<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Karsten Hønge er en voksenmobber

Det er helt i orden at mobbe medlemmer af Krifa, mener SF's folketingsmedlem.

Jeg har egentlig meget respekt for at SF, og især Jakob Mark har gjort rigtig meget for at sætte unges mistrivsel på dagsordenen. Jeg er måske ikke helt enig i løsningerne, men at SF er gået forrest, og har løftet en vigtig dagsorden er indiskutabelt. Derfor undrer det også meget, at Karsten Hønge trækker den anden vej og bidrager til voksnes mistrivsel på arbejdsmarkedet ved at legitimere voksenmobning.

Hvis man ikke er medlem af en rød fagforening, så er det helt i orden at mobbe og holde sine kollegaer udenfor, lyder det fra SF-profilen. Hvis man er medlem af Krifa, så er man nemlig en ”nasserøv, borrebille eller mosegris” og skal ikke forvente at Hønge vil spise frokost med én i skurvognen. Med den tone har jeg heller ikke lyst til at dele skurvogn med ”vikaren fra helvede”.

Yndlingsaversionen er naturligvis den kristelige fagbevægelse, Krifa. Det gælder også for de sørgelige rester af A-pressen i form af Netavisen Pio, der skriver det ene smædeskrift efter det andet om Krifa. Senest har mediet ”afsløret”, at flere af medlemmerne af Krifas hovedbestyrelse kommer i Indre Mission, eller sågar frekventerer frikirker. Hvis det er ”afslørende journalistik”, så er det godt nok ikke meget, skatteyderne får for deres støttekroner.

Jeg troede faktisk ikke, at produktet var så dårligt, at de røde fagforeninger kun kan opretholde medlemstallet ved hjælp af pres, mobning og trusler?

Så er argumentet for at melde sig ind i Krifa i hvert fald blevet endnu større, når det åbenbart står så galt fat med kvaliteten af det, man får for de delvist skattefinansierede kontingentkroner i de røde fagforeninger.

Det er grundlæggende positivt med konkurrence, og sådan burde de røde fagforeninger også se på det. Hvorfor ikke have som ambition, at folk melder sig ind af lyst og på grund af åbenlyse fordele fremfor truslen om, at Karsten Hønge giver mentalt buksevand i spisepausen?


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
03.08.21, 11:00
Alle, der ikke er 1989’ere, er godt klar over, at hvis man ene og alene tager hensyn til frigørelsen, så frigør man også kræfter, der er så destruktive, at det kan ødelægge vores samfundsorden. Læs mere
Af Utku H. Güzel
02.08.21, 19:00
Der findes mange eksempler, der kan påvise, at politikerne ikke kæmper folkets interesse og sag, men derimod deres egen karriere og lobbyisternes interesser. Læs mere
Af Mikael Jalving
02.08.21, 12:30
Jeg har fået nok af mediernes dyrkelse af atleternes følelser, deres glæde, skuffelse eller frustration. Hvad føler du? Hvilken følelse står du med? Hvad føler du ”omkring” din præstation? Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
01.08.21, 08:45
Selvom du er vaccineret, kan du stadig både blive smittet og smitte andre Læs mere
Af Nauja Lynge
01.08.21, 02:00
Vi skal forstå vreden hos grønlænderne og opstille konstruktive løsninger og forhindre, at historien gentager sig. Læs mere
Af Martin Ågerup
31.07.21, 17:10
Og jeg håber ikke, at de unge mennesker tager udtryk alt for bogstaveligt Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.07.21, 06:00
Professionel kommunikation skaber ikke værdi for samfundet. Læs mere
Af Jesper Theilgaard
30.07.21, 18:14
I begyndelsen af august kommer den første delrapport fra IPCC. Den omhandler den seneste klimavidenskab og imødeses med stor spænding fordi verden om tre måneder mødes i Glasgow til nye klimaforhandlinger. Læs mere
Af Mikael Jalving
30.07.21, 16:00
20 års krig i Afghanistan har været et bragende nederlag. Vesten ligger, som Vesten har redt. Læs mere
Af Gitte Seeberg
30.07.21, 16:00
Penge redder ikke de afghanere der har arbejdet for Danmark - de skal bringes i sikkerhed. Læs mere