<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mink-Mogens er oplagt kandidat til formand for Region Hovedstaden

Indenfor Socialdemokratiet er der altid nogle poster man kan dele ud af

Meget tyder på at fødevareminister Mogens Jensen er lige så færdig, som den minkbranche han og regeringen er i færd med at aflive. Fødevareministeren gav ordre til at aflive alle danske mink uden at der var lovhjemmel til det. Nu lyder det så at ”det skulle gå hurtigt” og ”kommunikationen har været uklar”. Mogens Jensen kan vist godt begynde at se sig om efter den traditionsrige overdragelsesgave til sin efterfølger som minister. Og i øvrigt håbe på at han ikke bliver genstand for en Mink-Kommission, Aflivnings-Kommission eller hvad et sådanne efterspil ellers kunne hedde.

I modsætning til minkavlerne, der må se deres levebrød og livsværk forsvinde, så tegner fremtiden trods alt mere lys for Jensen. Han er nemlig socialdemokrat og indenfor Socialdemokratiet er der altid nogle poster man kan dele ud af, eksempelvis overborgmester i København. Sådan har dækningen i hvert fald været af en anden Jensens lidet flatterende sortie fra det politiske liv, hvor man som udenforstående må have troet, at den post fordeles af hovedbestyrelsen for Socialdemokratiet i København og med endelig velsignelse fra statsministeren.

Hvor om alting er, så betyder Sophie Hæstrup Andersens kandidatur til overborgmesterposten, at posten som formand for Region Hovedstaden er ledig. Det kunne være en næsten værdig afgang for Mogens Jensen. Gagen svarer nogenlunde til en minister ditto, pressen og vælgernes bevågenhed er minimal og opgaverne er i alt væsentlighed begrænset til at bestyre sygehusvæsnet. Her er der forhåbentlig ikke nogen der skal aflives, hvorfor mindre kan gå galt.

Kort sagt, gemt og glemt på Regionsgården i Hillerød, eller hvor den nu ligger.

Det er selvfølgelig en karikeret udlægning af den virkelighed, hvor der ikke er meget at grine af for de berørte minkavlerne, men således kan Mogens Jensen blive lempet ud af døren uden at statsministeren skal påtage sig ansvaret for en både tvivlsom og indiskutabel ulovlig beslutning. Og det er vel dét, det i virkeligheden drejer sig om?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Rune Lund
05.12.20, 00:33
- bilaftale mangler ambitioner Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.12.20, 16:41
Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister) Læs mere
Af Alex Vanopslagh
04.12.20, 13:28
Mette Frederiksens stort anlagte frikommuneforsøg viser desværre endnu en gang, at hun altid sætter systemet over borgeren. Prisen er dyr og dårlig velfærd. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
04.12.20, 13:25
Konkurrence på velfærdsområdet er en god ting Læs mere
Af Christina Egelund
04.12.20, 13:08
Folketinget har en enestående mulighed for at vise, at det ikke længere lader sig blænde af hverken politisk farve eller venskaber når det kommer til at genrejse retsstaten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere
Af Annika Smith
03.12.20, 16:20
At stille bind og tamponer frit til rådighed på offentlige toiletter kan derfor også kun gå for langsomt Læs mere