<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Københavns Kommune klatter borgernes penge væk

Har du tænkt dig at drikke en kop kaffe på en lækker café, eller skal du på date? Så har Københavns Kommune nu et helt nyt tilbud: For kommunale midler bliver der nu etableret en café på en ny genbrugsplads i Sydhavnen.

Før jeg blev medlem af Københavns Borgerrepræsentation havde jeg mange fordomme om hvordan skattekronerne blev brugt på det ene tåbelige projekt efter det andet. Efter et halvt år som folkevalgt har det vist sig ikke at være fordomme, men den skinbarlige virkelighed. Det politiske flertal i landets hovedstad klatter skattekronerne væk på blinkende bænke, by-cykler med gps og nu det seneste skud på stammen af pengespild;  beslutningen om at bygge en kommunal café på en genbrugsplads i Sydhavnen.

Der er ikke noget at sige til at Danmark har verdens højeste skattetryk, og at København er en af verdens dyreste storbyer. Forklaringen er enkel: Det offentlige bruger alt for mange penge på ligegyldige og formålsløse initiativer.

I det konkrete tilfælde, så er café-projektet blev vedtaget på baggrund af en farvestrålende plan, der praktisk nok også kan bruges som spilleplade til bullshit-bingo. Her vrimler det med floskler som ”bæredygtighed”, ”stærk lokal forankring” og ”laboratorium for nye aktiviteter”. I genbrugscafeen kan alt inventaret, i bæredygtighedens hellige navn, købes. Hvad forpagteren så skal gøre, når kaffemaskinen pludselig er solgt, står der sjovt nok ikke noget om. Hele herligheden koster 19,8 millioner kroner, men så bliver der også en udstilling af ”genbrugskunst”. Beløbet går naturligvis ikke kun til at etablere den famøse cafe, men det er med til at gøre genbrugspladsen til kongerigets dyreste. Det er et fuldstændigt formålsløst projekt, for hvem i al verden har tænkt sig at tage på lossepladsen for at drikke cafe latte? Eller gå på date?

Det er en mulighed, som der ingen efterspørgsel er på, og derfor kan det kun blive en fiasko, og regningen kommer de københavnske skatteydere til at hænge på.  

Genbrugscafeen er desværre et meget sigende eksempel på hvor lidt respekt hovedstadens røde flertal har for borgenes surt tjente penge. For hvad betyder et par millioner hist og her i det store regnskab? Eller som Enhedslistens ordfører udtrykte det under debatten: ”Tag nu og giv det en chance”. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Gitte Seeberg
08.03.21, 19:04
Uforståeligt at de kongelige lufter deres beskidte vasketøj foran hele verden Læs mere
Af Harun Demirtas
08.03.21, 15:15
Det hjælper hverken hende eller andre undertrykte kvinder, at man ser skævt til dem og vækker en mistanke på arbejdsmarkedet om, at de ikke kan. For så kan de ikke! Læs mere
Af Isabella Arendt
08.03.21, 09:15
I dag er det så meningen, at jeg skal gå på barrikaderne for kvindekamp og argumentere for lige netop min udgave af at være kvinde. Det vil jeg altså ikke! Jeg vil hellere have familiens suverænitet tilbage, sikre frihed til at vælge sin hverdag og så ellers ikke blande mig i, hvor mange hjemmepassere, direktører, politikere, musikere eller barslende kvinder, der er. Det må de selv om. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
08.03.21, 07:00
Kvindebevægelsens kampvelvillighed er ikke til stede, når det er indvandrerkvindernes frihed, der er på spil? På trods af, at kvindernes frihed er et helt centralt element for kvindebevægelsens bevæggrunde for at blive etableret. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
07.03.21, 22:03
Hvis man er en økonomisk supermagt, kan man åbenbart føre sine imperealistiske drømme ud i livet uden konsekvenser. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.03.21, 21:17
Stormagter som USA, Rusland, Kina og England danser rundt om Grønland.   Læs mere
Af Carl Holst
07.03.21, 20:10
Inger Støjbergs forslag om mere åbenhed i Rigsretten blev primært vurderet efter forudfattede meninger om Støjberg i stedet for at vurdere substansen i det. Det er gift for den politiske samtale. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
07.03.21, 15:00
Frankrigs demokrati er et demokratur – basale frihedsrettigheder fjernes med et pennestrøg. Læs mere
Af Naser Khader
07.03.21, 13:41
Den danske regering skal sammen med andre EU-lande kræve skriftlige garantier fra de kinesiske myndigheder om danske og andre EU statsborgeres sikkerhed både i Kina og udenfor Kinas grænser. Læs mere