<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

1. maj er aflyst, men skoler og daginstitutioner i Københavns Kommune holder alligevel lukket

Selv i den største krise siden besættelsen holder Københavns Kommune fast i den politiske helligdag

Jeg har aldrig forstået, hvorfor 1. maj skal være en fridag i Københavns Kommune, således at alle skoler er lukket og en stor del af daginstitutionerne ligeledes er lukket.

Det er en fridag, som deler befolkningen og ikke samler, da det er en fejring af en bestemt politisk overbevisning. Og lige netop i år, så burde fridagen droppes på bagkant af at skoler og daginstitutioner har været lukket i flere uger.

Endelig kan forældrene passe deres arbejde uden at skulle jonglere med børnepasning, hjemmeundervisning og møder i Teams eller Zoom. Men, så er der lige skudt en fridag ind og der skal igen findes kreative løsninger for at få dagen til at hænge sammen.

Det er ganske enkelt helt forrykt, at der efter en lang periode, hvor samfundet har været lukket ned, holdes fast i at 1. maj er en fridag, således at skolelærere, pædagoger mv. kan gå til de 1. maj møder som er aflyst. Det giver ingen mening og det er om noget mangel på samfundssind at 1. maj ikke er sløjfet i år.

Tusindvis af ansatte i det private har deres job på spil for tiden, selvstændige kan ses deres livsværk forsvinde uden at de kan gøre noget som helst, men i landets rødeste kommune holder en symbiose af fagforeninger og det socialdemokratiske magtmonopol fast i at 1. maj er hellig. Om så hovedstaden styrtede i grus, så ville 1. maj fortsat være en fridag i Københavns Kommune.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
27.11.20, 14:53
Det sværeste af alt på en sort fredag: At komme arvesynden i hu. Læs mere
Af Marie Høgh
27.11.20, 14:00
Det uhyggelige​ er ikke Mette Frederiksen, men den socialistiske tyrkertrostat som ”den gode hyrde”. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
27.11.20, 10:33
Hver gang man gradbøjer grundloven, så har det utilsigtede konsekvenser. Læs mere
Af Henrik Højlund
26.11.20, 17:38
I den hylende morsomme film ”Retfærdighedens ryttere” er der en underliggende, klog tråd om forskellen på vores udregninger af al tings sammenhæng og den dybere mening med alt. Læs mere
Af Signe Munk
26.11.20, 13:30
De midler, som regeringen lovede til øget rengøring i daginstitutioner, er ikke dukket op. Det sætter personale under yderligere pres – og det går ud over børnene. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
26.11.20, 09:47
Var Coronaen blot en undskyldning for at lukke erhvervet? Læs mere
Af Mikael Jalving
25.11.20, 11:12
En blå regering havde ikke overlevet en skandale som denne i 48 timer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
25.11.20, 09:16
Regeringens utilgivelige, sundhedsfarlige svineri nær badesø Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.11.20, 16:09
Hvad man vidste i forvejen, er nu grundigt, videnskabeligt belyst Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.11.20, 10:57
Begravede mink i forrådnelse er allerede kommet op til overfladen. Endnu et kapitel i minkskandalen kommer bogstaveligt talt frem i lyset. Læs mere