<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Børn bliver taget som gidsel i kønspolitisk kamp i københavnsk daginstitution

Det er vrøvl for alle skattekronerne, når man ikke må sige ”drenge og piger” men kun ”børn”

Børn skal have lov til at være børn og skal ikke påduttes deres forældres skøre påfund så som ideen om, at forskellen mellem mænd og kvinder er en social konstruktion. Nu er en københavnsk daginstitution gået med på den identitetspolitiske bølge og har vedtaget, at man ikke siger ”piger og drenge”, men ”børn” eller ”personer”. Det er jo til at grine af, hvis det ikke var fordi, at det går ud over børnene.

Det lyder fra institutionslederen, at det er et "ønske fra forældrene". Undskyld mig, men det gør da ikke sagen bedre. Det burde da netop være en institutionsleders opgave at sige fra overfor den slags vrøvl. I stedet har institutionen valgt at arbejde med ”inkluderende sprogbrug”. Jeg er stor tilhænger af, at vores daginstitutioner har forskellige profiler - nogle har fokus på det musiske, andre på idræt eller noget helt tredje. Det er trods alt noget, alle kan se sig selv i. Men at udvande forskellen mellem drenge og piger er noget, som burde høre til i en ph.d.-afhandling fra RUC og ikke i en almindelig daginstitution.

Resten af samfundet er jo ikke indrettet efter en snæver og socialkonstruktivistisk forståelse af verden. Udenfor de sojamælkdrikkende cirkler på Vesterbro, så er man ikke normkritiske, men forholder sig rent faktisk til de normer, som gælder i vores samfund. Det er ikke stokkonservativt, det er sådan set bare sund fornuft, som de fleste danskere abonnerer på.

Er der nogle børn, der er i tvivl om, hvorvidt piger kan blive politibetjente eller tænde et bål, fordi de ikke har været udsat for normkritisk pædagogik? Næppe. Man gør noget til et problem, som ikke er et problem, og i den øvelse bliver børnene taget som gidsel.

Staten skal ikke lovgive om, hvordan vi opdrager vores børn. Men de tilbud, som det offentlige stiller til rådighed, bør være af en karakter, hvor alle føler sig hjemme. Her kommer den munkefeministiske og normkritiske pædagogik i al dens virkelighedsfjerne vås til kort. For det er kun de færreste, som føler sig hjemme i et sådanne univers, hvor alting er vendt på hovedet og hvor alting er til diskussion.

Resten af landet må jo tro, at vi er skrupskøre i København.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
06.05.21, 22:20
Dette forslag, hvis det vedtages og gennemføres, kan gøre den socialdemokratiske regering uovervindelig i de næste adskillige valg. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
06.05.21, 14:45
Det giver ganske enkelt ikke mening, det som foregår på Christiansborg. Læs mere
Af Annika Smith
06.05.21, 13:45
Hvornår forstår politikerne, at migræne også er deres hovedpine? Læs mere
Af Uffe Elbæk
06.05.21, 05:30
Der ruller en politisk tidsånd hen over det land, jeg har boet i hele mit liv, som jeg hverken forstår eller er enig i. Læs mere
Af Isabella Arendt
05.05.21, 16:11
Landbrugsforhandlingerne er igang. KD bidrager specifikt med at sikre en teknologineutral tilgang. Det har den praktisk fordel, at vi slipper for at skulle lovgive og ændre lovene efterhånden som dansk landbrug finder på nye idéer - og det er trods alt det klogeste for alle. Læs mere
Af Mikael Jalving
05.05.21, 15:10
Europæerne – og Socialdemokratiet – kan med fordel studere deres egen historie lidt mere. Læs mere
Af Henrik Dahl
05.05.21, 14:40
En litterat mener ikke, at vi kan synge "Den danske sang er en ung blond pige" – fordi forfatteren Kai Hoffmann ifølge ham var racist. Det er en opvisning i, hvor farlig "woke-ismen" er. Læs mere
Af Martin Ågerup
05.05.21, 12:06
Kravet om pladsbillet er meningsløs og håndhæves ikke. Drop det Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
05.05.21, 08:19
Floridas republikanere laver valgrestriktioner, der rammer egne vælgere. Læs mere
Af Utku H. Güzel
04.05.21, 19:21
Det er da helt forståeligt, at statsministeren ikke ville bruge mange kræfter på hendes 1. maj-tale, nu hvor det går så godt herhjemme. Læs mere