlingsbordet. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.12.17, 11:06
Her er det konkrete bevis på at visse borgerlige politikere igen har løjet over for befolkningen. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.12.17, 05:13
Det stoppes heldigvis af Mai Mercado – børn skal ikke lide Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her