Josephine Fock

Blog: Nej, klimakampen skal naturligvis ikke sættes på pause på grund af Coronakrisen

Flybranchen, transporterhvervet og landbruget advarer nu mod at fortsætte klimakampen. Det er en hel forkert tilgang.

Blog: Kommuner giver flygtninge lov til at flytte rigtigt ind

Det giver rigtig god mening, at kommuner anviser permanente boliger til flygtninge – ikke kun for integrationens skyld – men også for flygtningens skyld.

Blog: Flere udsatte børn bør hjælpes ind i fritidslivets fællesskab

Det kan have enorm betydning for børns trivsel at blive en del af fællesskabet om fritidsaktiviteter. Derfor er det ærgerligt, at 40 af 98 kommuner ikke har nogen former for støtte eller tilbud til at hjælpe fattige børn i gang med fritidsaktiviteter

Blog: Ramadan i København

Hvor er jeg glad for, at den nye sang Ramadan i København, også kaldet Ramadansangen, forhåbentligt lander i Højskolesangbogen, når den skal revideres i 2020. Men hvor har jeg svært ved at forstå den polemik, det har skabt.

Blog: Forkert tolkning i en retssag kan få alvorlige konsekvenser for retssikkerheden

Ifølge A4 NU er der i en retssag blevet begået den alvorlige fejl, at 100 gram amfetamin i en narkosag blev oversat til 100 kilo amfetamin. Fejlen blev kun opdaget, fordi politiet havde aflyttet og optaget samtalen om de 100 gram amfetamin. Var det ikke sket, ville den tiltalte formentlig have fået flere års fængsel i stedet for få måneder.

Blog: Valgløfterne kan ikke indfries

I dag er der valg, men i morgen – når stemmerne er talt op – starter valget om, hvem der skal lede Danmark og hvordan?

Blog: Satspuljen forsvinder. Forsvinder økonomien til de sociale og frivillige indsatser også?

Nu er EP-valget overstået, og folketingsvalget nærmer sig med hastige skridt. Og jo nærmere vi kommer på valget, jo mere hives der millioner og milliarder op af lommen til valgløfter. Men hvor skæres der så?

Blog: Frivillige ser mennesker blive brudt ned

De konstante lovændringer på udlændingeområdet har enorme konsekvenser for mennesker med flygtningebaggrund. Samtidig efterlader stramningerne frivillige i meget vanskelige dilemmaer i forhold til flygtninges sundhed, familiesammenføring og integration

Blog: Finanslovsaftalen, som bliver vedtaget i dag, er gennemsyret af, at det endnu en gang er flygtninge, der betaler prisen. Midlertidigheden, og de fatale konsekvenser det kan få, ryster de frivillige og bremser for integrationen

Finanslovsaftalen blev, som traditionen byder, fejret med store smil, da parterne kom ud af glasdøren i Finansministeriet. Og som traditionen efterhånden også byder, er det flygtninge, der i forvejen har været igennem så meget forfærdeligt, som betaler den højeste pris. For politikerne er det store smil. For flygtninge er det risikoen for tortur, dødsstraf, døde familiemedlemmer og krig.

Blog: Civilsamfundet og frivillige er kittet i vores velfærdssamfund

I aftes var jeg til afslutningen på Aarhus som frivillighovedstad. I hele 2018 har der været et væld af arrangementer og happenings. Aarhus har som hovedstad været drivkraft for inspiration og nytænkning. Nu er det Kosice i Slovakiet, der overtager stafetten i 2019.

Blog: Stop nu den snak om paradigmeskifte på flygtningeområdet

Vi hører (stadig) oftere de dårligere historier end de positive historier, når det kommer til integrationen. Sandheden er, det går fremad. Og i en tid, hvor de fleste politikere taler mest om et paradigmeskifte og om, hvordan vi får sendt flygtninge hjem igen, så skal de i stedet for tale om, hvordan vi udnytter flygtninges kompetencer og motivation. Det er menneskeligt, moralsk og værdigt. Og det er til gavn for flygtningen og for os.

Blog: Meget skiller os i flygtningedebatten – men én ting er de fleste enige om

Bølgerne går som bekendt ofte højt, når vi debatterer flygtninge herhjemme. Men vi må ikke glemme, at flygtningedebatten også kan samle os på tværs af politisk ståsted – nemlig når det handler om at hjælpe i nærområderne. Og det er trods alt her, at langt de fleste flygtninge befinder sig.

Blog: Integration skal handle om potentialer frem for problemer – det er mit mål som ny direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp

For noget tid siden fik jeg et tilbud, der skulle vise sig at ændre kursen for mit professionelle liv. Det var et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. Og et, der gør, at jeg nu skifter Christiansborg ud med Dansk Flygtningehjælp.

Blog: Loyal to signalpolitik?

Her er et forslag: Lad os lave retspolitik baseret på fornuft frem for følelser.

Blog: Kære Christiansborg, lad os nu lave en finanslov, der ryster posen for alvor

Hvor ville det dog være forfriskende og tiltrængt, hvis dette års finanslov gjorde andet og mere end at ændre på kommaer.

Blog: Alternativet peger på den mest ansvarlige statsministerkandidat

Vi befinder os midt i en voksende klima- og empatikrise, der kalder på seriøs politisk ansvarstagen. Derfor melder vi i Alternativet nu os selv på banen til at lede landet.

Blog: Der er brug for langt flere kvinder på de danske ambassader

Vi skal være mere ambitiøse i ligestillingen på de danske ambassader og konsulater, så vi troværdigt kan inspirere til mere ligestilling ude i verden.

Blog: Kvindelige betjente med tørklæde - hvorfor ikke?

Når en pige med tørklæde drømmer om at blive politibetjent og søger ind på Politiskolen, skal det alene være hendes kvalifikationer og evner, der afgør, om drømmen kan blive virkelighed.

Blog: 57 sigtelser men ingen sager

DR-dokumentaren ’I politiets vold: Mørk og mistænkt’ viser, at alle desværre ikke er lige for loven i Danmark. Hvor er ordentligheden henne?
Mere