Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Fordøm jødehadet, men glem ikke de kristne, der rammes af det samme had

Politisk korrekthed gør Vesten blind for de voldsomme kristenforfølgelser. Nu sætter vi, præster i folkekirken, fokus på sagen.

Det nye jødehad fordømmes overalt i disse dage og godt for det. Det er kvalmende, at der findes halv- eller helnazistiske grupper, der genoptager den brune antisemitisme.

Men mens fakkeltogene drager gennem novembermørket i protest mod det brune jødehad, går man diskret uden om den anden hovedkilde til afskyelighederne.

Det er jo islams jødehad, der er grunden til, at der står soldater foran synagogen i Krystalgade. Det er Koranens fremstilling af jøder, der grunden til, at jøder overalt i den islamiske verden omtales som efterkommere af ”aber og svin” – som en hjemlig imam også udnævnte dem til være.

JP’s leder sagde det så præcist: »Det har været ubekvemt at tale om. Der er blevet ledt efter socioøkonomiske forklaringer, hvor en spade i højere grad burde have været kaldt en spade, når det gælder islams ældgamle syn på jøder. Når flugten af jøder fra svenske byer som Malmø tog fart, var det ikke nødvendigvis den største historie i medierne. Der er blevet kigget væk, relativeret og vredet hænder …«

Lad os ikke glemme, at det had, der rammer jøder (fra den ene hovedkilde), også rammer kristne i Mellemøsten.

Lige nu foregår intense kristenforfølgelser globalt. En rapport, bestilt af det britiske udenrigsministerium, slog i sommer fast, at forfølgelser af kristne har nået »et alarmerende niveau«, og at Vesten har vist ligegyldighed over for sagen pga. politisk korrekthed. Rapporten slog samtidig fast, at langt størstedelen af kristenforfølgelserne finder nemlig sted i lande med muslimsk flertal:

»Kristendommen står nu over for en risiko for at blive udslettet i de dele af Mellemøsten, hvor dens rødder går længst tilbage. I Palæstina er antallet af kristne lavere end 1,5 pct.; I Syrien er befolkningstallet for de kristne faldet fra 1,7 mio. i 2011 til under 450.000, og i Irak er antallet af kristne skrumpet fra 1,5 mio. inden 2003 til under 120.000 i dag. Kristendommen er i fare for at forsvinde, hvilket er et enormt tilbageslag for regionens mangfoldighed.«

Mange kristne føler, at Vesten helt har glemt dem. I folkekirken er der for tiden voldsom fokus på klimaet og alt, hvad der er ”grønt”, men der er til gengæld meget lidt fokus på forfølgelser af kristne – og kilden til forfølgelserne. Det er simpelthen for ringe.

Det er vi nu en flok præster, der forsøger at råde bod på, og derfor har vi indkaldt til støttedag for forfulgte kristne på lørdag i Ringsted. Vidende og profilerede folk som Klaus Wivel og Asger Aamund sætter fokus på sagen – og repræsentanter fra de to organisationer, Bibelselskabet og Åbne Døre, der til daglig arbejder med emnet, får også ordet. Vi slutter eftermiddagen af med en kort gudstjeneste i den smukke Sct. Bendts Kirke.

Jeg håber, at mange vil støtte op om dagen og dermed vise, at der i den danske folkekirke er utallige, der mener, der skal tales langt mere direkte og åbent om de overgreb, kristne udsættes for – også om den islamiske baggrund for det.

Der er blevet meget populært at kritisere folkekirken for at være alt for politisk korrekt. Alle I, der mener det, skal huske, at I selv er kirken. Og hvis I ønsker at trække folkekirken i en mindre politisk korrekt retning, så skal I gøre noget selv. F.eks. ved at støtte et initiativ som støttedagen for forfulgte kristne på lørdag.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Katrine Winkel Holm (f. 1970) er præst, forfatter og fhv. formand for Trykkefrihedsselskabet. Hun er medlem af DR's bestyrelse.
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere
Af Harun Demirtas
07.07.20, 14:50
Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv. Læs mere
Af Martin Ågerup
07.07.20, 13:51
DF er reelt et enkeltsagsparti: ældre og islam. S har overtaget disse dagsordner Læs mere
Af Martin Ågerup
06.07.20, 11:13
Kimen til den borgerlige krise blev lagt, da Fogh trak Venstre mod midten Læs mere