Jens Philip Yazdani

Blog: Gu’ er gutterne i Gellerup frustrerede

Jeg forstår frustrationen, når man hele sit liv har måtte lægge øre til had, racisme og islamofobi, mens man har måtte vende den anden kind til. At de nu svarer igen, burde hverken komme som et chok eller være kontroversielt.

Blog: Skal en trussel indeholde "JEG SLÅR DIG IHJEL" for at være ulovlig?

I dag prøvede jeg at anmelde en trussel mod min person. Men fordi truslen var subtil, mente politiet ikke, det var en sag. Men kræver det virkeligt, at man eksplicit siger, man vil myrde en anden, før en trussel bliver en sag for politiet?

Blog: Socialdemokratiet og Venstre er en uhellig alliance af magtarrogance og ligegyldighed

Både Socialdemokratiet og Venstre nægter til at forholde sig til konsekvenserne af deres uretfærdige politik over for udlændinge under coronakrisen. Deres modvilje mod at stå til ansvar for politikken, er ikke kun magtarrogance og ligegyldighed; det er decideret at pisse på de mennesker, der må lide under den.

Blog: Forhåbentlig finder han mere ro i himlen, end han gjorde her

Yahya Hassan er død, kun 24 år. Alt for tidligt, alt for tragisk. Korte mindeord om manden, der var forstået af ingen, men alligevel talte til alle.

Blog: Vi skal ikke kun overleve – vi skal leve

Hvis vi i forsøget på at undgå døden glemmer livet, til hvilken nytte er vor kamp da så? Om Camus’ ”Pesten”, havnebadning og livet under coronaen.

Blog: Coronakrisen har lært os at tackle klimakrisen

Klimakrisen er den absolut største og mest katastrofale udfordring, som menneskeheden nogensinde har stået over for. Men efter coronaen ved vi nu, at vi kan løse den. Det kræver blot, at vi vil.

Blog: DR's fællessang føles kvalm, når fællesskabet ikke er for alle

Mens vi står syngende sammen, holder vi eksplicit og med åbne øjne andre udenfor. Vi hylder vores fællesskab med den ene hånd, mens vi med den anden holder andre ude. Og det giver mig sgu en smule kvalme.

Blog: SU'en skal fordobles: 100.000 unge studerende lever i relativ fattigdom

Hvis vi vil komme fattigdommen i Danmark til livs, må vi anerkende, at den også eksisterer blandt ungdommen. Første skridt er at opgøre den, så studerende regnes med; det næste er at fordoble SU’en - og så skal boligerne være til at betale.

Blog: Danmark bør fordømme USA's aggression mod Iran  

I kølvandet på USA’s likvidering af den iranske general, Qassem Soleimani, har Danmarks udenrigsminister ensidigt været ude med en fordømmelse af Iran. Men det er forfejlet, for kilden til den nuværende eskalering er entydigt USA.

Blog: Vi må huske at ihukomme Jesus i julen

Ve jer! I Hyklere!, ville Jesus måske have sagt, hvis han så, hvordan vi i dagens Danmark fejrede jul – og i øvrigt agerede over for vores næste og (de svageste af) vores medmennesker. For Jesus var en revolutionær, der døde for sin sag – en sag, vi bør ihukomme.

Blog: Finansloven er bevægelsernes fortjeneste – ikke regeringens

De seneste års nedskæringer i uddannelsessystemet, den mangelfulde klimaindsats og alvorligt forringede velfærd rettes ikke op med denne finanslovsaftale. Det er et skridt i den rigtige retning, men det er slet ikke nok – og de små forbedringer skyldes kun bevægelsernes utrættelige kamp.

Blog: Vi har et problem med højreradikalisme i Danmark

Fuck, om folk er muslimer. Det er nemlig ikke dét, det drejer sig om, når du mister dit job, når din mor på plejehjemmet pisser sig selv i bukserne uden at få dem skiftet, eller når dine børn får lov at sidde grædende i et hjørne for sig selv henne i børnehaven.

Blog: Regeringen vil spare på uddannelse – trods løfter om det modsatte

Hvordan kan en regering, som inden sit valg utvetydigt slog til lyd for bedre uddannelser, der i sit ”regeringsgrundlag” har som punkt, at man vil »satse på uddannelse«, og som nu siger, at man investerer i uddannelse med denne finanslov, være bekendt faktisk at føre en politik, der samlet set ikke investerer én krone, men derimod indfører nye, kontante nedskæringer med kæmpe konsekvenser?

Blog: I dag skammer jeg mig over Dannebrog

I dag flager Danmark for sine soldater, der har været udsendt på internationale missioner. Og i dag skammer jeg mig over Dannebrog. Jeg skammer mig, fordi krig ikke er noget at fejre, ære eller hylde. Tværtimod.
Profil
Jens Philip Yazdani (f. 1998, Aarhus) er en vred ung mand, som forarges over – og bl.a. skriver om – unges plads i præstationssamfundets uddannelsessystem, klodens kollisionskurs med klimakatastrofen, behandlingen af flygtninge og indvandrere i dagens Danmark, og kapitalismens konsekvenser for vores samfund. Derudover studerer han mellemøststudier (persisk) på Københavns Universitet og er tidligere formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS).
Seneste blogs
Af Isabella Arendt
04.07.20, 15:03
I et års tid nu har vi alle ventet på, hvad de borgerlige partier mon stiller op med sig selv. Vi har brug for en fælles borgerlig vision. Ikke som krisehåndtering eller valgflæsk, men som en reel vision for, hvor Danmark skal bevæge sig hen om ikke bare fire år, men 40 år. Læs mere
Af Mikael Jalving
04.07.20, 14:00
Hvis Grønland bliver selvstændigt, vil selvstændigheden vare ca. 15 minutter og en ny kolonisering begynde. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
03.07.20, 15:00
Den står på ferie i Danmark, og på vej rundt i landet er der stor rigdom at hente i kirkernes kalkmalerier, for de fortæller også en historie om det moderne menneske. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.07.20, 10:14
Det nytter ikke at give danskerne skylden for de mange fordomme mod grønlændere, som lever i bedste velgående og forhindrer grønlændere i Danmark i at kunne hvile i deres identitet. Læs mere
Af Mikael Jalving
02.07.20, 14:14
Er det tilladt at maskere forbrydernes etnicitet for befolkningen? Læs mere
Af Martin Ågerup
02.07.20, 08:47
Der er forskel på at være pragmatisk (en nødvendighed i politik) og at være principløs. Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.07.20, 19:05
Vores forbrug og vækstfokuseret levevis har tydeligvis en negativ effekt på klimaet. Læs mere