<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Shaming og udskamning er en central del af regeringens strategi til bekæmpelse af Covid-19

Det er urimeligt at presse forældrene til at holde deres børn hjemme

Det er på tide, at regeringen beslutter sig for om daginstitutionerne er åbne eller ej. Forældre landet over er sat i en urimelig situation, hvor de opfordres til at lade børnene blive hjemme samtidig med at de fortsat skal arbejde. Med regeringens passiv-aggressive anbefalinger, så er konflikten sådan set tørret af på forældrene, eftersom de skal diskutere med enten børnehaven eller arbejdsgiveren om de skal blive hjemme.

I Københavns Kommune er der et fremmøde på 60 procent i daginstitutionerne. Mange kan helt sikkert arbejde hjemmefra eller er hjemsendt. Så er det selvfølgelig helt rigtigt at holde sine børn hjemme. Men, gør det sig virkeligt gældende for så stor en del af de københavnske børnefamilier? Næppe, mange er udsat for et mere eller mindre udtalt pres for at holde børnene hjemme. Jeg har sågar hørt om en institution, hvor der i døren var opsat et skilt, hvor der stod at ”regeringen og fagforeningerne opfordrer til, at I holder jeres børn hjemme”.  

Det er ganske enkelt ikke rimeligt, at presse forældrene til ikke at aflevere deres børn ved hjælp af udskamning og shaming. Lad gå, at regeringen har brugt den strategi overfor IKEA, men overfor helt almindelige børnefamilier, der må jeg sige at der går grænsen. Må jeg også lige i alt stilfærdighed gøre opmærksom på, at en plads i en vuggestue koster 3950 kr. om måneden. Det er ret mange penge at betale for ikke at benytte sin plads.

Jeg er med på at der er mange smittetilfælde blandt pædagogerne, men faktum er, at børn i væsentligt mindre grad bærer smitten end voksne. Det var konklusionen efter forårets nedlukning, at netop lukningen af daginstitutioner havde en meget lille effekt i forhold til at begrænse smitten. Et effektivt greb til at begrænse smitterisikoen endnu mere er at børnene opholder sig udenfor det meste af dagen. Så er de tilmed dejligt trætte, når de kommer hjem.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.21, 15:35
Det er artige sager, hvad tilhængerne af masseindvandring har kaldt os andre. Læs mere
Af Henrik Højlund
13.01.21, 15:16
Coronaepidemien forstærker øjensynlig argumentationen mod Guds eksistens. Men det ser ikke bedre ud uden Gud. Læs mere
Af Søren Gade
13.01.21, 10:48
Det glæder mig, at det i går kom frem, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol mener, at Højesterets afgørelse om at udvise bandelederen Shuaib Khan var helt på sin plads. Læs mere