*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Glem ikke, at banderne har været på kommunal støtte

Det kommunale Folkets Hus på Nørrebro har fungeret som klubhus for LTF

Bandekonflikten raser i København og tilfældigt forbipasserende risikerer at blive ramt af skud på åben gade. Det er naturligvis fuldstændig uacceptabelt, at man ikke kan gå på gaden uden at skulle frygte at blive ramt af kugler fra en indvandrerbande.

Det skal der sættes en stopper for og det er først og fremmest en massiv politiindsats der skal til.

En blødsøden socialpædagogisk hjælper ikke overfor den slags hårdkogte kriminelle, tværtimod, så er eftergivenhed og projektmageri med til at forstærke bandernes mangel på respekt for det danske samfund. Et hårrejsende eksempel på dette har været den forfejlede støtte til Folkets Hus på Nørrebro. Folkets Hus har i årevis været et brugerdrevet ”alternativt kulturhus” med alskens aktiviteter. Det var alt sammen meget fint, lige ind til at bandemedlemmer fra nærområdet begyndte at hænge ud i huset og lige så stille gøre det til deres. I stedet for at få smidt bandemedlemmerne ud, så blev der med venstrefløjsadvokat Knud Foldschacks mellemkomst ansat tre kommunale medarbejdere til at holde styr på bandemedlemmerne.

Projektet var naturligvis dømt til at mislykkedes og resultatet blev at Loyal to Familia (LTF) fortsat holdt til i huset og ikke ligefrem var med til at skabe et miljø som almindelige lovlydige mennesker ville opsøge. Alt sammen støtte med knapt to millioner skattekroner årligt.

Det store socialpædagogiske projekt kulminerede da LTF holdt løsladelsesfest for deres leder Shauib Khan i Folkets Hus. Så var tålmodigheden opbrugt hos selv de mest velmenende politikere på den københavnske venstrefløj. Alt i alt er der ind til videre brugt otte millioner kroner på Folkets Hus. Det er det glade vanvid og der burde aldrig være blevet brugt én eneste krone på en helt grundlæggende naiv og forfejlet indsats.

Hvis vi vil bandeproblemerne til livs, så er overborgmester Frank Jensen og hans røde flertal nødt til at tænke over, hvilke signalerne der sendes i forbindelse med de mildest talt blåøjede projekter som Københavns Kommune ofte sender i søen. Tilhører man en bande, så er man en del af en kriminel organisation og så skal man ikke belønnes med et værested med Playstation, hvor man kan ryge hash i fred, sådan som det har været tilfældet med Folkets Hus. Når en offentlig myndighed på den måde udviser en så afgrundsdyb mangel på autoritet og konsekvens, så er det selvfølgelig med til at forstærke bandemedlemmernes manglende respekt for det danske samfund og for lov og orden.

Hvis der ikke bliver taget et opgør med den evigt forstående og dialogsøgende tilgang til bandeproblermerne, så vil de fortsætte med at dukke op med jævne mellemrum og taberne er alle de helt almindelige københavnernere, som må ses deres kvarter forvandlet til en slagmark for rivaliserende indvandrerbander.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
16.12.17, 20:09
Skal vi nu skabe et land, hvor hver enkelt skal opdrages til altid at handle for egennytte og ego, hvor det altid skal en tur igennem regnebrættet, før man kan række en hånd til nogen? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.12.17, 16:11
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.12.17, 16:42
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
15.12.17, 14:25
Det kan være fristende, men vi skal ikke gemme den kunst væk, vi ikke kan lide. Læs mere
Af Signe Munk
14.12.17, 12:20
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
14.12.17, 11:22
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation. Læs mere
Af Naser Khader
14.12.17, 11:22
… nu begynder kampen ved forhandlingsbordet. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.12.17, 11:06
Her er det konkrete bevis på at visse borgerlige politikere igen har løjet over for befolkningen. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.12.17, 05:13
Det stoppes heldigvis af Mai Mercado – børn skal ikke lide Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her