<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Minkaflivninger er det nødvendiges politik

Regeringens beslutning om at aflive samtlige mink i Danmark er en svær beslutning, men det er den eneste rigtige. For folkesundheden og for dyrevelfærden.

Det er aldrig sjovt at skulle bede mellem 3000 og 6000 danskere om at opgive deres livsværk og levebrød. Men det er det nødvendiges politik, at vi nu lukker ned for alt minkavl i Danmark. Det er det eneste rigtige, når minkavl kan have så ekstrem indflydelse på vores sundhed, og vi hører, at mutation af virus kan omgå alle vacciner, der er forsket i. Vi risikerer at blive det nye Wuhan i Danmark, og det kan vi ikke sidde overhørig. 207 minkfarme er i skrivende stund ramt af smitte. Jeg har dyb medfølelse med de mange mennesker, der netop nu sidder og er fortvivlede. Derfor mener jeg også, at vi skal lægge os i selen for at hjælpe dem.

Jeg har længe været modstander af minkavl i Danmark, og derfor mener jeg heller ikke, at erhvervet skal kunne startes op igen på den anden side af Covid-19. Vi er faktisk bagud, når man ser på, hvordan minkavlsbilledet ser ud andre steder i verden. I Norge, UK, Holland, Belgien, Frankrig, Luxemburg, Schweiz, Tyskland, Spanien, Tjekkiet, Slovakiet, Østrig, Slovenien, Kroatien, Serbien, Bosnien og Makedonien har man allerede forbudt eller er i gang med at udfase minkavl. Vi skal også derhen. Men jeg mener, at det skal lukkes ned på en ordentlig og fair facon, så vi ikke lader minkavlerne i stikken. Her er tale om folk, der nu mister deres levebrød.

Danmark har mellem 3000 og 6000 minkavlere. Dem tænker jeg på i dag, og dem skal vi samle op.

Jeg mener ikke, at de nuværende kompensationsordninger er gode nok. Vi skal gå længere og sikre en ordentlig økonomisk hjælp, der giver minkavlerne mulighed for at komme godt økonomisk ud af erhvervet. Det skylder vi de danske minkavlere. Og dansk dyrevelfærd.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu