Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Spørg din politiker om hvor der kan spares, fremfor hvor der skal bruges flere penge

Kommunerne har klattet 205 millioner kroner væk på tåbelig sloganer og reklamekampagner

Valgkampen er godt i gang, og allerede på nuværende tidspunkt er der ved at tegne sig et mønster. Alt der blot minder om en nedskæring er regeringens skyld. Man skulle faktisk tro at topskatten var blevet afskaffet og registreringsafgiften afskaffet. Der er i hvert fald ingen ende på hvor meget regeringen har ødelagt for at skaffe penge til skattelettelser til de ”absolut rigeste i det her samfund”. Det lyder meget kulørt, men sandheden er, at vi desværre fortsat er blandt de lande med klodens højeste skattetryk.

Skoen trykker faktisk et helt andet sted ude i det kommunale Danmark. Alt for mange politikere er for dårlige til at sige nej. Det er naturligvis heller ikke et populært budskab at turnere rundt med i valgkampen. Eksempelvis oplevede jeg forleden til et debatmøde, at hele salen rakte poten i vejret på spørgsmålet om, hvorvidt de ville betale mere i skat for at få mere kvalitet i folkeskolen. Der var vist ikke så mange borgerlige vælgere blandt den forsamling af mopsede skolelærer og hipstere. Virkeligheden er dog en væsentlig anden, der er rigeligt med penge i kassen til at skabe bedre kvalitet i kernevelfærden og samtidig sænke skatten. Det er tilfældet først og fremmest i København, hvor der i særklasse kræves mange penge ind i skatten og ditto klattes væk på tåbeligheder. Det nye er at resten af landets kommuner også er hoppet med vognen, når det gælder om at bruge skatteborgernes penge på projekter og initiativer uden skyggen af dokumenteret effekt. I indeværende valgperiode har kommunerne ifølge dagens udgave af Jyllands-Posten brugt hele 205 mio. kroner på sloganer og brandingstrategier.

Det er penge der kunne være brugt på kernevelfærd, eksempelvis svarer beløbet til cirka halvdelen af, hvad der er sat af i forbindelse med regeringens demenshandlingsplan. Støtte og hjælp til demente og deres pårørende er i den grad en kommunal kerneopgave, det er sloganer, muleposer og brandingstrategier på glitret papir ikke. Der er ingen tvivl om, at skattekronerne kan bruges meget mere effektivt ude i kommunerne. Derfor skal min opfordring være, at huske at spørge politikerne, hvor de vil spare fremfor hvor de vil bruge penge. Det sidste er nemlig alt for let at svare på.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her