Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Søren Pind er en skuffelse

Søren Pind er ikke bare en strudsepolitiker, men en strudsepolitiker med beskidte debatkneb. Det er både uskønt og skuffende.Da Søren Pind sidste sommer udnævntes til justitsminister, blev jeg glad. Pind betragtede jeg som Venstres mest kulturkonservative politiker, et belæst og dannet menneske med en vis indsigt i vor tids største totalitære trussel: islam.

Så jeg var overbevist om, at han ville bidrage til at holde regeringen på en fast og stram udlændingekurs og holde hånd i hanke med Venstres la-la-liberale tendenser.

Hvor tog jeg fejl!

I stedet for at være en strammer, viste Pind sig at være slapper. I stedet for at støtte den straks-opbremsning, som regeringen blev valgt på, agiterede han henrevet for at nedlægge grænsen og lade migrantstrømmen oversvømme motorvejene. I stedet for at stå vagt om nationalstaten, hævdede han, at det er vores egen skyld, når landet er under massivt migrantpres.

Ja, sørme om ikke Søren Pind har vist sig rede til at benytte så beskidte associationstrick i forsøget på at sværte islamkritikere at det er svært at skelne hans polemik fra David Trads'.

Som når han i sit svar til min kritik af ham så smagfuldt indikerer, at jeg ønsker at internere op mod 270.000 muslimer. Rent opspind.

Det utrolige er, at Søren Pind i søndagskronikken klynger sig til sine David Trads-agtige formuleringer og hævder at alle, der ikke er enige med ham må mene, at hver muslim er terrorist. At der er en afgørende distinktion mellem ideologien islam og de menige muslimer og at det er en vigtig forudsætning for islamkritikken, ved han tydeligvis ikke og man kan heraf konkludere, at Ayaan Hirsi Alis forfatterskab er terra incognita for ham. 

I stedet for at tage min kritik alvorligt, indleder han derfor et felttog mod en hjemmekonstrueret vindmølle. Resultatet bliver en kronik, der ikke består af andet end voldsomme tirader og løst polemik-krudt i den særlige svulstige stil som er Søren Pinds egen. Som når han besværgende ”appellerer til enhver samfundsborger i Danmark om at tage det ansvar på sig, der følger med at være borger i et demokratisk samfund” (dvs. give Pind ret).

Her lyder Pind som en mellemting Christian X og Winston Churchill – og så begynder det ærligt talt at blive svært at tage alvorligt.

Ret skal være ret: Pinds hensigt er at lægge låg på den vrede og bekymring, der vokser voldsomt i i takt med, at befolkningen stifter bekendtskab med følgerne af masseindvandringen.

Men man skaber det modsatte af ro, når man arrogant affejer befolkningens bekymringer og højstæret benægter de fakta om islamisk kulturindflydelse, som er åbenlyse for alle, der har øjne i hovedet.

Vil man undgå at desperate mennesker griber til fatale, desperate handlinger, skal man optræde som en leder. Dvs. erkende hvad det er for en modstander, vi er oppe i mod, se vanskelighederne åbent i øjnene og vise, at man virkelig ønsker at gøre noget for at beskytte Danmark

Søren Pind gør alt andet. Nu er spørgsmålet om hans holdninger er dækkende for regeringen. Er det tilfældet, begynder jeg snart at ønske mig en anden regering.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Katrine Winkel Holm (f. 1970) er præst, forfatter og fhv. formand for Trykkefrihedsselskabet. Hun er medlem af DR's bestyrelse.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
15.11.18, 09:17
Rigsfællesskabet er vigtig for EU, USA, Kina og Rusland. Det er tragikomisk, at vi ikke selv kan se det. Læs mere
Af Anders Vistisen
15.11.18, 08:51
EU-tilhængere brugte 100-året for afslutningen på Første Verdenskrig til at hylde EU som fredens projekt. Men det er for letkøbt og historieforvanskning Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.11.18, 08:21
De arbejdende ved DSB mødes med agressiv fremfærd og revolverdiplomati fra DSB's ledelse og Dansk Industri. Læs mere
Af Nauja Lynge
14.11.18, 12:16
En statsminister er minister for hele Danmark. Den evne har Støjberg ikke. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.11.18, 12:10
Fremtidens investerings- og lånemarked starter nu. Læs mere
Af Mikael Jalving
14.11.18, 11:45
Regeringskrisen i Sverige afspejler en langt dybere samfundskrise. Læs mere
Af Nauja Lynge
13.11.18, 15:38
Prisen for dansk berøringsangst betales af mindretal og udsatte borgere. Læs mere
Af Mikael Jalving
13.11.18, 10:38
Nye tal og undersøgelser må få herboende muslimer til at stille sig selv dette spørgsmål og forsøge at nå frem til et svar. Helst så højt, at vi alle kan blive klogere. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her