<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

At kunne rejse væk fra Danmark er en lise for sjælen

Vi bor i et lille land, og derfor har vi brug for at komme ud og suge nye indtryk til os

Udsigten til at skulle holde ferie i Danmark hele sommeren var nærmest ubærlig. Ingen tvivl om, at det er hyggeligt at sidde i sommerhuset og spise fiskefrikadeller fra havnen i Rønbjerg, mens regnen slår mod ruden, men fire uger bag nedlukkede grænsebomme ville have været for meget af det gode.

Under nedlukningen tog jeg mig selv i flere gange at drømme mig til Fleggaard. Hvem der dog bare kunne shoppe billige dåseøl og bleer, men det var bogstaveligt talt lukket land.

Nu er grænserne til de fleste EU-lande heldigvis åbnet igen, og vi kan få lov til at rejse næsten frit rundt i Europa. Det er en lise for sjælen – intet mindre. Dels fordi vi er ved at få styr på smitten og ved, hvad der virker. Og ikke mindst fordi vi har fået vores frihed og EU-sikrede rettighed til at rejse frit tilbage.

Vi bor i et lille land, og derfor har vi brug for at komme ud og suge nye indtryk til os. Ellers så får vi småstatskuller, islam på hjernen, eller de i forvejen små sko begynder at trykke endnu mere.

En af de største farer ved corona er ud over sygdommen i sig selv, at vi bliver bange for udlandet. Netop den frygt har regeringen effektivt omsat til politik i form af restriktive indrejseregler til Danmark. Turister skal overnatte mindst seks dage, og de skal i praksis holde sig væk fra København. Det er tiltag, som spiller på frygten for udlandet, hvorimod de sundhedsfaglige argumenter er mere end svære at få øje på. Det har en øjeblikkelig negativ økonomisk effekt for turisterhvervet og især de københavnske hoteller, men der er også en længerevarende negativ virkning i form af større forsigtighed og skepsis over for alt, der kommer udefra. Det kan komme til at koste Danmark dyrt, for vi lever af at handle med udlandet.

Der er som sagt intet i vejen med Danmark, men hvis man ikke kommer uden for den snævrende andedam en gang imellem, så glemmer man at sætte pris på vores fantastiske land.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
01.12.20, 09:30
Råd til vordende sportsstjerner: Vogt jer for hold og sponsorer, der siger, de går ind for ”mangfoldighed”. Læs mere
Af Nauja Lynge
01.12.20, 07:22
Den skaber nysgerrighed om juletraditioner i Grønland, Færøerne og Danmark.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
01.12.20, 00:45
Fremgangsmåden dokumenterer, at regeringen kører på pumperne. Skibet synker Læs mere
Af Martin Ågerup
30.11.20, 21:41
Et oplevelsesgavekort på 1.000 kr. til 3 mio. danskere er statsstøttet smittespredning Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.20, 08:29
DFs nye forslag rummer et afgørende perspektiv for at redde et samlet Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
30.11.20, 07:22
Usandsynligt at Kim Kielsen fortsætter som landsstyreformand. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
29.11.20, 23:42
Hvad blev der af ansvarsfølelsen og fællesskabet, hvis det enkelte land sætter egne økonomiske interesser over Europas borgeres helbred? Læs mere
Af Mikael Jalving
29.11.20, 10:00
Den socialdemokratiske regering sniksnakker om Muhammed og overlader problemerne til næste generation. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
28.11.20, 01:48
At forlade trygge velfærdsdanmark for at tilslutte sig ISIS gør det svært at tro på, at selvsamme mennesker vil dele værdier med det velfærdssamfund, de vendte ryggen. Læs mere
Af Utku H. Güzel
27.11.20, 21:03
Hvor stiller det så os helt almindelig dødelige? Ja, vi ser vel bare pænt på, imens politikerne - altså de mennesker, som vi ikke stoler på, men som styrer landet og sætter reglerne for, hvad vi må og ikke må m.m., endnu engang udstiller deres hykleri. Læs mere