<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Københavns Kommune klatter borgernes penge væk

Har du tænkt dig at drikke en kop kaffe på en lækker café, eller skal du på date? Så har Københavns Kommune nu et helt nyt tilbud: For kommunale midler bliver der nu etableret en café på en ny genbrugsplads i Sydhavnen.

Før jeg blev medlem af Københavns Borgerrepræsentation havde jeg mange fordomme om hvordan skattekronerne blev brugt på det ene tåbelige projekt efter det andet. Efter et halvt år som folkevalgt har det vist sig ikke at være fordomme, men den skinbarlige virkelighed. Det politiske flertal i landets hovedstad klatter skattekronerne væk på blinkende bænke, by-cykler med gps og nu det seneste skud på stammen af pengespild;  beslutningen om at bygge en kommunal café på en genbrugsplads i Sydhavnen.

Der er ikke noget at sige til at Danmark har verdens højeste skattetryk, og at København er en af verdens dyreste storbyer. Forklaringen er enkel: Det offentlige bruger alt for mange penge på ligegyldige og formålsløse initiativer.

I det konkrete tilfælde, så er café-projektet blev vedtaget på baggrund af en farvestrålende plan, der praktisk nok også kan bruges som spilleplade til bullshit-bingo. Her vrimler det med floskler som ”bæredygtighed”, ”stærk lokal forankring” og ”laboratorium for nye aktiviteter”. I genbrugscafeen kan alt inventaret, i bæredygtighedens hellige navn, købes. Hvad forpagteren så skal gøre, når kaffemaskinen pludselig er solgt, står der sjovt nok ikke noget om. Hele herligheden koster 19,8 millioner kroner, men så bliver der også en udstilling af ”genbrugskunst”. Beløbet går naturligvis ikke kun til at etablere den famøse cafe, men det er med til at gøre genbrugspladsen til kongerigets dyreste. Det er et fuldstændigt formålsløst projekt, for hvem i al verden har tænkt sig at tage på lossepladsen for at drikke cafe latte? Eller gå på date?

Det er en mulighed, som der ingen efterspørgsel er på, og derfor kan det kun blive en fiasko, og regningen kommer de københavnske skatteydere til at hænge på.  

Genbrugscafeen er desværre et meget sigende eksempel på hvor lidt respekt hovedstadens røde flertal har for borgenes surt tjente penge. For hvad betyder et par millioner hist og her i det store regnskab? Eller som Enhedslistens ordfører udtrykte det under debatten: ”Tag nu og giv det en chance”. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere