<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Blog: Den åbenlyse sammenhæng mellem energi og sikkerhed står nu klar for alle – og det kan faktisk vise sig at føre noget godt med sig

Der er mange sorte skyer over os i disse år, men det er faktisk også muligt at finde de solstrejf, der forhindrer den totale depression.

Blog: Vi står midt i det store dilemma

Skal vi droppe Putins gas og så acceptere, at vi for at få energi skal være nødt til afbrænde flere fossile brændsler, på trods af at det vil være skidt for klimaet?

Blog: Viden er magt – både den ægte og den falske

Det er velkendt, at viden kan være grundlaget for magt, men det er skræmmende, når det er falsk viden, der er grundlaget. Nutidens mediebillede er så hurtigt, at de fleste har svært ved at overskue indholdet. Vi må derfor lære hinanden at bruge den sunde fornuft.

Blog: Fællesskabet er under pres

Pandemien har forandret vores mentale sundhed. Det er vi nødt til at sætte fokus på, hvis vi skal komme godt ud af de seneste to års isolation. Derfor skal vi blandt andet styrke de internationale bånd.

Blog: Geotermi får sit gennembrud

De teknologiske landvindinger, der er sket de seneste år inden for geotermi, betyder, at den energiform nu kan tages i brug i stor skala. Det har et enormt potentiale til at reducere vores udledninger af CO2.

Blog: Vi kender teknologien – nu skal den bare op i størrelse. Og det er ikke altid ligetil

Det vrimler med nytårsforsætter og nytårsønsker – og det er naturligvis altid i bedste mening, men nogle gange er ønskerne netop ønsker.

Blog: Klimaændringer vil også skabe større ekstremer i 2022

Der er fortsat ikke styr på udledningerne af drivhusgasser, og den globalt høje temperatur vil også i 2022 skabe vejrforhold på kloden, der vil blive anset som katastrofer for dem, det går ud over.

Blog: De (u)troværdige meldinger fra COP26

Ganske vist er der sket gode ting på COP26, men der er også udsagn, som skurrer voldsomt i mine ører.

Blog: Optakt til COP26 i Glasgow

Det burde give nervøse trækning hos alverdens regeringer og deres befolkninger, når optakten til COP26 i Glasgow er så nedslående, som tilfældet er.

Blog: Hop i havet

Danmarks Naturfredningsforening satte fokus på havets tilstand i søndags - og det var der mange grunde til.

Blog: IPCC's syn på fremtiden

Klimarapporten, der udkom sidste mandag, giver et godt indblik i den viden om klimaet, der i dag er til rådighed og som skal ligge til grund for de kommende klimaforhandlinger i Glasgow til november.

Blog: Ny IPCC-rapport på trapperne

I begyndelsen af august kommer den første delrapport fra IPCC. Den omhandler den seneste klimavidenskab og imødeses med stor spænding fordi verden om tre måneder mødes i Glasgow til nye klimaforhandlinger.

Blog: Den tyske katastrofe og klimaet

Det er nærliggende at koble katastrofen i Tyskland med klimaforandringerne, og det gør ikke mindst de tyske politikere, for det giver jo en forklaring. Men er det en rimelig konklusion?

Blog: Vi har glemt, at naturen er en samarbejdspartner og ikke bare en uudtømmelig ressource

Det kan undre, at mennesket med den intelligens, vi er udstyret med, ikke er i stand til at leve i pagt med naturen. I stedet følger de fleste stiltiende med, uden at reflektere over hvad der sker.

Blog: Geoengeneering er den farligste vej at gå

Verden over spekuleres der i, hvordan vi lettest og billigst kan stabilisere klimaet. Nogle forskere anbefaler en meget risikofyldt vej.
Profil
Jesper Theilgaard (f.1955) er meteorolog og har vejrmæssigt beskæftiget sig med både luftfart, skibsfart og det almene behov. Det sidste ikke mindst i DR, hvor han gennem 27 år formidlede vejret til danskerne. Undervejs blev han mere og mere opmærksom på klimaproblemet og fungerede i en årrække som DR’s klimakorrespondent. Han forlod DR i 2018 og stiftede klimaformidling.dk, med det formål at intensivere formidlingen af klimaproblemet til danskerne. Han har gennem årene skrevet over 30 bøger om vejr og klima og modtog i 2007 Gyldendals faglitterære pris for værket ”Det danske vejr”. Han er en efterspurgt foredragsholden og blogger især om klima, men af og til også om andre samfundsforhold.
Mest Læste blogs
Seneste blogs
Af Marie Høgh
20.05.22, 18:00
Med Isabella Arendt i spidsen havde partiet travlt med at være familieparti (hvem vil ikke det?), pragmatisk, midtersøgende og ”anstændigt” – altså: ligegyldigt med et lag from fernis.  Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
20.05.22, 13:16
Ja – EU er dødkedelig! Men vi er nødt til at holde et vågent øje med alle de vilde planer, som EU-fanatikere udtænker dernede. Vi risikerer nemlig, at de bliver til virkelighed, det er jo sket før. Læs mere
Af Karsten Bo Larsen
19.05.22, 22:27
Bedre offentlige velfærdsydelser kan i fremtiden kun opnås ved øget produktivitet. Derfor må en ny rød regering overveje en rehabilitering af kammerat Corydon. Læs mere
Af Søren Gade
19.05.22, 18:59
Jeg kan godt forstå de næsten 85.000 danskere, der har underskrevet et borgerforslag om at fjerne afgifter på benzin og diesel. Læs mere
Af Gitte Seeberg
19.05.22, 12:42
Selvfølgelig er sagen ubehagelig for både regeringen, hovedpersonen selv og partierne på Christiansborg, men mest af alt puster det politiske totalteater, vi ser i disse dage, til politikerleden og den generelle mistro til det politiske system. Læs mere
Af Carolina M. Maier
19.05.22, 11:00
Vi bliver nødt til at holde fast i, at Hjorts sag er juridisk. Og i at Rigsadvokaten som uafhængig myndighed mener, der er grund til at rejse tiltale. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
19.05.22, 10:22
Metaltræthed præger coronadebatten, selv om hospitalsindlæggelserne igen stiger. Læs mere
Af Henrik Dahl
18.05.22, 14:00
De, der har gavn af bureaukrati, vil altid være stærkere end dem, det går ud over. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
18.05.22, 10:40
Forsvarsforbeholdet forhindrer Danmark i, at vi kan købe ind sammen med de andre EU-lande. Læs mere