<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Lad eleverne komme tilbage på efterskolerne

En efterskole er bogstaveligt talt en boble, så hvad er problemet?

Forleden holdt jeg foredrag på en efterskole, via Teams. Jeg siger som regel ja til den slags forespørgsler, fordi jeg har rigtig meget sympati for efterskolerne. Jeg har selv gået på efterskole, så derfor føler jeg, at hver gang jeg er på besøg på en efterskole, så er det et lille glimt af en tid, der var helt fantastisk. Derfor kan jeg udmærket forstå, hvor ubærligt det er, at efterskoleeleverne er sendt hjem på ubestemt tid.

Et ophold på en efterskole er en tid som ikke kommer igen – det er et eller to meget intense år. Nu har Covid-19 og nedlukningen stjålet en stor del af den tid, der skulle være med til at danne og forme i tusindvis af unge mennesker.

En efterskole er bogstaveligt talt en boble, så det burde være lige for at åbne efterskolerne op igen. Det kunne gøres med test før ankomst til skolen og med test før de unge mennesker igen bliver løsladt til gaden. Ideelt set, så burde eleverne ikke forlade efterskolen, før at tingene bliver normale igen. Jeg er helt sikker på, at man sammen med efterskolerne hurtigt kan finde nogle modeller for, hvordan skolerne kan komme i gang igen – uden at sætte smittesituationen over styr.

Ind til videre så nøler regeringen med hvad der skal til før, at der sker en yderligere genåbning. Lad os tage genåbningen skridt for skridt og her bør et af de første skridt være at lade eleverne komme tilbage på efterskolerne.   

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
02.03.21, 20:40
Vi skal kunne rumme hinandens holdninger og meninger til coronavirussen. En ting er, hvad myndighederne laver af regler og love, men en anden og mindst lige så vigtig ting er, at vi som befolkning accepterer hinandens forskelligheder. Læs mere
Af Nauja Lynge
02.03.21, 20:14
Mærkeligt er det i hvert fald at Danmark regner på en anden måde end nabolande i EU.   Læs mere
Af Gitte Seeberg
02.03.21, 09:16
Lad vaccinerne blive i Israel og komme palæstinenserne til gavn. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
02.03.21, 06:00
Tre ting vi har lært: Kvinder er dygtige til kriseledelse. Videnskab er afgørende for vores overlevelse. De rige bliver nødt til at hjælpe de fattige, hvis pandemier skal undgås. Læs mere
Af Nauja Lynge
01.03.21, 20:08
Danmark kan ikke bidrage, før der kommer en større forståelse for at problemet opstår i Grønland. Læs mere
Af Naser Khader
01.03.21, 17:54
Det er efterhånden en offentlig hemmelighed, at udviste bandemedlemmer kan bosætte sig i det sydlige Spanien, uden at de spanske myndigheder tilsyneladende kærer sig om det. Vi er til grin. Det minder om C. V. Jørgensens Costa Del Sol. Læs mere
Af Isabella Arendt
01.03.21, 17:26
Jeg havde næsten forventet, at DF ville slække på ligestilling og menneskerettighederne. Jeg er dog forundret over, at hverken Søren Pape eller Jakob Ellemann-Jensen siger fra. Hvor blev de anstændige borgerlige af? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
01.03.21, 12:58
Kender Dansk Folkeparti slet ikke antisemitismens historie? Tier og samtykker de andre partiledere? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
28.02.21, 22:15
De vil skabe revolution, bekæmpe den hvide mand og gøre op med objektiv forkning Læs mere