<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvad får Mette Frederiksen til at tro, at hun er klogere end tyskerne?

Tyskland fjerner rejserestriktionerne, mens Danmark stædigt holder fast uden sundhedsfagligt belæg

En af vores vigtigste rettigheder som europæere er, at vi kan rejse frit rundt i hele unionen. Det er en rettighed, vi har taget for givet, men under Corona har vores rettigheder været suspenderet. Det er vel til at leve med, hvis der var gode sundhedsfaglige argumenter for at smække grænsebommen i. Det er der bare ikke. Seneste eksempel på dette er, at Tyskland fjerner rejserestriktionerne overfor de øvrige EU-lande fra d. 15. juni.

Naturligvis kan man jo bare blæse Udenrigsministeriets anbefalinger en lang march og så pakke bilen eller finde en billet med Ryanair mod sydens sol. For det er ikke ulovligt at rejse ud af landet, men forsikringen dækker højst sandsynligt ikke, og dertil kommer den sociale udskamning af dem, som trodser statsmagtens ord.

Så i praksis er vores rettigheder sat ud af kraft, indtil at statsministerens mavefornemmelse ændrer sig. Og det er netop det, der er hele problemet. Danskernes mulighed for at rejse ud af landet og turistbranchens mulighed for at byde udenlandske turister velkommen er ikke styret af sundhedsfaglige vurderinger. For hvis Tyskland kan lukke op for lande, som har et væsentligt lavere smittetryk end Danmark, hvorfor i alverden kan vi så ikke gøre det samme? Hvad er det, som statsministeren ved, som de tyske myndigheder ikke er klar over? Det kan vi ikke få svar på, og det er et problem.

Da epidemien var på sit højeste, så var det nødvendigt at træffe hurtige beslutninger, men nu står vi ikke længere på en brændende platform sundhedsmæssigt – det gør vi til gengæld økonomisk. Derfor bør vi se nærmere på, hvad kompetente myndigheder gør i andre lande frem for at køre et solorit, som sætter vores frihedsrettigheder over styr, samtidig med at regningen bliver astronomisk.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
01.12.20, 09:30
Råd til vordende sportsstjerner: Vogt jer for hold og sponsorer, der siger, de går ind for ”mangfoldighed”. Læs mere
Af Nauja Lynge
01.12.20, 07:22
Den skaber nysgerrighed om juletraditioner i Grønland, Færøerne og Danmark.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
01.12.20, 00:45
Fremgangsmåden dokumenterer, at regeringen kører på pumperne. Skibet synker Læs mere
Af Martin Ågerup
30.11.20, 21:41
Et oplevelsesgavekort på 1.000 kr. til 3 mio. danskere er statsstøttet smittespredning Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.20, 08:29
DFs nye forslag rummer et afgørende perspektiv for at redde et samlet Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
30.11.20, 07:22
Usandsynligt at Kim Kielsen fortsætter som landsstyreformand. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
29.11.20, 23:42
Hvad blev der af ansvarsfølelsen og fællesskabet, hvis det enkelte land sætter egne økonomiske interesser over Europas borgeres helbred? Læs mere
Af Mikael Jalving
29.11.20, 10:00
Den socialdemokratiske regering sniksnakker om Muhammed og overlader problemerne til næste generation. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
28.11.20, 01:48
At forlade trygge velfærdsdanmark for at tilslutte sig ISIS gør det svært at tro på, at selvsamme mennesker vil dele værdier med det velfærdssamfund, de vendte ryggen. Læs mere
Af Utku H. Güzel
27.11.20, 21:03
Hvor stiller det så os helt almindelig dødelige? Ja, vi ser vel bare pænt på, imens politikerne - altså de mennesker, som vi ikke stoler på, men som styrer landet og sætter reglerne for, hvad vi må og ikke må m.m., endnu engang udstiller deres hykleri. Læs mere