Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Alle vil bruge penge på forsvaret. Men vi får kun noget for dem, hvis vi dropper forbeholdet

Forsvarsforbeholdet forhindrer Danmark i, at vi kan købe ind sammen med de andre EU-lande.

Der er bred opbakning til, at Danmark skal bruge flere penge på forsvaret. I forhold til hvor mange penge der er tale om, så bliver der stillet forbløffende få spørgsmål ved udskrivningen.

Selv pacifisterne i Enhedslisten har været ualmindelige bovlamme i den debat – eller blot prioriteret at diskutere med sig selv, om Danmark skal være med i Nato, og om Putins Rusland udgør en trussel for freden i Europa. Dem om det – vi andre tager i stedet ansvar.

En afskaffelse af forsvarsforbeholdet er ganske enkelt det letteste greb i skuffen til at styrke Danmarks sikkerhed.

I en situation, hvor Putins bomber regner ned over uskyldige mennesker i Ukraine, så er det bydende nødvendigt at styrke Danmarks forsvar, men vi skal ikke gøre det med hovedet under armen. Uanset hvor rigtigt det er at bruge flere penge på vores egen sikkerhed, så har vi en forpligtigelse til at gøre det med størst mulig respekt for skatteyderne.

Derfor skal styrkelsen ske i samarbejde med andre – det gælder først og fremmest Nato, men altså også EU, hvor forsvarssamarbejdet giver mulighed for at lave fælles indkøb. Den mulighed har vi ikke i dag på grund af det forbehold, vi selv har formuleret.

Det er for at sige det ligeud skrupskørt!

Derfor er det eneste rigtige at skille os af med det benspænd, vi selv har skabt. Det vil styrke Danmarks muligheder for at tage vare på egen sikkerhed – samtidig med at vi sikrer, at vi også får noget for pengene.

En afskaffelse af forsvarsforbeholdet er ganske enkelt det letteste greb i skuffen til at styrke Danmarks sikkerhed i forhold til de trusler, vi står over for. Det er ikke noget mirakelmiddel, men til gengæld er det ganske gratis.

Det kræver sådan set bare, at vi hver især sætter kryds ved ja den 1. juni.

Det har jeg tænkt mig at gøre. For uanset om jeg handler brugt bil, eller det drejer sig om rigets sikkerhed, så vil jeg gerne have noget for pengene.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.