Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tudetosset at børn ikke må komme i daginstitution, hvis de har været i udlandet

Fagligheden har det svært i kampen mod statsministerens mavefornemmelser

Statsministeren insisterer på, at vi alle skal holde os hjemme i sommer. Statsministeren ved nemlig bedst! Dog kan vi, hvis vi partout vil udenlands, få lov til at rejse til Island, Norge eller Harzen. Og så ellers ikke videre ud i verden!

Rejsevejledningerne er helt til hest, for de fraråder danskerne at rejse til lande, som har mindre smittetryk end i Danmark. Det giver ingen mening og er dybt utroværdigt. Hjemme skal vi dog blive for enhver pris, og derfor har regeringen nu skruet tommelskruerne på overfor de formastelige børnefamilier, som kunne finde på at rejse til Luxembourg eller andre eksotiske steder. For hvis man har vovet sig til nogle af de forbudte lande, så må ens børn ikke komme i skole eller daginstitution i 14 dage. Også selvom man har besøgt lande, hvor der nærmest ikke er skyggen af corona.

Meget tyder på, at Børne- og Undervisningsministeriet godt er klar over, at de befinder sig på gyngende juridisk grund, så derfor har ministeriet i deres skrivelse til kommunerne skrevet, ”at daginstitutioner kan og bør afvise børn, der har været ude at rejse”. De tør ikke skrive ”skal”, og dermed er det endelige ansvar tørret af på kommunerne.

Det rejser naturligvis en række spørgsmål, for hvem skal i sidste ende afgøre, om et barn skal afvises i døren? Må daginstitutionerne snage på Facebook, for at se om et barn rent faktisk har været ved Bodensøen i Tyskland, eller om det var Gardasøen i Italien? Må man køre igennem Sverige for at komme til ”lovlig Norge”, eller udløser det også 14 dage i skammekrogen?

Med andre ord, så har regeringen indført sjuskede og meningsløse regler, der ikke er bundet i myndighedernes anbefalinger, men statsministerens egen mavefornemmelse. Det er beskæmmende og et indgreb i vores frihed og de rettigheder, vi har som borgere i Danmark og EU.
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
02.08.20, 20:20
Sverige vil synke ned i et dybt mørke i kraft af forandringerne i sammensætningen af befolkningen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
02.08.20, 15:06
Hvem er egentlig mest uværdig. Den tvungne eller den tvingende? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
31.07.20, 12:00
Det er oprørende, at hospitalernes manglende hygiejne kræver tusinder af menneskeliv. Læs mere
Af Nauja Lynge
31.07.20, 10:43
Hovedingrediensen i fordomme mod grønlændere er selvstyrets sejlende sociale område og dansk uvidenhed.   Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.07.20, 09:44
Engang var Danmark også dansk syd for den nuværende sønderjyske grænse. I løbet få årtier blev det fortysket. Og forsvandt for altid for Danmark. Læs mere
Af Isabella Arendt
30.07.20, 20:59
Morten Messerschmidt er i dag ude med udtalelser om, at han og DF skal gå til kamp for kristne værdier. Desværre har han fuldstændig misforstået, hvad kristne værdier er. Det er farligt! Læs mere
Af Henrik Højlund
30.07.20, 17:45
Coronapandemien har endnu en gang rejst det gamle spørgsmål om Guds troværdighed. Hvordan kan så meget lidelse finde sted i verden, hvis Gud er god og almægtig? Men det spørgsmål er kun for alvor relevant, hvis Gud kun er Gud på menneskets præmisser. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
30.07.20, 15:16
Vi bor i et lille land, og derfor har vi brug for at komme ud og suge nye indtryk til os Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.07.20, 00:26
Det er da en besnærende forklaring, ikke sandt? Eneste problem er, at den er løgn. Læs mere