Josephine Fock

Blog: I dag er det en god, grøn dag i dansk politik, og for Danmark

I de sidste dage har jeg deltaget i forhandlingerne om en konkret klimahandlingsplan på energi området. Og i nat lykkedes det så alle partier med undtagelse af Nye Borgerlige, at indgå en aftale om reduktion af 3,4 mio. ton CO2 reduktion i 2030.

Blog: Vi har brug for mere vild natur og bedre biodiversitet

Regeringen har sammen med Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet indgået en aftale, der sikrer knap 105 mio. kr. til mere vild natur. Det er rigtig godt.

Blog: Corona har givet os grønne erfaringer. Brug dem

Nu står vi så med en enestående chance for at debattere, hvordan post-coronasamfundet skal se ud. Her mener jeg, at det vil være dumt netop ikke at inddrage den viden, som vi har fået. Der er behov for en grøn genstart.

Blog: Befrielsen af Danmark i 1945 gav os demokratiet og retssikkerheden tilbage. Det må vi ikke sætte over styr på grund af Coronakrisen

I dag den 4. maj ville min mor have fyldt 93 år. Hun døde for et år siden den 2. maj - to dage før sin 92 års fødselsdag.

Blog: Mulighedernes krise

Denne 1. maj kommer vi til at huske i mange år. Ikke kun fordi talerne bliver holdt over Facebook, og parkerne ligger øde hen uden flag og fadølskrus. Vi kommer til at huske den, fordi Danmark er i den største krise siden Anden Verdenskrig. Tusindvis af danskere har mistet jobbet. Eller gør det snart. Og jeg kan godt huske, hvordan det er at være arbejdsløs. Uroen. Utrygheden. Usikkerheden på, om jeg mon fik noget at lave. Om nogen ville have mig. Sådan har mange det lige nu.

Blog: Nej, klimakampen skal naturligvis ikke sættes på pause på grund af Coronakrisen

Flybranchen, transporterhvervet og landbruget advarer nu mod at fortsætte klimakampen. Det er en hel forkert tilgang.

Blog: Kommuner giver flygtninge lov til at flytte rigtigt ind

Det giver rigtig god mening, at kommuner anviser permanente boliger til flygtninge – ikke kun for integrationens skyld – men også for flygtningens skyld.

Blog: Flere udsatte børn bør hjælpes ind i fritidslivets fællesskab

Det kan have enorm betydning for børns trivsel at blive en del af fællesskabet om fritidsaktiviteter. Derfor er det ærgerligt, at 40 af 98 kommuner ikke har nogen former for støtte eller tilbud til at hjælpe fattige børn i gang med fritidsaktiviteter

Blog: Ramadan i København

Hvor er jeg glad for, at den nye sang Ramadan i København, også kaldet Ramadansangen, forhåbentligt lander i Højskolesangbogen, når den skal revideres i 2020. Men hvor har jeg svært ved at forstå den polemik, det har skabt.

Blog: Forkert tolkning i en retssag kan få alvorlige konsekvenser for retssikkerheden

Ifølge A4 NU er der i en retssag blevet begået den alvorlige fejl, at 100 gram amfetamin i en narkosag blev oversat til 100 kilo amfetamin. Fejlen blev kun opdaget, fordi politiet havde aflyttet og optaget samtalen om de 100 gram amfetamin. Var det ikke sket, ville den tiltalte formentlig have fået flere års fængsel i stedet for få måneder.
Profil
Josephine Fock (f. 1965) er politisk leder i Alternativet. Josephine Fock er medstifter af Alternativet og uddannet jurist og har en fortid i fagbevægelsen, hvor hun har været sekretariatschef for OAO (Offentlige Ansattes Organisationer) og som chefforhandler har hun forhandlet overenskomsten for alle statsligt ansatte med de seneste tre finansministre. Josephine Fock er fritidssejler, naturelsker og den yngste i en søskendegruppe på fem.
Seneste blogs
Af Isabella Arendt
04.07.20, 15:03
I et års tid nu har vi alle ventet på, hvad de borgerlige partier mon stiller op med sig selv. Vi har brug for en fælles borgerlig vision. Ikke som krisehåndtering eller valgflæsk, men som en reel vision for, hvor Danmark skal bevæge sig hen om ikke bare fire år, men 40 år. Læs mere
Af Mikael Jalving
04.07.20, 14:00
Hvis Grønland bliver selvstændigt, vil selvstændigheden vare ca. 15 minutter og en ny kolonisering begynde. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
03.07.20, 15:00
Den står på ferie i Danmark, og på vej rundt i landet er der stor rigdom at hente i kirkernes kalkmalerier, for de fortæller også en historie om det moderne menneske. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.07.20, 10:14
Det nytter ikke at give danskerne skylden for de mange fordomme mod grønlændere, som lever i bedste velgående og forhindrer grønlændere i Danmark i at kunne hvile i deres identitet. Læs mere
Af Mikael Jalving
02.07.20, 14:14
Er det tilladt at maskere forbrydernes etnicitet for befolkningen? Læs mere
Af Martin Ågerup
02.07.20, 08:47
Der er forskel på at være pragmatisk (en nødvendighed i politik) og at være principløs. Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.07.20, 19:05
Vores forbrug og vækstfokuseret levevis har tydeligvis en negativ effekt på klimaet. Læs mere