Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er det blevet en kamp for kongehuset, at børn skal skifte køn?

Kronprinsessen er selv skyld i, at spørgsmålet må stilles

Er det blevet en kamp for kongehuset, at børn skal skifte juridisk køn?

Er Danmarks kommende dronning blevet aktiv i kampen for at gøre sproget kønsneutralt, så vi ikke længere må omtale personer som ”han” og ”hun”, men som ”hen”, ”høn” ”hir”, ”ze”, ”zie”, ”zir” – og hvad LGBT-personer nu kan finde på at befale, at man skal tiltale dem som?

Spørgsmålene lyder utroligt dumme og burde slet ikke stilles, for vores konstitutionelle kongehus involverer sig selvfølgelig ikke i politiske kampe. Slet ikke i politiske kampe for at nedbryde vores sprog og vores kultur. Kongehuset bør tværtimod stå som et samlende symbol for vores nation og meget gerne minde os alle sammen om de nationale symbolers historie og betydning – sådan som prins Joachim netop har gjort så forbilledligt i det sidste program af sin glimrende tv-serie.

Derfor er det både forbløffende og dybt bekymrende, at kronprinsesse Mary har sagt ja til at være protektor for et internationalt LGBTI-arrangement i København i 2021.

»Jeg ser frem til at være med til at sætte mangfoldighed og LGBTI-rettigheder på dagsordenen både herhjemme og internationalt,« erklærer hun.

Hvad er det egentligt, hun siger her? Hvilke rettigheder er det, hun vil sætte på dagsordnen?

En af ”rettighederne”, LGBT internationalt kæmper for, er den omtalte ret til selv at diktere, hvordan andre tiltaler én – det vil de facto sige retten til at opløse det fælles sprog – og retten til at råbe skældsordet transfob efter dem, der siger nej til denne sprogopløsning.

En anden rettighed, som LGBT Danmark selv henviser til som en mærkesag, er, at unge skal »have mulighed for at få juridisk kønsskifte«.

Danmarks kommende dronning melder sig altså tilsyneladende som bannerfører for kampen for, at små børn skal kunne skifte køn. Noget, der med rette er blevet kritiseret sønder og sammen af alle klart tænkende mennesker. Læg dertil, at LGBT aktivt kæmper for at gøre det acceptabelt at pumpe hormoner i børn – ”medicinsk transition” – som de eufemistisk kalder det uoprettelige indgreb.

Kronprinsessen burde holde sig for god til at bruge sin prinsessetitel til denne LGBT-kamp. Vi har jo at gøre med en sag, der er ved at udvikle sig til en af de store kulturkampe i vores tid. En ny utopisme og under alle omstændigheder et kønspolitisk emne, der splitter fløjene, og som sandsynligvis kun bliver mere betændt i årene, der kommer.

Eva Selsing har ret i, at kronprinsessen går ned ad en farlig og forkert vej her.

At kronprinsparret igen og igen har givet kulturpriser til venstreorienterede kunstnere, der tilsviner borgerlige og har en yderligtgående venstreorienteret dagsorden, har ikke for alvor bekymret mig – de er trods alt ikke herrer over, hvad narcissistiske kunstnere kan finde på at ytre. Tværtimod har jeg fremhævet kronprinsessen som en forbilledlig kongelig sammenlignet med den drivende politisk korrekte Meghan Markle.

Men billedet har ændret sig med LGBT-protektoratet og Marys annoncering af, at hun ønsker at sætte bestemte kønspolitiske rettigheder på dagsordnen.

Noget tyder på, at kronprinsparret burde ansætte nogle nye rådgivere. Nogle rådgivere, der ikke lever i den vildfarelse, at det danske kongehus er en underafdeling under FN, og som forstår, at LGBT-aktivisme er en politisk sag.

I mellemtiden skulle kronprinsparret og dets rådgivere tage og læse Jordan B. Peterson og Douglas Murrays kritik af den identitetspolitiske, utopiske galskab. Så ville de forstå, hvilke destruktive kræfter de er ved at gøre sig til bannerførere for.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Katrine Winkel Holm (f. 1970) er præst, forfatter og fhv. formand for Trykkefrihedsselskabet. Hun er medlem af DR's bestyrelse.
Seneste blogs
Af Alex Vanopslagh
13.07.20, 17:09
Alle er forfærdede over sagen om stakkels demente Elses umenneskelige behandling, men de automatiske svar – flere penge og flere regler – vil næppe forhindre den slags sager i at opstå. Der er brug for et nybrud, hvor borgeren kommer før systemet. Læs mere
Af Louis Jacobsen
12.07.20, 20:53
Til efteråret planlægges det at hæve pensionsalderen yderligere, men det går ikke. Læs mere
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere