*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det er meget bedre at gå til bageren i Jylland

Det er ikke muligt at opdrive et ærligt rundstykke i København.

En fast tilbagevendende glæde ved at tilbringe nogle dage i sommerhuset i nordjyske Trend er besøget hos bageren. Det er ikke kun barndommens nostalgi, men helt faktuelt fordi intet har forandret sig. Det er de samme brød og kager der bliver langet over disken. Bølgen af kostfornægtelse har ikke ramt de jyske bagere på samme måde som det er tilfældet i landets hovedstad. Her er bagerens udvalg de fleste steder i en kedelig, men utvivlsom meget sundhedsrigtig tilstand.

Det er heller ikke nødvendigt at optage et SMS-lån for at få råd til at købe en pose bagerbrød hos en jysk bager. Prisen er rimelig og står mål med kvaliteten. Det er ikke røveri ved højlys dag, sådan som køb af to hindbærsnitter hos Meyers Bageri kan forekomme: En flad halvtredser for noget der slet ikke ligner eller smager som hindbærsnitter.

Et er de skyhøje priser hos de københavnske bagere, langt værre er det, at det ikke er muligt at opdrive et ærligt rundstykke i København.

Et rundstykke skal være lavet af hvedemel, være let og med lidt birkesfrø på toppen. Ingen kerner og ingen obskure kornsorter, tak. Og tranebærsaft har slet ikke noget at gøre i et rundstykke!

Det klassiske rundstykke er givetvis ikke sundt, men heller ikke samme plagsomme oplevelse som den tour de force i fuldkorn de trendy kædebagerier helt misforstået kalder rundstykker. Det er som om ikke engang morgenbordet om søndagen er fredet for sundhedshysteriet. Der er tale om en sand ”brødligørelse” af vores kronisk dårlige samvittighed over ikke at leve i pagt med alskens kostråd. Vi køber aflad ved at fylde os med korn og kerner som ingen mennesker med ærligheden i behold kan påstå smager godt. Det er trist for det fjerner glæden ved måltidet, så derfor næste gang turen går over Storebælt, så slå et smut til bageren!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her