<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tudetosset at børn ikke må komme i daginstitution, hvis de har været i udlandet

Fagligheden har det svært i kampen mod statsministerens mavefornemmelser

Statsministeren insisterer på, at vi alle skal holde os hjemme i sommer. Statsministeren ved nemlig bedst! Dog kan vi, hvis vi partout vil udenlands, få lov til at rejse til Island, Norge eller Harzen. Og så ellers ikke videre ud i verden!

Rejsevejledningerne er helt til hest, for de fraråder danskerne at rejse til lande, som har mindre smittetryk end i Danmark. Det giver ingen mening og er dybt utroværdigt. Hjemme skal vi dog blive for enhver pris, og derfor har regeringen nu skruet tommelskruerne på overfor de formastelige børnefamilier, som kunne finde på at rejse til Luxembourg eller andre eksotiske steder. For hvis man har vovet sig til nogle af de forbudte lande, så må ens børn ikke komme i skole eller daginstitution i 14 dage. Også selvom man har besøgt lande, hvor der nærmest ikke er skyggen af corona.

Meget tyder på, at Børne- og Undervisningsministeriet godt er klar over, at de befinder sig på gyngende juridisk grund, så derfor har ministeriet i deres skrivelse til kommunerne skrevet, ”at daginstitutioner kan og bør afvise børn, der har været ude at rejse”. De tør ikke skrive ”skal”, og dermed er det endelige ansvar tørret af på kommunerne.

Det rejser naturligvis en række spørgsmål, for hvem skal i sidste ende afgøre, om et barn skal afvises i døren? Må daginstitutionerne snage på Facebook, for at se om et barn rent faktisk har været ved Bodensøen i Tyskland, eller om det var Gardasøen i Italien? Må man køre igennem Sverige for at komme til ”lovlig Norge”, eller udløser det også 14 dage i skammekrogen?

Med andre ord, så har regeringen indført sjuskede og meningsløse regler, der ikke er bundet i myndighedernes anbefalinger, men statsministerens egen mavefornemmelse. Det er beskæmmende og et indgreb i vores frihed og de rettigheder, vi har som borgere i Danmark og EU.
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
25.11.20, 11:12
En blå regering havde ikke overlevet en skandale som denne i 48 timer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
25.11.20, 09:16
Regeringens utilgivelige, sundhedsfarlige svineri nær badesø Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.11.20, 16:09
Hvad man vidste i forvejen, er nu grundigt, videnskabeligt belyst Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.11.20, 10:57
Begravede mink i forrådnelse er allerede kommet op til overfladen Læs mere
Af Nauja Lynge
24.11.20, 10:04
Borgerne mister den grundlæggende tro på at loven overholdes, og at demokratiet altid skal være søjlen, der rager op over alt andet. Læs mere
Af Rune Lund
24.11.20, 09:30
- uambitiøst forslag til grøn skattereform fra regeringen Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.11.20, 13:17
De dræbte mink i massegravene kan være farlige for drikkevandskvaliteten og dermed for folkesundheden, Mette Frederiksen Læs mere
Af Mikael Jalving
22.11.20, 10:00
Islam har altid handlet om magt og autoritet i nutiden. Nu har sognepræsten i Skive skrevet en vejviser til Muhammed, der er værd at læse. Læs mere
Af Marie Høgh
21.11.20, 22:08
Med et nyt lovforslag om tvangsoversættelse af alle prædikener på andre sprog end dansk sætter regeringen uden at blinke åndsfriheden over styr. Ja ja – jeg ved godt, det har til formål at ramme islamister, men tror regeringen selv på, at den derved forhindrer terror, død og ødelæggelse og islamisering af Vesten? Næppe. Men intet skal gå under regeringens radar – heller ikke åndelige forhold. Hjerteforhold – som troen er. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.11.20, 21:53
Skal man være fanatisk? Nej! Skal man være realist i forhold til etnicitet? Lige så meget ja! Læs mere