<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det er meget bedre at gå til bageren i Jylland

Det er ikke muligt at opdrive et ærligt rundstykke i København.

En fast tilbagevendende glæde ved at tilbringe nogle dage i sommerhuset i nordjyske Trend er besøget hos bageren. Det er ikke kun barndommens nostalgi, men helt faktuelt fordi intet har forandret sig. Det er de samme brød og kager der bliver langet over disken. Bølgen af kostfornægtelse har ikke ramt de jyske bagere på samme måde som det er tilfældet i landets hovedstad. Her er bagerens udvalg de fleste steder i en kedelig, men utvivlsom meget sundhedsrigtig tilstand.

Det er heller ikke nødvendigt at optage et SMS-lån for at få råd til at købe en pose bagerbrød hos en jysk bager. Prisen er rimelig og står mål med kvaliteten. Det er ikke røveri ved højlys dag, sådan som køb af to hindbærsnitter hos Meyers Bageri kan forekomme: En flad halvtredser for noget der slet ikke ligner eller smager som hindbærsnitter.

Et er de skyhøje priser hos de københavnske bagere, langt værre er det, at det ikke er muligt at opdrive et ærligt rundstykke i København.

Et rundstykke skal være lavet af hvedemel, være let og med lidt birkesfrø på toppen. Ingen kerner og ingen obskure kornsorter, tak. Og tranebærsaft har slet ikke noget at gøre i et rundstykke!

Det klassiske rundstykke er givetvis ikke sundt, men heller ikke samme plagsomme oplevelse som den tour de force i fuldkorn de trendy kædebagerier helt misforstået kalder rundstykker. Det er som om ikke engang morgenbordet om søndagen er fredet for sundhedshysteriet. Der er tale om en sand ”brødligørelse” af vores kronisk dårlige samvittighed over ikke at leve i pagt med alskens kostråd. Vi køber aflad ved at fylde os med korn og kerner som ingen mennesker med ærligheden i behold kan påstå smager godt. Det er trist for det fjerner glæden ved måltidet, så derfor næste gang turen går over Storebælt, så slå et smut til bageren!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Gitte Seeberg
13.05.21, 16:53
Det er naivt og ude at proportioner at tro, at man kan købe sig til politisk indflydelse for 20.000 kroner Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.05.21, 16:02
Dommedagsprofeterne om konsekvenserne af Storbritanniens farvel til EU har det svært for tiden. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.05.21, 22:05
Det vrimler med nordatlantiske forfatter, som kan noget og som sætter nye dagsordener. Tak for det. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.05.21, 13:30
Landets tungeste kunstmuseum kalder til pseudodebat mellem ligesindede. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
11.05.21, 15:50
Bæredygtig dannelse bør have en meget mere central plads i udviklingen af et bæredygtigt samfund, end tilfældet er i dag. Naturen skal stå så stærkt for hver af os, at vi vil gå gennem ild og vand for at passe på den. Først da bliver det for alvor meningsfuldt at bære de afsavn, som f.eks. 70-procentsmålsætningen indebærer. Læs mere
Af Henrik Dahl
11.05.21, 13:30
Skolerne er faldet, når det gælder om at undervise i ytringsfrihed. Her kan det ikke lade sig gøre at demonstrere i praksis, hvad respekt for udpræget vestlige værdier som ytringsfrihed eller tolerance betyder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
11.05.21, 12:45
Der eksisterer en ulmende utilfredshed i alle lande, og så længe uligheden vil vokse, og historier om grådighed vil fortsætte, ja, så vil der mangle brød til de fattige, men også mangle fred for de rige. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
11.05.21, 08:00
Når vi lader som om, vi er ubekymrede over for terrorangreb, så har vi allerede tabt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
10.05.21, 21:34
Den livsild, der brændte så stærkt, er slukket. Læs mere