Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Valgløfterne kan ikke indfries

I dag er der valg, men i morgen – når stemmerne er talt op – starter valget om, hvem der skal lede Danmark og hvordan?

Sikke en valgkamp. Der har været solid overbudspolitik fra alle. Alle partier har lovet til højre og venstre på klimaområdet, på børneområdet, på ældreområdet – ja, sågar på, hvad en pakke cigaretter skal koste fremover.

Men jeg er nervøs for, at der bliver kaos efter valget. For løfterne kan ikke indfries. Ingen er kommet med troværdige planer, der kan rumme det hele.

Derfor vil jeg opfordre til – når valget er overstået – at vi ikke får et efterspil, hvor alle de partier, der ikke får magten, råber løftebrud. For uanset hvem der får magten, uanset hvem der kommer i opposition, og uanset hvem der bliver parlamentarisk grundlag, så kan ingen indfri alle løfter. I har alle sammen lovet langt mere, end I kan holde.

I stedet vil jeg opfordre til samarbejde! Vi har brug for samarbejde – samarbejde på tværs af partierne.

Vi har brug for, at der bliver sat fokus på vores klima, vores velfærd og værdigheden for det enkelte menneske.

Husk det nu alle sammen, for det er det, I har lovet os vælgere. Husk det nu – jer, der skal skrive regeringsgrundlaget, og husk det nu – jer, der kommer i opposition.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Marie Krarup: Danmark kan være væk om 100 år

Marie Krarup
Lader vi være med at vogte grænserne, og lader vi endnu flere migranter fra muslimske lande bosætte sig i landet, vil vi få et islamiseret land, der kommer til at adskille sig markant fra det land, vi kender i dag.

Debat: Det borgerlige Danmark tabte

Peder Bjerregaard
Når ”gevinstmaksimering” sættes over mennesker og klima, så siger vælgerne stop!
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}