Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Børn bliver taget som gidsel i kønspolitisk kamp i københavnsk daginstitution

Det er vrøvl for alle skattekronerne, når man ikke må sige ”drenge og piger” men kun ”børn”

Børn skal have lov til at være børn og skal ikke påduttes deres forældres skøre påfund så som ideen om, at forskellen mellem mænd og kvinder er en social konstruktion. Nu er en københavnsk daginstitution gået med på den identitetspolitiske bølge og har vedtaget, at man ikke siger ”piger og drenge”, men ”børn” eller ”personer”. Det er jo til at grine af, hvis det ikke var fordi, at det går ud over børnene.

Det lyder fra institutionslederen, at det er et "ønske fra forældrene". Undskyld mig, men det gør da ikke sagen bedre. Det burde da netop være en institutionsleders opgave at sige fra overfor den slags vrøvl. I stedet har institutionen valgt at arbejde med ”inkluderende sprogbrug”. Jeg er stor tilhænger af, at vores daginstitutioner har forskellige profiler - nogle har fokus på det musiske, andre på idræt eller noget helt tredje. Det er trods alt noget, alle kan se sig selv i. Men at udvande forskellen mellem drenge og piger er noget, som burde høre til i en ph.d.-afhandling fra RUC og ikke i en almindelig daginstitution.

Resten af samfundet er jo ikke indrettet efter en snæver og socialkonstruktivistisk forståelse af verden. Udenfor de sojamælkdrikkende cirkler på Vesterbro, så er man ikke normkritiske, men forholder sig rent faktisk til de normer, som gælder i vores samfund. Det er ikke stokkonservativt, det er sådan set bare sund fornuft, som de fleste danskere abonnerer på.

Er der nogle børn, der er i tvivl om, hvorvidt piger kan blive politibetjente eller tænde et bål, fordi de ikke har været udsat for normkritisk pædagogik? Næppe. Man gør noget til et problem, som ikke er et problem, og i den øvelse bliver børnene taget som gidsel.

Staten skal ikke lovgive om, hvordan vi opdrager vores børn. Men de tilbud, som det offentlige stiller til rådighed, bør være af en karakter, hvor alle føler sig hjemme. Her kommer den munkefeministiske og normkritiske pædagogik i al dens virkelighedsfjerne vås til kort. For det er kun de færreste, som føler sig hjemme i et sådanne univers, hvor alting er vendt på hovedet og hvor alting er til diskussion.

Resten af landet må jo tro, at vi er skrupskøre i København.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere