<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Så kom instrukskommissionen med en meget klar kritik af Inger Støjberg. Det skal føre til en Rigsretssag

Jeg har faktisk ikke tal på de mange timer, jeg har brugt på Inger Støjbergs instruks om at tvangsadskille unge asylægtepar. Nu er afgørelsen kommet. Instruksen er ulovlig og hun har løjet overfor mig og resten af folketinget.

Det er allerede lang tid siden, at Ombudsmanden fastslog at instruksen var ulovlig. Og på gentagne samråd gav Inger Støjberg skiftende forklaringer - om hun vidste instruksen var ulovlig - og om hun var blevet advaret af sine embedsmænd. Hver eneste gang partierne mødte hende i samråd, var der nye forklaringer og afvisninger af alt.

I dag er Instrukskommissionen så kommet med sin kritik af Inger Støjberg. Og den er isnende klar!

Støjbergs instruks var ulovlig. Hun blev advaret om, at den var ulovlig, og hun løj overfor folketinget. Inger Støjberg har dermed brudt Ministeransvarsloven.

Nu vil partierne på Christiansborg så have uvildige jurister til at se på, hvad det kan have af konsekvenser.

Vi behøver ikke flere uvildige jurister til at vurdere denne sag. Kommissionen har været fyldt med uvildige jurister og konklusionen er klar. Inger støjberg brød loven, hun vidste det og hun løj for folketinget. Det er en meget klar og juridisk velunderet afgørelse.

Og nej - selvom Inger støjberg ikke har givet en skriftlig tjenestebefaling til sine embedsfolk om at bryde loven - så har hun stadig brudt Ministeransvarsloven. Kommissionen konkluderer:

“Embedsfolk i departementet har handlet i overensstemmelse med Inger Støjbergs udtrykte ønske og afgivet en undtagelsesfri instruks til Udlændingestyrelsen. Det kan endvidere lægges til grund, at Inger Støjberg fastholdt sit ønske om en undtagelsesfri administration på trods af flere mundtlige advarsler fra embedsværket”.

En minister, der trods advarsler fra embedsværket tilkendegiver, at hun fortsat ønsker, at unge par tvangsadskilles må forvente, at det bliver ført ud i livet.

Inger støjberg har iværksat en ulovlig instruks og hun har løjet for folketinget. Det er meget alvorligt, og det skal have konsekvenser. Og det er rigeligt til en rigsretssag.

Hvis et flertal i folketinget ikke kræver en rigsretssag, så synes jeg vi skal stoppe med at nedsætte kommissioner. Ikke siden Tamilsagen har der været en så klar konklusion med kritik af en minister. Det SKAL have konsekvenser.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Josephine Fock (f. 1965), selvstændig. Fhv. politisk leder i Alternativet, som hun er medstifter af. Som MF'er var hun også gruppeforkvinde for partiet. Fhv. direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp. Josephine Fock er uddannet jurist og har en fortid i fagbevægelsen, hvor hun har været sekretariatschef for OAO (Offentlige Ansattes Organisationer), og som chefforhandler har hun forhandlet overenskomsten for alle statsligt ansatte med tre forskellige finansministre. Josephine Fock er fritidssejler, naturelsker og den yngste i en søskendegruppe på fem.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.21, 15:35
Det er artige sager, hvad tilhængerne af masseindvandring har kaldt os andre. Læs mere
Af Henrik Højlund
13.01.21, 15:16
Coronaepidemien forstærker øjensynlig argumentationen mod Guds eksistens. Men det ser ikke bedre ud uden Gud. Læs mere