<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Pinligt, at Danmark kun tilbyder at sende ubrugeligt hospitalsudstyr til Italien

Solidariteten med Italien er langt større blandt dem, som har mindre at give af

Italien har indtil videre takket nej til Danmarks tilbud om at udlåne et antal af forsvarets udtjente respiratorer. De er nemlig så forældet, at de ikke kan bruges til COVID-19-patienter. Og så er Danmarks såkaldte ”substantiel pakke af bidrag” jo ikke meget bevendt.

Det, Danmark har kunnet hoste op med, er ganske enkelt under lavmålet. Det må kunne lade sig gøre at finde noget udstyr, som kan gøre nytte, men viljen har ikke været der. Det er den til gengæld blandt andre af Europas lande. Eksempelvis Albanien, som rundt regnet har et bruttonationalprodukt på størrelse med Lolland-Falster. Det fattige Balkanland har evnet at se ud over både egen næsetip og over på den anden side af Adriaterhavet og har derfor sendt 30 sygeplejersker til Italien. Litauen har sendt respiratorer til Italien. Det fremgår dog ikke af artiklen fra Tænketanken Europa, om de er af samme beskaffenhed som de danske. Luxembourgs flyvevåben har bidraget med transport af franske patienter til tyske hospitaler, og sådan kunne man blive ved. Selv kontinentets miniputter og de fattigste europæiske lande har smøget ærmerne op og givet en hånd der, hvor de kunne.

Danmarks indsats er derimod dybt beskæmmende. Vi burde have lidt mere at give af end Albanien, og vores kapacitet på flyområdet er vel forhåbentlig større end Luxembourgs? Ét er sikkert: Solidariteten med Italien er langt større blandt dem, som har mindre at give af, og det kan vi ikke være bekendt!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
24.07.21, 14:00
Stille flanerer vi rundt mellem venners statusopdateringer, hashtags og parader af selvgodhed, det er en flyvetur ind i intetheden. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.07.21, 19:00
Hvis man begynder at kræve regler og normer, som er meget fjernt fra nutidens Danmark, indført, må man også forvente en modstand fra majoriteten i landet. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
23.07.21, 14:45
Breivik var et ødelagt menneske, der hadede alt, hvad hans diplomatfar stod for Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.07.21, 14:00
Tager vi overhovedet ved lære af naturkatastroferne? Ikke meget tyder på det, for regeringen taler om klimaplan, som når små børn skriver ønskeseddel til jul. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
22.07.21, 12:15
Kirkefolket har naturligvis samme ytringsfrihed som alle andre. Om igen, Venstre. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.07.21, 20:00
Krænkeren er problemet. At vende det på hovedet er provokerende og blokerer for løsninger. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.07.21, 00:00
Den socialdemokratiske totalstat er lige præcis det, som det borgerlige Danmark mangler for at vågne op Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.07.21, 00:00
Boligministeren kan glemme alt om at tvinge danskere til at bosætte sig i områder med høj koncentration af ikkevestlige beboere. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.07.21, 20:00
Sentimentaliseringen af alt det udenom cykelsporten er et led i en bredere samfundsudvikling. Læs mere