<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen, luk så grænsen op!

Lukkede grænser kommer til at koste Danmark milliarder

Genåbningen af Danmark er for alvor kommet i gang. Det er glædeligt, at butikker og restauranter nu kan komme i gang igen. Allermest glæder det mig, at efterskoleeleverne kan komme tilbage. Så langt, så godt.

Desværre har statsministeren også gjort en ihærdig indsats for at drysse malurt i bægeret. Grænserne forbliver lukket, og i løbet af dagen har hun flere gange gentaget, at åbningen af grænserne ikke står øverst på listen. Hvorfor denne insisteren på, at grænserne skal være lukket? Det forstår jeg ikke, for det er i hvert fald ikke i vores egen interesse.

Danmark lever af at handle med omverdenen, og turismen har en enorm betydning for dansk økonomi. Der er absolut intet til hinder for, at man kunne åbne op for sommerhusturisterne fra Tyskland og Norge. Med en reservation i hånden kunne det være et ”anerkendelsesværdigt formål”. Desværre bliver der først taget stilling til det spørgsmål omkring 1. juni. Det er mildest talt vanskelige vilkår for turistbranchen at arbejde med.

Det absurde er, at der ikke er noget sundhedsfagligt belæg for at holde grænserne lukket. Mette Frederiksen har på mange måder håndteret krisen dygtigt, men hendes stædighed i forhold til at smække grænsebommene i kommer til at koste Danmark milliarder.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}