<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi skal tænke mere på livskvalitet og lidt mindre på smittespredning

Beboere på plejehjem skal have mulighed for at få besøg.

I snart lang tid har landets plejehjemsbeboere ikke haft mulighed for at få besøg. Det er hjerteskærende og kan ikke blive ved på den måde. De fleste bor ikke særligt lang tid på plejehjem. Derfor gælder det om, at de har en så god tid som muligt i den tid, de nu har tilbage. Her er besøg fra familien nærmest det vigtigste element. Det er på grund af corona ikke muligt for øjeblikket. Og med de udmeldinger, der er kommet fra seruminstituttets direktør, Kåre Mølbak, så kan man jo frygte, at det kommer til at fortsætte lang tid endnu. Tænk sig, at mange ældre mennesker kommer til at forlade denne verden uden at have set deres kære i umindelige tider. Der må kunne findes en praktisk løsning på, hvorledes pårørende kan besøge landets plejehjem, sådan som Ældre Sagen bl.a. har påpeget. Mulighederne må afdækkes, og så må der iværksættes initiativer.

Derudover så må vi gøre os en anelse fri af den forestilling, at det vigtigste er at undgå nye tilfælde af corona. Livskvalitet har også en betydning, især for dem, hvor timeglasset er ved at rinde ud. Vi skal naturligvis undgå, at smitten kommer ud af kontrol på plejehjemmene, men vi skal altså også undgå ensomhed.

Når jeg hører om de meget drastiske tiltag, der har isoleret landets plejehjemsbeboere, så kommer jeg uundgåeligt til at tænke på første strofe i Jørgen Gustava Brandts fine salme af samme navn: ”Tænk, at livet koster livet”. Den burde vores sundhedsmyndigheder måske synge engang ved lejlighed?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.