Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kommuner giver flygtninge lov til at flytte rigtigt ind

Det giver rigtig god mening, at kommuner anviser permanente boliger til flygtninge – ikke kun for integrationens skyld – men også for flygtningens skyld.

I sidste uge kom det frem, at flere kommuner i hovedstadsområdet tilbyder permanente boliger til flygtninge, selv om de siden marts måned ikke længere er forpligtede til det.

Der er heller ikke krav om, at midlertidige boliger skal leve op til bestemte standarder. Det betyder, at sårbare mennesker kan placeres i midlertidige boliger, der for eksempel kan ligge i meget støjtunge områder eller kun består af et enkelt værelse – selv om det er en familie med børn. Der har været eksempler på boliger med råd, svamp, utætte vinduer og ganske lidt plads til familier.

Det er ikke hensigtsmæssigt at placere mennesker – der er flygtet fra krig, konflikt og eksplosioner – i midlertidige boliger. De har brug for noget permanent, noget der giver stabilitet – ikke mindst for børnenes skyld. Og det er ikke klogt at lave kortsigtede løsninger på noget, som ikke kan løses kortsigtet. Flygtninge kan sjældent vende hjem i de første mange år efter, de har været nødt til at forlade deres hjem – heller ikke selv om det er det, de ønsker. Al erfaring siger os, at det ofte tager mange år, før de kan vende hjem, hvis det nogensinde bliver muligt.

Heldigvis tager kommunerne et ansvar – for de ved, hvad det er, der virker – og det er at give flygtningene stabilitet, så hurtigt som muligt. Det giver mening ud fra et integrationsperspektiv.

Flygtninge, der har en permanent bolig, har bedre mulighed for at integrere sig i deres lokalområde – for at skabe menneskelige relationer, for at holde fast i arbejde, skole eller praktik og for at skabe sig en hverdag i trygge og kendte omgivelser både for dem selv og deres børn.

Og endnu vigtigere giver det flygtningene en mulighed for at (gen)etablere et privatliv og et liv, der giver ro. Mange flygtninge har gennemlevet op til flere års turbulens og usikkerhed, før de er kommet til Danmark, og netop derfor er udsigten til en permanent bolig – et sted, de kan kalde for deres eget – så vigtig. Det giver dem en mulighed for at få normalitet ind i deres hverdag og for at kunne pakke ud – både fysisk, men bestemt også mentalt.

Det giver god mening ud fra et menneskeligt perspektiv og et integrationsperspektiv.

Lad os håbe, at endnu flere kommuner følger med.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Josephine Fock (f. 1965) er direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp. Hun er medstifter af Alternativet og fhv. MF'er og gruppeforkvinde i partiet. Josephine Fock er uddannet jurist og har en fortid i fagbevægelsen, hvor hun har været sekretariatschef for OAO (Offentlige Ansattes Organisationer) og som chefforhandler har hun forhandlet overenskomsten for alle statsligt ansatte med de seneste tre finansministre. Josephine Fock er fritidssejler, naturelsker og den yngste i en søskendegruppe på fem.
Seneste blogs
Af Katrine Winkel Holm
18.09.19, 08:18
Venstrefløjen er imod, fordi det giver kvinder større frihed til at gå hjemme - så meget for venstrefløjens snak om kvinderettigheder Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.19, 19:38
Bliver vores ytringsfrihed reelt ødelagt, og hvorfor reagerer magthaverne ikke? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.09.19, 13:35
Men både republikanerne og Trump har vist nødvendigheden af en mere ligeværdig stat, hvis rigsfællesskabet skal bevares. Læs mere
Af Isabella Arendt
17.09.19, 06:35
Tomater fra Spanien, grise fra Danmark, køer, der prutter, og den evige dårlige samvittighed, når det kommer til økologi. Vi aner jo faktisk ikke, hvad bæredygtighed er. Læs mere
Af Utku H. Güzel
16.09.19, 21:18
Vi bliver nemlig ikke betragtet som meget andet end arbejdskraft og forbrugere i dette system. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.09.19, 18:33
Der har været en del debat omkring en vikar i Københavns lufthavn og personens valg af fagforening. Ligesom det frie fagforenings valg er et faktum så er det også et faktum at dit frie valg kan have konsekvenser for alle muligt andre end dig selv. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.09.19, 17:20
Mette Thiesens synspunkter siger meget mere om hendes falske kærlighed til Danmark, end det siger om mig og min danskhed Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.09.19, 13:45
Vi nærmer os hastigt en helt ny situation i Sverige. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.09.19, 11:30
Hvordan står det til med fagforeningsfriheden, Mette Frederiksen? Læs mere
Af Mikael Jalving
15.09.19, 07:00
En muterende virus spreder sig fra Silicon Valley og FN til danske universiteter. Den politiske korrekthed. Læs mere