Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tudetosset at børn ikke må komme i daginstitution, hvis de har været i udlandet

Fagligheden har det svært i kampen mod statsministerens mavefornemmelser

Statsministeren insisterer på, at vi alle skal holde os hjemme i sommer. Statsministeren ved nemlig bedst! Dog kan vi, hvis vi partout vil udenlands, få lov til at rejse til Island, Norge eller Harzen. Og så ellers ikke videre ud i verden!

Rejsevejledningerne er helt til hest, for de fraråder danskerne at rejse til lande, som har mindre smittetryk end i Danmark. Det giver ingen mening og er dybt utroværdigt. Hjemme skal vi dog blive for enhver pris, og derfor har regeringen nu skruet tommelskruerne på overfor de formastelige børnefamilier, som kunne finde på at rejse til Luxembourg eller andre eksotiske steder. For hvis man har vovet sig til nogle af de forbudte lande, så må ens børn ikke komme i skole eller daginstitution i 14 dage. Også selvom man har besøgt lande, hvor der nærmest ikke er skyggen af corona.

Meget tyder på, at Børne- og Undervisningsministeriet godt er klar over, at de befinder sig på gyngende juridisk grund, så derfor har ministeriet i deres skrivelse til kommunerne skrevet, ”at daginstitutioner kan og bør afvise børn, der har været ude at rejse”. De tør ikke skrive ”skal”, og dermed er det endelige ansvar tørret af på kommunerne.

Det rejser naturligvis en række spørgsmål, for hvem skal i sidste ende afgøre, om et barn skal afvises i døren? Må daginstitutionerne snage på Facebook, for at se om et barn rent faktisk har været ved Bodensøen i Tyskland, eller om det var Gardasøen i Italien? Må man køre igennem Sverige for at komme til ”lovlig Norge”, eller udløser det også 14 dage i skammekrogen?

Med andre ord, så har regeringen indført sjuskede og meningsløse regler, der ikke er bundet i myndighedernes anbefalinger, men statsministerens egen mavefornemmelse. Det er beskæmmende og et indgreb i vores frihed og de rettigheder, vi har som borgere i Danmark og EU.
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet, lukning af domstolene og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere