<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Pinligt, at Danmark kun tilbyder at sende ubrugeligt hospitalsudstyr til Italien

Solidariteten med Italien er langt større blandt dem, som har mindre at give af

Italien har indtil videre takket nej til Danmarks tilbud om at udlåne et antal af forsvarets udtjente respiratorer. De er nemlig så forældet, at de ikke kan bruges til COVID-19-patienter. Og så er Danmarks såkaldte ”substantiel pakke af bidrag” jo ikke meget bevendt.

Det, Danmark har kunnet hoste op med, er ganske enkelt under lavmålet. Det må kunne lade sig gøre at finde noget udstyr, som kan gøre nytte, men viljen har ikke været der. Det er den til gengæld blandt andre af Europas lande. Eksempelvis Albanien, som rundt regnet har et bruttonationalprodukt på størrelse med Lolland-Falster. Det fattige Balkanland har evnet at se ud over både egen næsetip og over på den anden side af Adriaterhavet og har derfor sendt 30 sygeplejersker til Italien. Litauen har sendt respiratorer til Italien. Det fremgår dog ikke af artiklen fra Tænketanken Europa, om de er af samme beskaffenhed som de danske. Luxembourgs flyvevåben har bidraget med transport af franske patienter til tyske hospitaler, og sådan kunne man blive ved. Selv kontinentets miniputter og de fattigste europæiske lande har smøget ærmerne op og givet en hånd der, hvor de kunne.

Danmarks indsats er derimod dybt beskæmmende. Vi burde have lidt mere at give af end Albanien, og vores kapacitet på flyområdet er vel forhåbentlig større end Luxembourgs? Ét er sikkert: Solidariteten med Italien er langt større blandt dem, som har mindre at give af, og det kan vi ikke være bekendt!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
27.11.20, 14:53
Det sværeste af alt på en sort fredag: At komme arvesynden i hu. Læs mere
Af Marie Høgh
27.11.20, 14:00
Det uhyggelige​ er ikke Mette Frederiksen, men den socialistiske tyrkertrostat som ”den gode hyrde”. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
27.11.20, 10:33
Hver gang man gradbøjer grundloven, så har det utilsigtede konsekvenser. Læs mere
Af Henrik Højlund
26.11.20, 17:38
I den hylende morsomme film ”Retfærdighedens ryttere” er der en underliggende, klog tråd om forskellen på vores udregninger af al tings sammenhæng og den dybere mening med alt. Læs mere
Af Signe Munk
26.11.20, 13:30
De midler, som regeringen lovede til øget rengøring i daginstitutioner, er ikke dukket op. Det sætter personale under yderligere pres – og det går ud over børnene. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
26.11.20, 09:47
Var Coronaen blot en undskyldning for at lukke erhvervet? Læs mere
Af Mikael Jalving
25.11.20, 11:12
En blå regering havde ikke overlevet en skandale som denne i 48 timer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
25.11.20, 09:16
Regeringens utilgivelige, sundhedsfarlige svineri nær badesø Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.11.20, 16:09
Hvad man vidste i forvejen, er nu grundigt, videnskabeligt belyst Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.11.20, 10:57
Begravede mink i forrådnelse er allerede kommet op til overfladen. Endnu et kapitel i minkskandalen kommer bogstaveligt talt frem i lyset. Læs mere