<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Børn bliver taget som gidsel i kønspolitisk kamp i københavnsk daginstitution

Det er vrøvl for alle skattekronerne, når man ikke må sige ”drenge og piger” men kun ”børn”

Børn skal have lov til at være børn og skal ikke påduttes deres forældres skøre påfund så som ideen om, at forskellen mellem mænd og kvinder er en social konstruktion. Nu er en københavnsk daginstitution gået med på den identitetspolitiske bølge og har vedtaget, at man ikke siger ”piger og drenge”, men ”børn” eller ”personer”. Det er jo til at grine af, hvis det ikke var fordi, at det går ud over børnene.

Det lyder fra institutionslederen, at det er et "ønske fra forældrene". Undskyld mig, men det gør da ikke sagen bedre. Det burde da netop være en institutionsleders opgave at sige fra overfor den slags vrøvl. I stedet har institutionen valgt at arbejde med ”inkluderende sprogbrug”. Jeg er stor tilhænger af, at vores daginstitutioner har forskellige profiler - nogle har fokus på det musiske, andre på idræt eller noget helt tredje. Det er trods alt noget, alle kan se sig selv i. Men at udvande forskellen mellem drenge og piger er noget, som burde høre til i en ph.d.-afhandling fra RUC og ikke i en almindelig daginstitution.

Resten af samfundet er jo ikke indrettet efter en snæver og socialkonstruktivistisk forståelse af verden. Udenfor de sojamælkdrikkende cirkler på Vesterbro, så er man ikke normkritiske, men forholder sig rent faktisk til de normer, som gælder i vores samfund. Det er ikke stokkonservativt, det er sådan set bare sund fornuft, som de fleste danskere abonnerer på.

Er der nogle børn, der er i tvivl om, hvorvidt piger kan blive politibetjente eller tænde et bål, fordi de ikke har været udsat for normkritisk pædagogik? Næppe. Man gør noget til et problem, som ikke er et problem, og i den øvelse bliver børnene taget som gidsel.

Staten skal ikke lovgive om, hvordan vi opdrager vores børn. Men de tilbud, som det offentlige stiller til rådighed, bør være af en karakter, hvor alle føler sig hjemme. Her kommer den munkefeministiske og normkritiske pædagogik i al dens virkelighedsfjerne vås til kort. For det er kun de færreste, som føler sig hjemme i et sådanne univers, hvor alting er vendt på hovedet og hvor alting er til diskussion.

Resten af landet må jo tro, at vi er skrupskøre i København.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
25.11.20, 11:12
En blå regering havde ikke overlevet en skandale som denne i 48 timer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
25.11.20, 09:16
Regeringens utilgivelige, sundhedsfarlige svineri nær badesø Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.11.20, 16:09
Hvad man vidste i forvejen, er nu grundigt, videnskabeligt belyst Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.11.20, 10:57
Begravede mink i forrådnelse er allerede kommet op til overfladen Læs mere
Af Nauja Lynge
24.11.20, 10:04
Borgerne mister den grundlæggende tro på at loven overholdes, og at demokratiet altid skal være søjlen, der rager op over alt andet. Læs mere
Af Rune Lund
24.11.20, 09:30
- uambitiøst forslag til grøn skattereform fra regeringen Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.11.20, 13:17
De dræbte mink i massegravene kan være farlige for drikkevandskvaliteten og dermed for folkesundheden, Mette Frederiksen Læs mere
Af Mikael Jalving
22.11.20, 10:00
Islam har altid handlet om magt og autoritet i nutiden. Nu har sognepræsten i Skive skrevet en vejviser til Muhammed, der er værd at læse. Læs mere
Af Marie Høgh
21.11.20, 22:08
Med et nyt lovforslag om tvangsoversættelse af alle prædikener på andre sprog end dansk sætter regeringen uden at blinke åndsfriheden over styr. Ja ja – jeg ved godt, det har til formål at ramme islamister, men tror regeringen selv på, at den derved forhindrer terror, død og ødelæggelse og islamisering af Vesten? Næppe. Men intet skal gå under regeringens radar – heller ikke åndelige forhold. Hjerteforhold – som troen er. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.11.20, 21:53
Skal man være fanatisk? Nej! Skal man være realist i forhold til etnicitet? Lige så meget ja! Læs mere