<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi har brug for mere vild natur og bedre biodiversitet

Regeringen har sammen med Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet indgået en aftale, der sikrer knap 105 mio. kr. til mere vild natur. Det er rigtig godt.

Vi er i en kæmpestor biodiversitetskrise, tusindvis af arter er truede, derfor skal vi også tage de rigtige valg, før det er for sent. Alt for længe har vi underlagt landskabet land­brug og skovbrug, byer og infrastruktur. Det har været med til at skabe et rigere land, men en fattigere natur. Det er bydende nødvendigt, at denne udvikling stoppes og vendes, og denne aftale er et skridt i den rigtige retning.

Den danske natur mangler dynamik. Derfor skal vi også skabe rammerne for vilde og selvopret­holdende økosystemer ved at genoprette natu­rens processer, f.eks. ved at udsætte store dyr til helårsgræsning som robuste kvæg- og hesteracer på statslige naturarealer.

Næringsstofforurening, fragmentering og tilgroning ødelægger vores natur. Vi skal sikre de mest artsrige og truede naturområder. Det er her, vi finder mange af de mest truede ar­ter, og det er her, vi skal sætte målrettet ind for at standse tabet af biodiversitet og sikre de be­stande, som fremtidens natur skal bygge på.

Derudover skal vi understøtte og undersøge, hvordan der kan skabes sameksistens mellem samfund og biodiversitet ved at integrere naturhensyn i landbrug, skovbrug og i byerne – uden at kompromittere arealernes funktioner til produktion, beboelse og transport.

Alt det kan vi gøre ved at styrke undervisningen i naturpleje, økologisk dyrkning og permakultur på landbrugs- og skovbrugsuddannelserne. Vores velstand og velfærd er ikke afhængige af mere produktion på stadig større landbrugsarealer. Vi har til gengæld et ansvar for at prioritere pladsen til rig natur. Derfor er det også godt, at der er blevet afsat midler til blandt andet etablering af to nationalparker ved Fussingø og Gribskov.

Vi har nemlig brug for naturarealer, hvor natur kan være natur på sine egne præmisser med plads til biodiversitet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Josephine Fock (f. 1965), selvstændig. Fhv. politisk leder i Alternativet, som hun er medstifter af. Som MF'er var hun også gruppeforkvinde for partiet. Fhv. direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp. Josephine Fock er uddannet jurist og har en fortid i fagbevægelsen, hvor hun har været sekretariatschef for OAO (Offentlige Ansattes Organisationer), og som chefforhandler har hun forhandlet overenskomsten for alle statsligt ansatte med tre forskellige finansministre. Josephine Fock er fritidssejler, naturelsker og den yngste i en søskendegruppe på fem.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
24.01.21, 17:30
Afbrænding af dukke har intet med politik at gøre. Det er en forbrydelse. Læs mere
Af Christina Egelund
24.01.21, 15:35
Jylland kan altså ikke reduceres til en flokgrøftegravere, der nærer mishag til København. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.01.21, 10:00
I lande med stedse flere minoriteter kæmper minoriteterne mere og mere mod hinanden om anerkendelse. Det er multikulturalismens første lov. Resultatet er tiltagende ustabilitet, mistillid og indbyrdes strid. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.01.21, 01:02
Masser af varm luft, men også en erkendelse af det eneste nødvendige, som er et stop og derpå hjemsendelser af de mange, der ikke hverken kan eller vil tilpasse sig. Læs mere
Af Utku H. Güzel
22.01.21, 18:09
Sandheden er bare, at problemerne i det store mægtige land er blevet så store og tydelige for os alle sammen, at en farverig indsættelsesceremoni med kendte ansigter ikke kan rette op på tingene. Læs mere
Af Annika Smith
22.01.21, 15:13
At kendisser valfarter til Dubai er forkert - men desværre ikke ulovligt Læs mere
Af Marie Høgh
22.01.21, 12:00
I begæret efter at bekræfte, hvor ufejlbarlige vi er, kaster vi os hovedløst over fortiden – og glemmer, at ingen er uden fejl. Til alle tider. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.01.21, 18:09
Det glæder mig, at Altinget har læst mine analyser Læs mere
Af Martin Ågerup
21.01.21, 16:10
Hvis en beboer på et plejehjem falder, må plejepersonalet ikke træde til og forhindre faldet Læs mere
Af Søren Gade
21.01.21, 15:00
Det er på tide, at regeringen og Folketinget giver vores erhvervsliv et velment plaster til dets styrtblødende sår. For vi har et ansvar over for det danske erhvervsliv og for de mange mennesker, hvis levebrød er på spil. Læs mere