<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hurra for Trumps store bedrift med at skabe fred i Mellemøsten

Trump burde kunne trække Nobels Fredspris hjem, selvom det skurrer lidt i ørene.

Forhåbentligt går vi nu ind i de sidste måneder med Donald Trump som amerikansk præsident. Manden har været en katastrofe og har fra første dag i Det Hvide Hus bidraget målrettet til at underminere USA’s rolle som leder af den frie verden.

Der kan ikke siges meget godt om Trumps præsidentskab, men der er dog en meget markant undtagelse: Det er ganske enkelt en monumental bedrift, at det er lykkedes at få Israel og De Forenede Arabiske Emirater (UAE) til at indgå diplomatiske relationer. Udover Egypten og Jordan er der ingen af de arabiske lande som anerkender Israel, men nu er UAE kommet med i det fornemme selskab – og flere er på vej. Oman har allerede tilkendegivet, at de vil gå samme vej, og mon ikke Saudi-Arabien ender med, undskyld udtrykket, at blive den helt store appelsin i turbanen? Det burde faktisk kunne trække Nobels Fredspris hjem, selvom det skurrer lidt i ørene!.Det er i alles interesse, at de arabiske lande normaliserer forholdet til Israel. Det skaber grobund for samhandel og udveksling mellem landene og det bliver alle både rigere og klogere af. Det er i den grad også i det palæstinensiske folks interesse med en normalisering af forholdene i regionen, men de palæstinensiske ledere har valgt en ”alt eller intet strategi”. Det kommer der ikke særligt meget ud af,og så længe det er dén blindgyde, som det palæstinensiske selvstyre insisterer på at presse sig selv op i, så bliver vilkårene for almindelige palæstinensere ikke bedre.

Desværre er det fortsat meget rigtigt i det, den israelske politiker og diplomat Abba Eban sagde om palæstinenserne: ”De misser aldrig en mulighed for at misse en mulighed.”

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
21.10.20, 13:50
Hvis han har, er både målinger og medier til grin. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.10.20, 08:53
Tegningerne er en central del af den nyere Danmarkshistorie. Det skal alle skolebørn kende til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.10.20, 07:51
Hvorfor er justitsministeren så dårligt orienteret om fængselsbetjentenes forhold. Hvorfor snakker ministeren uden at handle. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
21.10.20, 01:02
Med spørgsmål og udveksling skal demokratier bestå Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.20, 13:02
Jeg ved ikke, hvordan I andre har det, men jeg har nået kvalmegrænsen. Læs mere
Af Jens Kindberg
20.10.20, 11:06
Kære SF og Enhedslisten – I har nu en gylden mulighed for at få nedbragt pelsdyrproduktion i Danmark, og Socialdemokratiet har fundet pengene for jer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.20, 07:47
MeToo er den nye magt, som medierne må behandle lige så kritisk, som andre magter behandles. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
19.10.20, 12:13
Hvorfor reagerer statsministeren ikke på, at en dansk lærer er blevet svinet til efter at have skrevet en støtteerklæring til den franske lærer, der blev halshugget? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.20, 11:17
Endnu en pind til ligkisten med venstreorienteret, socialkonstruktivistisk tankegang. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.10.20, 12:25
Tænk, hvis tanken om at sagsøge skulle mutere til andre erhvervsdrivende. Danmark har ikke brug for flere økonomiske og sundhedsfarlige udfordringer. Læs mere