Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Pinligt, at Danmark kun tilbyder at sende ubrugeligt hospitalsudstyr til Italien

Solidariteten med Italien er langt større blandt dem, som har mindre at give af

Italien har indtil videre takket nej til Danmarks tilbud om at udlåne et antal af forsvarets udtjente respiratorer. De er nemlig så forældet, at de ikke kan bruges til COVID-19-patienter. Og så er Danmarks såkaldte ”substantiel pakke af bidrag” jo ikke meget bevendt.

Det, Danmark har kunnet hoste op med, er ganske enkelt under lavmålet. Det må kunne lade sig gøre at finde noget udstyr, som kan gøre nytte, men viljen har ikke været der. Det er den til gengæld blandt andre af Europas lande. Eksempelvis Albanien, som rundt regnet har et bruttonationalprodukt på størrelse med Lolland-Falster. Det fattige Balkanland har evnet at se ud over både egen næsetip og over på den anden side af Adriaterhavet og har derfor sendt 30 sygeplejersker til Italien. Litauen har sendt respiratorer til Italien. Det fremgår dog ikke af artiklen fra Tænketanken Europa, om de er af samme beskaffenhed som de danske. Luxembourgs flyvevåben har bidraget med transport af franske patienter til tyske hospitaler, og sådan kunne man blive ved. Selv kontinentets miniputter og de fattigste europæiske lande har smøget ærmerne op og givet en hånd der, hvor de kunne.

Danmarks indsats er derimod dybt beskæmmende. Vi burde have lidt mere at give af end Albanien, og vores kapacitet på flyområdet er vel forhåbentlig større end Luxembourgs? Ét er sikkert: Solidariteten med Italien er langt større blandt dem, som har mindre at give af, og det kan vi ikke være bekendt!

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.