<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvem skal afløse kronprinsen i IOC? Her er tre dårlige og et oplagt bud

Skal et nyt dansk IOC-medlem være den mest oplagte med de rigtige holdninger eller en, som forstår magtspillet blandt afdankede sportsstjerner og mellemøstlige sheiker?

H.K.H. kronprins Frederik trækker sig som medlem af Den Internationale Olympiske Komité, IOC. Det er en klog beslutning, for det er en umulig position, han har været i som medlem af verdens nok mest anløbne herreloge.

Han har ikke rigtig kunnet udtale sig om kontroversielle værtskaber uden at blive politisk, og det går selvfølgelig ikke. Vi har derfor brug for et nyt dansk medlem af IOC, der har modet og evnerne til at rydde op i den absolutte top i international eliteidræt.

Desværre så er IOC sådan et sted, hvor de onde griner, og de gode græder, så måske er det værd at overveje, hvilken profil Danmark sender ned på de bonede gulve i Schweiz: Skal det være den mest oplagte med de rigtige holdninger og værdier, eller skal det være en, som forstår magtspillet blandt afdankede sportsstjerner og mellemøstlige sheiker? Her følger tre dårlige bud og et oplagt bud på Danmarks kommende medlem af IOC:

- Putins kandidat: Marie Krarup. Skeler ikke unødigt til menneskerettigheder og andre sværmeriske påfund, men forfægter konstant synspunktet om, at Vesten bør nærme sig Putins Rusland. Ukraine kan godt glemme at tegne Krim-halvøen på deres spillertrøjer, i så fald bliver der lukket for gassen til den olympiske flamme, hvis de tropper op i den mundering. Hun er aktiv roer.

- Venstrefløjens kandidat: Uffe Elbæk. Han vil kunne give OL legitimitet i forhold til mangfoldighed, klima og LGBT+. Tyldskørter trækker ned, men det faktum, at han både har været minister og partiformand opvejer det til fulde i de kredse.

- Boomer-kandidaten: Frank Jensen. Han forstår sig på at begå sig i et mandsdomineret miljø. IOC er, ligesom Socialdemokratiet var i en ikke så fjern fortid. Her er MeToo nemlig ikke noget, man snubler over. Erfaringen fra Team Danmark er ligeledes et plus.

- Den oplagte kandidat: Joachim B. Olsen er naturligvis den oplagte kandidat. Han er ikke bange for at tage politiske slåskampe og dele vandene. Han kender sporten indefra og har som tidligere folketingsmedlem en ballast og et cv, der giver tyngde i IOC-sammenhænge.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
21.06.21, 13:30
Den eneste brugbare metode til at undersøge forskelle mellem grupper er ved at se på, hvordan de klarer sig i gennemsnit. Vel at mærke samlede grupper. Ellers får man et skævt resultat ud af sine undersøgelser, som det er tilfældet med en undersøgelse fra Kraka om integration af muslimer. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.06.21, 21:36
At det var Aaja Chemnitz Larsen, der fik Folkemødets Dialogpris, var helt passende. Det har aldrig været vigtigere med dialog i rigsfællesskabet end nu. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.06.21, 21:12
Der er behov for et lønsystem, der i højere grad belønner dygtighed og flid. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.06.21, 10:00
Alle vore problemer med islam udspringer af en konflikt, som vores beslutningstagere valgte at se bort fra, og som selv den kloge Svend Brinkmann drømmer om at trylle helt væk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
19.06.21, 00:00
Der er og bliver forsat brugt flere milliarder kr. på bl.a. erstatning til minkavlerne, på hjælpepakker, coronatestkits og -centre, vaccineprogrammer, overvågningsudstyr og krigsmateriale og skattelettelser til de rigeste danskere, men når det kommer til sygeplejerskerne, så kan man ikke finde flere penge, og nogle spørger endda, hvor pengene skal komme fra - det er noget vås. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
18.06.21, 12:42
Regeringen skal spille med åbne kort – ikke bruge myndighederne som bølgebrydere. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.06.21, 11:00
Det er bekymrende, når fagfolk sår tvivl om, hvorvidt de jurister, der uddannes nu, er dygtige nok. Den advarsel kan man ikke sidde overhørig. Læs mere
Af Harun Demirtas
18.06.21, 10:17
Det er ikke en strejke, vi ønsker - men vi er nødt til at kaste os ud i den for at opnå det, vi ønsker. Og forkerte oplysninger om vores løn skal ikke smadre den sympati, danskerne har fået for os under coronakrisen. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.06.21, 21:01
Måske skal også grønlandske politikere besinde sig på, at medierne agerer vagthund over for magtmisbrug. Læs mere
Af Louis Jacobsen
17.06.21, 20:45
Sygeplejerskerne viser mod ved at insistere på blive både hørt og taget alvorligt. Læs mere